Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Önerileri - kadinvsaglik.com

Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Önerileri

Günlük yaşamda sıklıkla duyulan bir kavram olan sağlıklı yaşam nedir? Aslında bu kavram vücuda zarar verecek fizyolojik ve diğer alışkanlıklardan uzak durmak demektir. Daha detaylı açıklarsak, genel sağlığın hep iyi olması ve korunması adına beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Bolca dinlenmek, dengeli beslenmek, egzersiz yapmak ve/veya sosyal ilişkiler kurmak bu durumu mümkün hale getirir.

Dünya Sağlık Örgütü açısından da bakıldığında sağlıklı yaşam sadece hastalıkların olmaması hali değil aynı zamanda kişinin hem zihinsel hem de fiziksel yönden iyi olmasını ifade eder. Bu sayede kişi kendini gün içinde her zaman güçlü hisseder, ruh hali iyi olur ve kilo oranını dengede tutabilir. Tütün ve uyuşturucu ile diğer zararlı alışkanlıklardan korunmak ise sağlığın daimi olmasını destekleyecektir.
Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Önerileri

Sağlıklı Yaşam için Neler Yapmalıyız?

Sağlıklı yaşamanın önemi son derece fazladır. Bunu mümkün hale getirebilmek için vücuttaki proteinler, su, yağlar, karbonhidrat, mineraller ve vitaminler yeterli düzeyde olmalıdır. Böylece hem vücudun ihtiyaç duyduğu enerji tamamlanacak hem de gerekli besin ögeleri sağlanacaktır. Peki ne yapmalı, nelere dikkat etmeliyiz?

Sağlıklı yaşam için kahvaltı ihmal edilmemelidir. Bu kahvaltı içerisinde süt ve süt ürünleri, tahıl grubu, domates, salatalık, zeytin, yumurta gibi sağlıklı ürünler yeterli miktarda olmalıdır. Günlük beslenmede yağ tüketimine dikkat edilmeli, vücudun temel ihtiyaç kaynağı olan karbonhidrat dengeli olarak tüketilmelidir. Öğünlerde mineral, vitamin ve lif açısından yüksek besinler yiyerek hem gün içinde ihtiyaç duyulan enerji alınabilir hem de ruh halindeki dalgalanmaların önüne geçilir ve kilo kontrolü sağlanabilir. Ancak bunun için kek, kurabiye gibi besinlerde bulunan basit karbonhidratlar yerine makarna, kepek, buğday, kepekli pirinç gibi gıdalarda bulunan kompleks karbonhidratlar tercih edilmelidir.

Sağlıklı Yaşam için Nasıl Beslenmeliyiz?

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam için gün içerisinde ortalama 2 litre su içilmelidir. Tüketilmesi gereken besinler öğrenilmeli, gün içerisinde az ve sık beslenme alışkanlığı benimsenmelidir. Tahıllar, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyveler, yağlar ve şekerler, yumurta, et ve kurubaklagiller beslenme programında yer almalıdır.

Tahıllar grubunda pirinç, buğday, yulaf, mısır, çavdar, bulgur gibi besinler varken yumurta, et ve kurubaklagiller kategorisinde kuzu, mercimek, dana, nohut, fasulye, balık, tavuk yumurtası gibi besinler vardır. Her biri doğal ve sağlıklı olan gıdalar yeteri miktarda tüketilmelidir. Bunlar tüketilmeden önce saklama koşullarına, son tüketim tarihlerine ve ürün bilgisine dikkat edilmelidir. Yemeğe ilk olarak protein kaynağı ile başlanmalı, yoğurt, sebze ve karbonhidrat kaynağı ile beslenme tamamlanmalıdır. Sağlıklı bir yaşam için daha fazla öneri istiyorsanız Demir Sağlık web sitesini ziyaret edin.

Hiç yorum yok