Hasta Bakıcısı Hizmetleri - kadinvsaglik.com

Hasta Bakıcısı Hizmetleri

Sağlık sorunu olan ve kendi öz bakımını yerine getiremeyen ya da çok fazla hareket edemeyen kişilerin bakımlarını yapan kişilere hasta bakıcısı denir. Günümüzde hasta bakıcı ihtiyacı her geçen gün daha da artar. Hasta bakıcılar sağlık sorunları yüzünden kendi bakımını yapamayan kişilerin tedavilerini devam ettirmesine ve günlük yaşamlarına yardımcı olan kişilerdir.

Hem hastanede hem de evlerde hasta bakıcıları hizmet verir. Bunun yanında bu kişilerin gerekli eğitimlerinin olması da önemlidir.

Hasta Bakıcısı Görevleri Nelerdir?

Hasta bakıcısı görevleri hem hastanede hem de evlerde olabilir. Bu kişiler refakatçi oldukları kişilerin tedavileri nedeniyle kullanmaları gereken ilaçları ve serumları hastalara uygular. Bunun yanında öz bakımını yapamayan hastalara ve yaşlılara bu konuda da yardımcı olurlar. Bunun yanında hasta bakıcıların refakat ettiği kişilerin isteklerini ve ihtiyaçlarını yerine getirmesi de önemli bir konudur.

Hasta bakıcılarının gerekli eğitimi almış olmaları önemlidir. Bunun yanında bu mesleği yapacak olan kişilerde bazı özelliklerin bulunması gerekir.
 

Hasta Bakıcısında Hangi Özellikler Bulunmalıdır?

· Hasta bakıcısı hızlı karar almalı ve bunun yanında çözüm becerisi gelişmiş olmalıdır.
· Yardımsever olması gerekir
· Hasta bakıcının etkili ve iyi iletişim kurması önemlidir.
· Sabırlı hareket etmelidir.
· Zaman yönetimini iyi bir şekilde yapmalıdır
· Hijyen kurallarına uygun bir şekilde hareket etmelidir.
· Sorumluluk sahibi olmalıdır
· Düzenli bir yapısı olmalıdır
 

Hasta Bakıcıdan Hangi İşler Beklenir?

Hasta bakıcılığı işinde ilkyardım gibi konuların bilinmesi son derece önemlidir. Bu nedenle hasta bakıcılarının bu konu ile ilgili bilgili olması önemlidir. Hastanın durumuna bağlı olarak işlerde farklı durumlar olabilir. Evde tedavi gerektiren durumlarda hastaların yemeklerinin yapılması ya da evin temizlenmesi gibi işler de beklenebilir. Hasta bakıcılar farklı hastalıkları bulunan kişilerin bakımını üstlenebilir. Koma, Kanser, Engelli, Alzheimer gibi hastalıklara sahip olan kişiler ile ilgilenebilirler. Hasta bakıcıdan beklenenler;

· İlaç takibi
· Tekerlekli sandalye ile gezdirme
· Pansuman
· Hemşirelik bilgileri
· Fizik tedavi sürecinin takip edilmesi
· Hastaların özel diyet listesinin takip edilmesi
· İğne vurma
· Hastaya serum takma
· Banyo yaptırma
· Hastanın öz bakımının yapılması
· Aspire yapma
· Bez değişimi
· Tansiyon, ateş ya da şeker ölçümü

Armoni İnsan Kaynakları firmasından hizmet alabilirsiniz. Böylece aradığınız bakıcıyı da kolayca bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok