Yemek Odanızın Havasını Değiştirecek 5 Öneri - kadinvsaglik.com

Yemek Odanızın Havasını Değiştirecek 5 Öneri

Yemek odanızın daha modern görünmesini mi istiyorsanız? Yoksa yemek odanız tarzınızı yansıtmıyor mu? O hâlde içeriğimize mutlaka göz atmalısınız.

Kimi zaman lezzetli yemeklerin yenildiği kimi zaman da keyifli sohbetlerin yapıldığı yemek odaları, hepimizin hayatında önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla bu mekânlar olumlu enerjiler yansıtmalıdır. Çünkü her mekânda olduğu gibi yemek odalarının da insanların estetik algılarına hitap etmesi gerekmektedir. Bu yüzden yemek odanızın havasını değiştirmeniz için bazı önerileri yer vermeye karar verdik. İşte detaylar…
 

Yemek Odaları Dekore Edilirken Bir Plan Oluşturulmalı

Artık yemek odasının evin en önemli kısımlarından biri olduğunu söylememize gerek yok. Bundan dolayı yemek odalarında şıklığı yakalamanın ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Elbette bu konuda başarılı olmak için bir planlamaya ihtiyacınızın olduğunu bilmeniz gerekiyor. Sizlere kolaylık sağlaması açısından örnek bir dekorasyon planına buraya bırakıyoruz.
  • İlk önce yemek odanızın metrekaresini öğrenin.
  • Odanın herhangi bir tadilat işlemine ihtiyacı varsa onu yapın veya yaptırın.
  • Kişisel zevkinizi ön planda tutarak modern yemek odası takımları arasından birini tercih edin.
  • Tercih ettiğiniz mobilyalara uygun bir şekilde odanızı boyayın ve daha sonra da aksesuar seçiminizi yapın.
  • En son aşamada perde ve halı seçiminizi yapın.
Bahsetmiş olduğumuz sıralamaya göre hareket etmeniz halinde herhangi bir zorlukla karşılaşmazsınız. Siz siz olun hangi oda olursa olsun dekorasyon öncesinden kendinize ait bir planlama oluşturun.
Yemek Odanızın Havasını Değiştirecek 5 Öneri

Yemek Odası ve Bütçe İyi Değerlendirilmeli

“Ben çoktan dekorasyon planımı yaptım.” diyorsanız, artık modern yemek odası takımları arasından birine karar verebilirsiniz. Ancak burada da gözden geçirmeniz gereken bazı noktaların bulunduğunu da hatırlatmamız gerekiyor.

Yemek odanızda ağırlayacağınız misafirlerin sayısını bulundurarak yemek odası takımı seçmelisiniz. Elbette burada yemek odası olarak kullanacağınız alanın büyüklüğüne de dikkat etmek zorundasınız. Mesela küçük yemek odalarında 12 kişilik yemek masası kullanmak veya büyük yemek odalarında 4 kişilik yemek masası kullanmak pek de hoş bir görüntü oluşturmayacaktır. Bunun için beklentilerimize ve mevcut durumunuzun şartlarına uygun seçimler yapmalısınız.

Bütçenizi aşmadan yemek odanıza ufak dokunuşlar yapmanız mümkün. Üstelik fazla bir uğraş vermeden bunu yapabilirsiniz.
 

· Işıklandırma

Özellikle akşama yemeklerinde ortamın aydınlık olması büyüleyici bir atmosfer yaratacaktır. Bunun için odanın aydınlatmasının hem doğal hem de yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz.
 

· Mobilyaların Kalitesi

Mobilya alışverişlerinizde bütçeden kaçmak ileri de daha fazla harcamalar yapmanıza neden olabilir. Çünkü kalitesiz mobilyalar ömrünü kısa sürede tamamlayacak ve de yeni mobilyalar almak zorunda kalacaksınız. Eğer mobilyalara gereksiz para ödemek istemiyorsanız, yapacağınız mobilya alışverişlerinde para ödemekten kaçmamalısınız.
 

· Aksesuarlar

İç mekân ve dış mekân dekorasyonlarında ağırlıklı olarak aksesuarların kullanılması yapılabilecek en büyük dekorasyon hatasıdır. Çünkü aksesuarlar mobilyaların önüne geçerek gereksiz kalabalık görünmesine neden olacaktır. Bu yüzden aksesuar seçiminde dikkatli ve dengeli seçimler yapılmalıdır. Gereksiz aksesuar alımı bütçeye büyük ölçüde zarar verecektir.
 

Yemek Odasının Uyumlu Parçalar İçermesi Çok Önemli

Yemek odanızın arzu ettiğiniz gibi bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız; mobilyaların odayla bir bütünlük oluşturmasına dikkat etmelisiniz. Aksi hâlde ortam oldukça karışık görünecektir. Bu açıdan da kullandığınız materyallerin ve renklerin birbiriyle uyum sağlaması çok önemlidir. Özellikle renk seçimi konusunda iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor.
 

Marka Tercihinde Dikkatli Davranmak Gerekiyor

Herhangi bir ürün veya hizmet satın alırken marka tercihinde davranmak gerekiyor. Kaba tabiriyle bu sayede paralara havaya saçılmamış olacak. Bu yüzden herhangi bir mobilya markasını tercih ederken sık eleyip sık dokumalısınız. Tercih edeceğiniz markanın kalitesinden eminseniz herhangi bir endişe duymadan gerekli parçaları satın alabilirsiniz.

Yemek odanızın herkesten farklı olmasını ve büyüleyici bir atmosfere sahip olmasını istiyorsanız, sizlere aktarmış olduğumuz önerilerimizi hayata geçirebilirsiniz. Yemek odalarının havasını değiştirmek işte bu kadar kolay.

Hiç yorum yok