Doğum Çantanızda Olması Gerekenler - kadinvsaglik.com

Doğum Çantanızda Olması Gerekenler

Artık heyecanla beklediğiniz o özel güne sayılı bir zaman kaldı. Doğuma kısa bir süre kala artık doğum çantasını da hazırlamanız gerekiyor. Peki, bu çanta içerisinde hangi malzemeler olmalı? Her doğum çantasında mutlaka bulunması gereken malzemeler hakkında size fikir verecek bazı önerilerimiz olacak. Bu önerilere göz atarak doğum çantanızın hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Pijama ve Gecelik

Öncelikle doğumdan sonra rahat etmenizi sağlayacak olan pijama ve gecelik çeşitlerini doğum çantanıza koymalısınız. Bu ürünleri seçerken kolaylıkla emzirebileceğiniz bir kesime sahip olmasına da özen gösterin. Bununla birlikte göğüs pedi gibi ürünlere de ihtiyacınız olabilir. Kanama olması ihtimaline karşın çantanızda mutlaka hijyenik ped de koymalısınız. Böylelikle doğum sonrasında ihtiyacınız olabilecek malzemeleri tamamlamış olacaksınız.
Doğum Çantanızda Olması Gerekenler

Biberon – Emzik

Bebeğiniz için de doğum çantasına bazı malzemeler koymanız gerektiğini hatırlatalım. Bu malzemeler arasında en önemli olanlardan biri biberon ve emzik çeşitleridir. Bebeğinizin elbette anne sütüyle beslenmesi gerekiyor. Ancak doğumdan hemen sonra sütünüz gelmeyebilir. Bu noktada biberon gibi ürünlere de ihtiyacınız olabilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak biberon ve emzik çeşitlerinden de doğum çantanıza ekleyin.

Battaniye – Tulum

Bununla birlikte battaniye, tulum, çorap ya da eldiven gibi bebeğinizi giydirmek için kullanabileceğiniz bazı malzemelere ihtiyacınız olduğunu da hatırlatalım. Bu ürünler genellikle hastane çıkış setleri gibi isimlerle kullanıma sunuluyor. Bebeğin üşümeden eve gitmesini sağlayacak tüm malzemeler ve kıyafetler bu setler içerisinde mevcut oluyor. Dilerseniz tercihinizi hastane çıkış bebek setleri yönünde de kullanabilirsiniz.

Bebek Bezi – Pişik Kremi

Son derece önemli olan malzemeler listesinde bebek bezi ve pişik kremi de yer alıyor. Bebeğinizin altını değiştirdikten sonra kullanmanız gereken pişik kremi özenle seçilmelidir. Mustela gibi güvenilir markalar tarafından hazırlanmış olan pişik kremlerine yönelmenin çok daha doğru olacaktır. Yeni doğan bebeklerin sıklıkla yaşadığı problemlerden biri olan pişiği önlemek için bu özel kremleri düzenli olarak kullanmanız son derece önemli! Dolayısıyla doğumdan hemen sonra kullanmaya başlayabileceğiniz ve yeni doğan bebekler için de kullanıma uygun olan fişi kremlerinden mutlaka temin etmelisiniz.

Hiç yorum yok