Bebek Bezi - kadinvsaglik.com

Bebek Bezi

Bebek bezi henüz tuvalet eğitimi olmayan bebekler ve yatak ıslatma eğilimi olan çocuklar için kullanılan bir üründür. Eski yıllarda bebekler için kullanıldıktan sonra yıkanmak zorunda olan bebek bezleri kullanılırdı. Bu tür bebek bezlerinin kullanımı oldukça zordu. Üstelik tam koruma da sağlamıyordu. 19. yüzyılda üretilen tek kullanımlık bebek bezleri sayesinde bu kullanım oldukça kolaylaşmıştır. Tek kullanımlık bebek bezleri emici maddeler içerir ve tam koruma sağlar.

Bebekler gelişimlerini tamamlayana kadar ortalama 2 yıl civarında bebek bezine ihtiyaç duyarlar. Bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimine yardımcı olması açısından doğru bebek bezi seçimi oldukça önemlidir. Bebek bezi seçilirken bebeğin ihtiyaçları ve fiziksel özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin henüz yürüyemeyen bir bebek ile yürümeye başlamış bir bebeğin ihtiyaçları farklıdır. Dolayısıyla ihtiyaç duydukları bebek bezi de farklılık göstermelidir.

Bebek Bezi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bebek bezi alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bebeklerin cildi yetişkinlere oranla daha hassas olduğundan dolayı bebeğin cildini tahriş etmeyecek bir yapıya sahip olan bebek bezleri tercih edilmelidir. Bebeklerin cildi özellikle pişik ve alerjiye yatkın olduğundan dolayı doğal içeriklere sahip olması oldukça önemlidir. Bebeklerin cildini rahatsız etmemesi ve bebeğin sürekli ağlamaması, geceleri rahat bir uyku çekmesi için bebek bezinin yüzeyi pamuksu yumuşak bir dokuya sahip olmalıdır. Bu sebeple aşırı ucuz ve kalitesiz bebek bezleri tercih edilmemelidir. Bebeklerin bacak yapısına göre bez tercih edilmeli ve böylece bebeğin rahat hareket etmesi sağlanmalıdır. Ayrıca bebek büyüdükçe bebek bezinin de boyutu değişmelidir. Büyük bebekler için küçük bebek bezleri, yeni doğan küçük bebekler için ise büyük boyutlardaki bebek bezleri bebeğin rahat hareket etmesini engeller.

Bebek bezlerinde boyutlandırma sistemi bulunur. Hemen hemen tüm markalardaki bebek bezleri yenidoğan, 2 numara, 3 numara, 4 numara, 5 numara, 6 numara şeklinde bir boyutlandırma sistemine sahiptir. Bebek bezi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de etkili bir kuruma sağlamasıdır. Uzun süre ıslaklık hissi bebeği huzursuz edecek ve pişik riskini artıracaktır. Dolayısıyla bebek bezinin yüksek emici özelliğe sahip olması gerekir. Bir diğer önemli nokta da bebek bezinde bulunan yan bantların kaliteli olmasıdır. Yapışkanlık gücü yüksek olmayan bantlar gün içinde açılacak ve sızdırma, rahat hareket edememe gibi problemlere yol açacaktır.

Elliyi aşkın ülkede kullanılan Evy Baby bebek bezi hem en kaliteli hem de en ekonomik bebek bezlerinden biridir. Evy bebek bezleri el değmeden son teknolojiye uygun olarak üretilir. Aylara ve ihtiyaçlara göre belirlenmiş geniş kategori aralığına sahiptir. Evy Baby bebek bezi çeşitlerinin sahip olduğu, tam donanımlı laboratuarlarda çeşitli testler ve klinik araştırmalar sonucu geliştirilen Flexdry Sistemi mükemmel özellikler sunar. Evy bebek bezleri A sınıfı kuruluk belgesine sahip nadir markalardan biridir. Kaliteli emici bölgesi sayesinde ıslaklık hissini maksimum düzeyde engelleyerek kaliteli bir kuruluk deneyimi yaşatır. Ayrıca ikili kalkan özelliği sayesinde de sızdırma ihtimalini minimuma indirir. Hem ultra esnek hem de aynı zamanda sağlam yan bantları sayesinde bebeğinize yüksek düzeyde hareket özgürlüğü sunar. İçeriğindeki aloe vera özleri sayesinde yumuşak dokusundan dolayı bebeğinizin cildini tahriş etmez ve rahatlık hissini artırır. Son teknolojiler kullanılarak üretilen yenidoğan ve mini bebek bezlerinin sahip olduğu ıslaklık göstergesi kullanım kolaylığı sağlar. Tüm bu özellikleri sayesinde annelerin ilk tercihi arasında olan Evy Baby bebek bezleri hem bebeğinizin hem de sizin mutluluğunuzu kat kat artıracaktır.

Hiç yorum yok