Fırında Hindi Nasıl Hazırlanır? - kadinvsaglik.com

Fırında Hindi Nasıl Hazırlanır?

Yılbaşı yaklaşıyor ve yeni yıl sofrasının menü hazırlıkları da şimdiden başladı. Bu yılbaşında yapacağınız yemeklerden biri fırında hindi ise doğru adrestesiniz. Bu yemeğin nasıl hazırlanması gerektiğini, kullanılan malzemeleri ve pişirme süresi gibi önemli bilgileri hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

Öncelikle kullanılması gereken malzemelerden başlayalım. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi, tereyağı, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber kullanılması gereken temel malzemelerdir. Eğer bu malzemelerden sadece biri eksikse bile istediğiniz lezzeti elde etmeniz zorlaşır. Bu nedenle olabildiğince hazırlama aşamasına eksiksiz malzeme ile başlamanızı öneririz. Hindinin yanı sıra bazı sebzeleri de eklemeniz gerekiyor. Bu sebzeler de patates, havuç, brokoli ve soğan olarak sıralanabilir.

Hazırlık Aşaması

Hazırlık aşamasında ise tereyağının içerisine limon suyu, limon rendesi, tuz, karabiber, sarımsak, zeytinyağı, maydanoz eklenerek karıştırılmalıdır. Bu karışım püre haline gelmelidir. Sadece birkaç kez karıştırmanız durumunda aromaların birbirine geçmesi mümkün olmaz. Bu nedenle püre kıvamı elde etmeye özen göstermenizde fayda var.

Daha sonra bu karışımı hindinin derisinin altına yayın. Önceden ısıtılmış olan fırına sürmeniz gerektiğini ekleyelim. Fırını önceden ısıtmamanız durumunda yemekte kuruma meydana gelebilir ve bu da fırın yemeklerinin sertleşmesine neden olabilir. Bu kural sadece fırında hindi yemeği için değil diğer fırın yemekleri için de geçerlidir. Hindiyi bu karışım ile buluşturduktan sonra pişirme torbasına yerleştirin. Bir süre pişirin ve aynı işlemi kullanacağınız sebzeler için de yapın.

Ardından ayrı ayrı pişen sebzeler ile hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kekik, zeytinyağı gibi arzunuza göre baharatlar ekleyerek karıştırın ve yeniden fırına sürün. Sebzeleri 40 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak hindiyi 1,5 saat pişirmeniz gerekir. Ayrı ayrı pişirdiğiniz malzemeleri karıştırarak yeniden fırına sürdüğünüzde ise 20 ya da 25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Eğer bu hindi tarifine daha detaylı bir şekilde ulaşmak isterseniz Yemek.com adresini ziyaret etmenizi öneririz. Bu sitede hindi başta olmak üzere tüm fırın yemeklerinin detaylı tarifi ve eksiksiz bir şekilde malzeme listesi bulunuyor. Bu nedenle lezzet konusunda bir endişe yaşamadan yemekleri hazırlamaya başlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda fırın yemeklerinin püf noktalarına da kolaylıkla ulaşabildiğinizi belirtmek isteriz.

Hiç yorum yok