Estetik Cerrahide Saç Ekimi - kadinvsaglik.com

Estetik Cerrahide Saç Ekimi

Son yıllarda psikolojik etmenler başta olmak üzere hormonal-besinsel faktörler, genetik yatkınlık, kullanılan ilaçlar ya da yanlış ürün kullanımı sebebiyle saç dökülmesi sorunu halk arasında bir hayli çoğaldı. Özellikle iş hayatının yorucu stresi ve genetik nedenlerden kaynaklanan saç dökülmesi, pek çoğumuzun ortak problemi. Estetik görünümde önemli bir rol oynayan saç, eksikliğinde kişinin kendine olan özgüvenini ve sosyal yaşantısını da fazlasıyla etkiliyor. Buna çözüm olarak vitamin kullanımı ve doğal bitkisel yöntemler bulunsa da çoğunluğun tercihi saç ekimi oluyor. O halde gelin saç ekimi konusunda en çok merak edilen sorulardan olan erkek saç ekimi nasıl olur, kadınlarda saç ekimi ve saç ekimi fiyatları neye göre belirlenir gibi konulara birlikte bakalım. 

Saç Ekimi Nedir?

Öncelikle; saç ekimi diğer adıyla saç nakli, dirençli noktalardan alınan saç köklerinin, saçlı olan deriden saçsız olan veya saç ektirilmesi istenilen bölgeye mikro cerrahi yöntemler ile taşınması işlemine dendiğini bilelim. Göğüs dahil olmak üzere kol-bacak özellikle de enseye yakın saç kökleri, saç ekimi uygulamasında en fazla tercih edilen noktalar arasında yer alır. Bu yöntemle amaç, ekimin yapıldığı yerde belli olmayacak doğallıkta ve kalıcı bir görünüm oluşturmak ve kişinin modern tıbbi yollarla konforlu ve özgüven ile yaşamına devam etmesini sağlamaktır. Uygulamış olduğu tedaviler ile istediği sonucu alamayan kişiler, saç ekimi yöntemine başvurarak diledikleri görünüme kavuşabilirler. Bu işlem küçük cerrahi bir operasyon olarak gözükse de, alanında uzman ve deneyimli kişilerce uygulanması en güvenli yoldur. Günümüzde en çok erkeklerde görülen saç ekimi, seyrekleşen ve azalan saçlara sahip kadınlara da uygulanabilmektedir.
Saç Ekimi

Erkek ve Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda erkeklerin çoğunlukla başvurduğu saç ekimi işleminde kadınların da sayısının giderek arttığı gözlemlenmiştir. Hem kadın hem de erkeklerde uygulanan işlemin en önemli hususu operasyondan önce doktor eşliğinde belirlenen bölgede saç ekimi yapılacak greft sayısının tespit edilmesidir. Hasta ile birlikte ortak karar neticesinde saç çizimi yapılır, istenilen greft sayısı belirlenir, sonrasında operasyon planlaması gerçekleştirilir. İlkel bir teknik olarak görülen FUT tekniği, acılı ve iyileşme süresi uzun olduğundan dolayı artık kullanılmayan bir işlemdir. Günümüzde kullanılan FUE tekniği, FUT tekniğine nazaran daha acısız, konforlu ve tedaviye kısa sürede cevap verebilen bir işlem olduğundan tercih edilir. Köklerin alındığı donör noktalarını zedelemez ve yara izi bırakmaz. Tabi operasyonu yapacak doktorun da bu konuda tecrübeli olması ve greftleri donör noktasından zarar vermeden toplaması hastanın iyileşmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca, ekimin 1 hafta öncesinde sigara ve alkol kullanımının azaltılması, kafein içerikli içeceklerin tüketilmemesi, ilaç ve losyon kullanımının bırakılması ve kronik hastalıklarda kullanılan ilaçların doktora bildirilmesi çok önemlidir.  Erkeklerden çok kadınların tercih ettiği bir diğer yöntem ise tıraşsız ağrısız saç ekimi yöntemidir. Kadınların saçlarının uzunluğu sebebiyle tıraş istememeleri nedeniyle bu teknik kullanılır. Kişinin tercihine ve doktorun uygun görüp görmemesine bağlı olarak gerçekleştirilen işlemde, normalde kullanılan greft sayısından daha az greft uygulaması yapılır. Haliyle kişinin isteğinden daha az greft uygulaması gerçekleşecektir.

Saç Ekim Fiyatları

Saç ekimi fiyatları konusunda önceden belirli bir miktar söylemek çok doğru bir yaklaşım değildir. Çünkü fiyatlandırma işlemi, hastanın muayenesinden sonra alanında uzman doktor tarafından belirlenen greft sayısına göre yapılır. Bazı donör noktalarından çıkacak greft sayısı fazla olabileceğinden, fiyat greftleri kapsayan aralıklarla verilir. Saç ekimi öncesi muayenede doktor ihtiyacınız olan greft sayısını size bildirir ve istediğiniz sayıda greft seçerek fiyatlandırmayı kendiniz belirleyebilirsiniz.  Ethica Sağlık Grubu bünyesinde yer alan Estethica, pek çok noktada hizmet veren, gelişmiş tıbbi teknikleri ile alanında uzman ekibiyle kendini Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da kanıtlamış estetik cerrahi kuruluşudur. Saç ekimi dahil pek çok alanda hizmet veren kuruluş; hedef, misyon ve vizyonları ile sağlıklı güzellik alanında dünyanın enleri arasında yerini alır. Siz de sağlıklı bir şekilde güzelliğinize ulaşmak istiyorsanız Estethica'yı ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok