Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Estetik Operasyonlar - kadinvsaglik.com

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Estetik Operasyonlar

Estetik operasyonların popülerliği söz konusu olduğu zaman ülkelere göre farklı istatistikler ortaya çıkabiliyor. Genel olarak bütün ülkelerde burun estetiği ilk sıralarda yer alsa da estetik operasyonların sıralamasında farklılıklar gözlemlenebiliyor. Türkiye’deki estetik operasyonlara olan önyargının kırılmaya başlamasıyla beraber sıralamalarda değişkenlikler de gözlemleniyor.

İnsanlar kendilerine en uygun olan estetik operasyonlardan yararlanarak yeni bir görünüme kavuşabiliyor. Türkiye’de ise en fazla tercih edilen estetik operasyonlar arasında dünya sıralamasında da yer alan seçenekler bulunuyor.
Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Estetik Operasyonlar

Burun Estetiği

Dünya çapında en fazla tercih edilen estetik operasyonlar arasında burun estetiği de yer alıyor. Yüz bölgesinin tam ortasında yer alan ve yüzün odak noktası kabul edilen burun tek bir dokunuş ile kişileri tamamen değiştirebilecek etkisiyle öne çıkıyor. Burun estetiği aynı zamanda tedavi amaçlı olarak da yapılıyor. Türkiye’de de en sık tercih edilenlerden oluyor.

Meme Küçültme

Ortalamalara bakıldığı zaman kadınların meme küçültme operasyonlarına yoğun bir ilgi gösterdiği görülüyor. Meme küçültme operasyonunda memenin içerisinde yer alan fazla deri ve yağ dokusu çıkarılıyor. Bu sayede göğüsler küçülüyor ve kişiler fizyolojik olarak sağlığına kavuşabiliyor.

Liposuction (Yağ Aldırma)

Liposuction uygulamaları pratik olduklarından dolayı büyük bir ilgi görüyor. Türkiye’de de en fazla uygulanan estetik operasyonları arasında bulunuyor. Liposuction uygulamaları kilo verme işlemi olarak da nitelendiriliyor. Uygulama sırasında deri altındaki yağlar emiliyor ve vücut dışına çıkarılıyor.

Meme Büyütme

Meme küçültme operasyonu kadar ilgi gören özel meme büyütme operasyonu Türkiye’de en sık tercih edilen operasyonlardan oluyor. Doğal silikon protezler ile son derece kolay ve pratik bir biçimde gerçekleştirilen bu operasyon sık sık kullanılıyor.

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapakları kişiler yaşlandığı zaman düşmeye başlayabiliyor. Bu durum bakışların daha yorgun gözükmesine yol açabiliyor. Aynı zamanda yaşlılığa da sebep olabiliyor. Görme işlevi üzerinde de probleme yol açabilen göz kapaklarının zaman zaman tedavi edilmesi gerekebiliyor. Estetik tedavi denildiği zaman ilk akla gelenler arasındaki göz kapağı estetiği Türkiye’de en fazla uygulanan operasyonlar arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok