Hamileliği Kapsayan Özel Sağlık Sigortası - kadinvsaglik.com

Hamileliği Kapsayan Özel Sağlık Sigortası

Bebek bekleyen ebeveyn adayları için gebelik süreci heyecanlı olduğu kadar endişe verici de olabilir. Rutin muayeneler, ek kontroller ve doğum masrafları anne baba adayları için önceden planlanması gereken önemli unsurlardır. Kimi gebeliklerde ya da doğum sırasında beklenmeyen durumlar meydana gelebilir ve müdahale gerekebilir. İşte tüm bu rutin ve rutin dışı süreçler için doğum sigortasından faydalanmak çiftler için oldukça önemlidir.

Doğum Sigortası Nedir?

Doğum sigortası, tek başına bir sigorta türü olmaktan ziyade özel sağlık sigortasının ek teminatları arasında yer alır. Genel olarak, tahlil ve tetkikler, NST ve ikili tarama, TORCH taraması gibi hamilelik süresince yapılan kontrolleri ve doğum masraflarını karşılar. Genel rutinlerle sınırlı kalmayıp annede ya da bebekte oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununda da doğum sigortası devreye girer.

İhtiyaçlarınız doğrultusunda üç farklı koşulda doğum sigortası yaptırabilirsiniz. Bunlar aşağıdaki gibidir:
  • Özel sağlık sigortasına bağlı doğum paketi: Ek teminatları ile tamamen kişiye özel olarak düzenlenir.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortasına bağlı doğum paketi: Bu paketi kullanabilmeniz için ayakta tedavi teminatı seçmeniz ve paketi alırken hamile olmamanız gerekir. Bu paketi kullanabilmeniz için priminize göre 1, 6 ya da 12 ay sigortalı olmalısınız.
  • Hamilelik sırasında yapılan doğum paketi (Bekleme süresiz doğum sigortası): Hamilelik sürecindeyken yaptırabileceğiniz sigorta türüdür. Bekleme süresi bulunmaz.
Hamileliği Kapsayan Özel Sağlık Sigortası

Doğum Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Doğum sigortası yaptırmanızın sizin ve bebeğiniz için pek çok avantajı bulunur. Bu avantajlar aşağıdaki gibidir:
  • Yaptırdığınız doğum sigortası ile yalnızca doğum anını değil aynı zamanda hamilelik sürecinde ihtiyaç duyduğunuz kontrol ve tetkiklerle ilgili masrafları da teminat altına alabilirsiniz.
  • Hamilelik süreci içerisindeyken bu sigortayı yaptırmak istemeniz halinde, bekleme süresiz doğum sigortasını tercih edebilirsiniz.
  • Sigorta şirketiniz ile anlaşmalı özel hastanelerden birini seçerek sigortadan poliçeniz kapsamında faydalanabilirsiniz.
  • Eğer poliçenizde yatarak yurt dışı teminatı seçtiyseniz, yurt dışında yapacağınız doğum masraflarını sigorta şirketiniz karşılar.
  • Özel sağlık sigortasına bağlı doğum teminatından faydalanarak doğum yapmanız halinde, bebeğiniz o şirkete bağlı olarak doğuştan meydana gelen rahatsızlıklarında teminat altına alınır ve ömür boyu yenileme garantisine hak kazanır.
Tüm bu teminatlar, doğum sigortası yaptırmanızı daha avantajlı kılan unsurlardır. Böylece hamilelik ve hamilelik sonrası süreciniz güvence altına alınır.

Doğum Paketi İçeren Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası, kişiye özel olarak düzenlenebilen bir sigorta türüdür. Bu sigorta türünde geniş teminatlar bulunur ve kişinin ihtiyacına göre seçilen teminatlar poliçeye eklenebilir. Bunlardan biri de özel sağlık sigortasına bağlı doğum paketidir. Bu sigorta, anne-baba adaylarının süreç içerisinde yapacakları masrafları teminat altına alır.

Doğum paketi içeren özel sağlık sigortasında limitli ve limitsiz paketler bulunur. Gebelik sırasında meydana gelebilecek komplikasyonlar, rutin hastane kontrolleri, yeni doğan teminatı gibi ek teminatları poliçenize eklemeniz halinde, bunlardan özel sağlık sigortası kapsamı altında yararlanabilirsiniz. Özel sağlık sigortasının sunmuş olduğu doğum paketinden faydalanabilmeniz için gebelikten en az 1 yıl önce poliçenizi yaptırmış olmanız gerekir.

Doğum için özel sağlık sigortası yaptırmanız halinde, sigortadan faydalanabileceğiniz anlaşmalı özel hastaneler ise şunlardır:
  • Amerikan Hastanesi
  • Liv Hospital
  • Memorial Sağlık Grubu
  • Acıbadem Sağlık Grubu
  • Diğer anlaşmalı özel hastaneler

Size Özel Doğum Sigorta Fiyatları dijipol.com’da!

Sigorta şirketleri tarafından farklı branşlara ait hazırlanan poliçelerin dörtte üçü, öncesinde dijital platformlarda araştırılmaktadır. Dijital platformlarda yapılan fiyat karşılaştırmaları sonucunda satın alma kararının verildiği, araştırmaların sonucunda görülmüştür. dijipol.com, kullanıcının bu karşılaştırma ve doğru sonuca ulaşma ihtiyacına cevap vermek için oluşturulmuştur. dijipol.com ile size en uygun teminatlarla doğum sigortası yaptırabilirsiniz.

Özel sağlık sigortası, DASK ve konut sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi farklı kategorilerde pek çok farklı sigorta şirketi, zengin teminat ve fiyat seçenekleri arasından en uygun olanı sizin için karşılaştırır ve en doğru kararı almanızda size yardımcı olur. dijipol.com aynı zamanda hedef müşteriyi bilgilendirir ve onlara interaktif olarak hizmet sağlar. Siz de özel sağlık sigortası yaptırmak istiyor ama size en uygun sigorta şirketi ve teminatlardan emin olamıyorsanız dijipol.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok