Saç Ekimi Sonuçları Açısından Nelere Dikkat Edilmelidir? - kadinvsaglik.com

Saç Ekimi Sonuçları Açısından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç ekimi fiyatları 2022 yılında da en çok merak edilen hizmetlerin başında gelmektedir. Şüphesiz son dönemde yaşanan fiyat artışları, uygun maliyetli saç ekimi yaptırmak isteyen hastaları harekete geçirmekte ve iyi bir klinik arayışına yönlendirmektedir. Kaliteli saç ekim sonuçları ve sağlıklı saç uzaması için iyi saç bakımı her zaman önemlidir. Saç ekimi sonrası bakımın da rolü azımsanmamalıdır; çünkü bu süre zarfında bakım ne kadar iyi olursa, saç ekim sonuçları o kadar güzel olur. Peki, dolgun ve doğal görünümlü saçlara ulaşmak için saç ekimi sırasında nelere dikkat etmelisiniz? Bazı faydalı ipuçlarını paylaşalım.
Saç Ekimi Sonuçları Açısından Nelere Dikkat Edilmelidir

Saç Ekimi Sonrası Yıkama İşlemi

Saç ekimi işleminden sonra kafa derisi tahriş olur ve hassaslaşır; bu yüzden durumun hassasiyetine uygun bir bakıma ihtiyacı vardır. Dolayısıyla, ilk saç yıkama işlemi saç ekimi işleminden ancak 2 ila 3 gün sonra yapılmalıdır. O zamana kadar iyileşme süreci tüm hızıyla devam eder.

Burada saç ekimi kliniği tavsiyeleri uyarınca aldığınız saç ekimi losyonu, etkilenen baş bölgesine sürülmelidir. Nazikçe dokunmak ve ovmamak önemlidir; saç köklerinin zarar görmesini önlemek için azami çaba sarf edilmelidir. Saç ekimi sonrası bakım için saçınızı ilk kez yıkamadan önce losyonu yaklaşık 40 dakika saçınızda bırakmanız önerilir. Ardından saç ekimi sonrası bakım için losyon yıkanır.

· Düşük su basıncıyla yıkayın, duş başlığını çıkarın ya da bir kase kullanın
· Su, kesinlikle çok sıcak değil ılık olmalıdır
· Ekim yapılan alanları parmakla baskı uygulamadan yıkayın
· Saçlarınızı, saçın çıkış yönüne uygun yıkayın
· Kabukları ve kan kalıntılarını gevşetmek için şampuanı 3-5 dakika bekletin.

Saç ekimi yaptırırken saçı yıkadıktan sonra kurutmamak önemlidir; kurutma işlemi saç köklerinin zarar görmesini önleyecektir. Saçın bir bezle kurulanması ve kurumaya bırakılması tavsiye edilir. Pamuklu havlular çok pürüzlü oldukları için bu işlem bakımından daha az uygundur.

Saç ekimi sonrası bu bakım işlemi, iyi saç ekim sonuçları için sonraki 10. güne kadar her gün yapılmalıdır. Bununla birlikte, losyonu sadece 20 ila 30 dakika arasında bırakmanız gerekir. Bundan sonra 2 günlük bir yıkama molası vermeniz önerilir. 13. günden itibaren saç ekimi sonrası bakım için saçlarınızı eskisi gibi yıkayabilirsiniz. Ancak en nihayetinde yine uzmana danışmak önemli olacaktır.

Saçlarınız uzunsa ve saç ekimi sonrası bakım sırasında saç bakımı veya saç kremi olmadan yapmak istemiyorsanız, ürünü sadece saç uçlarına uygulayın. Nakledilen bölgeyle temastan kaçının. Saç ekiminden sonraki ilk iki hafta ekim yapılan bölgeye losyon ve şampuan dışında herhangi bir yöntem uygulanmamalıdır. Ayrıca en iyi saç ekimi açısından en iyi bakım için kliniğinizden daha farklı özelleştirilmiş talimatlar alabilirsiniz.
 

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Saç derisinin nazik ve kapsamlı temizliğine ek olarak, mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken diğer noktaları da göz önünde bulundurabilirsiniz.

· Başınız kaşınıyorsa bile kaşımaktan kaçının
· Tozlu, hijyenik olmayan yerlerden kaçının
· Saç spreyi, ağda veya saç boyası gibi şekillendirici ürünlerden kaçının
· Saçınızı fön, düzleştirici veya saç maşası olmadan kurutun

Temiz havada yürüyüşler iyileşme süreci için faydalıdır ve saç ekimi sonrası bakımda önemli bir yer tutar. Bununla birlikte, kendinizi güneşe karşı yeterince korumanız önemlidir, aksi takdirde saç derisi güneşten yanabilir. Bu nedenle ya doğrudan güneş ışığından kaçının ya da bol ve basınca neden olmayan bir şapka kullanın.

Yara iyileşmesi sırasında kabuklanma oluşur. Bu kabuklar hiçbir koşulda soyulmamalı, “kendiliğinden” dökülmelidir. Saç ekimi sonrası bakım için losyon ve şampuan kullanarak bunu dökülme sürecini kolaylaştırabilirsiniz. 15. günden itibaren tüm kabukların dökülmüş olması gerekir ki saç kökü sağlam bir şekilde gelişebilsin.

Yeni saçları kafanızda hissetmek ne kadar güzel olsa da, en iyi saç ekimi için acele etmemeli ve ilk birkaç hafta ellerinize çok fazla dokunmamalısınız. Eller potansiyel mikrop taşıyıcılarıdır, bu nedenle sonucu kötüleştirebilecek ve saç ekiminden sonra daha yoğun bakım gerektirebilecek iltihaplanma meydana gelebilir.

İşlemden yaklaşık 3 ay sonra saçınız tekrar tamamen esnek hale gelir, bu nedenle artık saçınızı ekim sonrası saç bakımı yönergelerine göre tedavi etmeniz gerekmez.
 

Özetle En İyi Saç Ekimi Sonuçları İçin Nelere Dikkat Edilmeli

Saç ekimi sonrası bakımda en önemli şey, etkilenen cilt bölgelerinin ağır strese maruz kalmamasıdır. Bu yüzden hafif bir saç ekimi şampuanı, saçları yıkarken hafifçe su ve parmaklarla basınç uygulamak, saçı kurulamak ve mümkünse şekillendirici ürünlerden ve kimyasal stresten uzak kalmak demektir. Aynı şekilde saç kurutma makinesi, düzleştirici ve saç maşası da şimdilik kullanılmamalıdır. Saç ekimi sonrası kabukların hızlı bir şekilde yok edilmesi için losyonun düzenli kullanımı da bakıma fayda sağlayacaktır. Yeterli güneş koruması ile bol temiz hava da yara iyileşmesini destekler. Böylece en iyi saç ekimi neticesine daha hızlı kavuşabilirsiniz.

Hiç yorum yok