Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi - kadinvsaglik.com

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, diş ve çene cerrahisi genel olarak ağız içinde, çene kemiğinin şekil bozuklukları ve genel olarak da dişlerde meydana gelen ve cerrahi operasyonlarla çözülebilen büyük diş sorunlarını kapsar. Genelde küçük yaşlarda kemik gelişimi sonucunda meydana gelen çene kemiğindeki şekil bozuklukları, küçük yaşlarda meydana gelmesinin yanında ilerleyen yaşlarda yaşanılan kazalar sonucunda da bozulabilir. Özellikle alt ve üst çene kemiğinin öne ya da arkaya doğru eğimli olması ağız içinde ısırma ve çiğneme sorunları gibi ağız içi sorunlara neden olur. Bu gibi durumlar belirli cerrahi operasyonlarla ve ağız içinde ortodonti işlemleri gibi bazı işlemlerle kolaylıkla çözülebilir.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hangi Diş Operasyonlarını Yapar?

Ağız, diş ve çenede meydana gelen şekil bozuklukları, diş kemiklerindeki kaymalar ve genel olarak da kemik gelişimi sırasında oluşan bu yapısal sorunlar diş cerrahisi içinde ortodonti, kanal tedavisi, köprü tedavisi, bonding, porselen diş tedavisi gibi cerrahi diş tedavileri ile düzeltilebilir.

Genel olarak çene ve diş şekil bozukluklarının düzeltilmesinde kullanılan en yaygın tedavi yöntemi olan ortodonti diş kemiğinde meydana gelen ve dişlerin kemik üzerinde yamuk, çarpık çıkması sorunu dişleri kemikleri üzerinden düzgün çıkmasını sağlayarak genelde de bunun için dişlere tel takarak tedavi eder. Bu tedavisi sadece dişler için değil, alt ve üst çenede meydana gelen öne ya da arkaya doğru çıkıntı ve eğim sorunlarını da düzeltmek için kullanılır. Diş cerrahisi çoğu zaman diş ya da ağız içinde oluşan ama bazen de sinüzit gibi farklı ağrılar ile karıştırılan ağrıların doğru teşhis edilerek tedavi edilmesini de sağlar.

Diş, ağız ve çene cerrahisinin tedavi yöntemleri ve tedaviler hakkında daha iyi bilgi almak isteseniz nispetiyedent.com adresine bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok