Detaylı Ultrason Kaçıncı Hafta Yapılır - kadinvsaglik.com

Detaylı Ultrason Kaçıncı Hafta Yapılır

Detaylı Ultrason halk arasında birçok farklı isimle bilinmektedir. Bunlardan bazıları ayrıntılı ultrason, renkli ultrason ve ikinci düzey ultrason olarak da bilinmektedir.

Detaylı (Ayrıntılı) Ultrason için en ideal zaman gebeliğin 18. İle 23. haftaları arasıdır. Daha ilerleyen haftalar da ise anne karnında bebek gelişimi ve kemik yapıları büyüdüğü için bazı detayları görebilmek zorlaşır. Bu nedenle detaylı ultrasonu 23. haftadan sonraya bırakmamakta fayda vardır.
 
Detaylı Ultrason Kaçıncı Hafta Yapılır

Detaylı Ultrason Nasıl Yapılır?

Detaylı ultrason incelemesinden önce hastanın tok olmasında fayda vardır. Hatta inceleme öncesi annenin biraz da yürüyüş yapmış olması incelemeyi kolaylaştıracaktır. Detaylı ultrason genellikle karın bölgesinden inceleme yapıldığı için, ultrasona gelinmeden önce anne adayının rahat giysiler giyerek gelmesi gerekmektedir.

Hasta sırt üstü muayene masasına uzanır, ultrason jeli karın bölgesine sürülerek ultrason probu karın bölgesinde gezdirilerek incele yapılır. Ayrıntılı Ultrason Ankara da birçok sağlık merkezinde yapılarabilmketedir ve Fiyatları klinikler arasında birbirine yakındır.

Detaylı Ultrason incelemesi Ne Kadar Sürer?

Detaylı (Ayrıntılı) Ultrason yaklaşık olarak 30-40 dakika aralığında tamamlanır. Ancak bazı durumlarda bebeğin pozisyonuna göre bu süre değişebilmektedir.

Detaylı Ultrason Zararlı Mıdır?

Bilindiği üzere ultrason cihazları ses dalgaları ile çalışır. Bu nedenle radyasyon içermezler. Anne ve bebeğe herhangi bir zararı yoktur ve ağrısız bir incelemedir.

Detaylı Ultrasonda Nelere Bakılır?

Detaylı ultrason incelemesi ile bebekte olabilecek anatomik ve genetik rahatsızlıklar ve anomalilerin önceden tespit edilmesinde kullanılır. Bu inceleme ile omurga yapılarına, iskelet sistemine, kafa kemiği yapılarına, kol ve bacak, el ve parmaklara, göz çukurlarına, dudaklara, ense kalınlığına, burun kemiği yapısına, beyin ve kalp başta olmak üzere tüm organların anne karnında gelişimine bakılmaktadır.

Bebekte olabilecek herhangi bir anomali tespitinde anne adayının ileri tetkikler yaptırılması istenebilir. Anne karnında rahim içi sıvısından örnek alınarak ileri tetkiklere başvurulabilir.

Detaylı Ultrason ile Renkli Doppler Aynı Mıdır?

Genellikle birbiri ile karıştırılan bu iki kavram farklıdır. Renkli Doppler ultrason damar yapılarında yer alan kan akış durumlarına ve hızlarına bakılarak herhangi bir emboli veya tıkanıklık durumu gibi olguların incelendiği ultrason türüdür. Detaylı Ultrason ise anne karnında yer alan fetüsün gelişiminin detaylı olarak incelendiği ultrason türüdür.

Hiç yorum yok