Büyük Banyolar Nasıl Dekore Edilmelidir? - kadinvsaglik.com

Büyük Banyolar Nasıl Dekore Edilmelidir?

Büyük banyolara sahipseniz dekorasyon yaparken alan konusunda sıkıntı yaşamanız bir hayli zor olacaktır. Küçük ve dar mekanlara göre daha özgür bir alan sunan büyük banyolarda birçok farklı dekoratif stili uygulayabilmeniz mümkündür. Sınırları olmayan özgürce hareket edebileceğiniz bu alanlarda modern, klasik ve tamamen alternatif dekorasyon stillerini oluşturmaya başlayabilirsiniz.
seramik banyo

Büyük Banyo Dekorasyonu Renk Alternatifleri

Büyük banyoları dekore etmeden önce ilk etapta ne tarz dekorasyon yapacağınıza karar vermelisiniz. Tarzınızı belirlerken kişisel ihtiyaçlarınız ile birlikte mekanınızdaki bazı özel bölgelerin ölçülerini de almalısınız. Böylelikle kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz şık bir dekorasyon stili oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Klasik tarzdaki banyo dekorasyonları için beyaz renk ağırlıklı ilerleyebilirsiniz. Daha modern banyolar için gri, siyah ve metalik renklerden yana tercihler yapabilirsiniz. Retro stiller de büyük banyolarda en çok tercih edilenlerdendir. Bunun için daha nostaljik dokunuşlarda bulunmanız yeterli olacaktır.

Büyük banyolarda hangi dekorasyon stilini tercih ediyor olursanız olun aydınlatma ürünlerine gereken özeni göstermelisiniz. Örneğin, modern banyo dekorasyonlarında dekoratif açıdan oldukça şık olan aydınlatma ürünlerine yer verilir. Metal renkte de olabilecek aydınlatmaların gümüş ve rose gibi farklı tonlarını tercih edebilirsiniz.

Büyük Banyo Dekorasyonunda İşlevsellik

Banyo dekorasyonu yapacağınız zaman beyaz, krem rengi ve gri gibi renkler başta olmak üzere nüde tonları da seçebilirsiniz. Alan sıkıntısı yaşamayacağınız için koyu renkleri de kullanabilirsiniz. Büyük banyolarda kullanılabilecek olan koyu renkler alanın daralmış gibi hissettirmesi benzeri problemlere yol açmaz.

Siyah ve antrasit renkleri büyük banyolarda en fazla tercih edilen renkler arasında yer alır. Country stili dekorasyonlarda ise eski dönemlerin izlerini taşıyan dokunuşlara yer ayırabilirsiniz. Eskiye çağrışım olarak da nitelendirilen country tarzı dekorasyon stilinde gömmeli rezervuarlar yerine daha klasik tarzdaki büyük ve geniş banyo materyallerine yer ayrılır.

Fransız tarzı banyo dekorasyonu ise klasik stilin izlerini taşıyanlardandır. Duvara monte edilebilecek büyük boyutlu ve iddialı tasarıma sahip bir lavabo modeliyle beraber gold rengi detaylı olan lavabo bataryaları kullanılır. Banyo fayans seçeneklerinde de koyu renkler tercih edilebilir.

Hiç yorum yok