Doğru Seçimle Havalı Bir Yaşam - kadinvsaglik.com

Doğru Seçimle Havalı Bir Yaşam

Sıcak havaların yaklaşmasıyla birlikte evlerde klimalar tekrar gündeme gelmeye başladı bile. Özellikle yaz aylarında evde veya iş yerlerinde büyük ihtiyaç duyulan cihazlar aslında yazın da bulundukları ortamı oldukça konforlu bir hale getiriyor. Yaz ayları yoğunlukta kullanılsa da aslında dört mevsim uygun oda ısısını sağlar. Özellikle hava kirliliğinin ve sanayileşmenin artması temiz havaya duyulan ihtiyacı daha da artırıyor.
 

Klimanın Faydaları Nelerdir?

Düzenli şekilde bakımları yapılan, yetkili kişiler tarafından doğru montajlanmış klima, size konforlu bir hayatın yanında sağlık da getirir. Bilinçsiz kullanım durumunda ise bazı solunum rahatsızlıklarına sebep olabilir. Gelin bu faydalara daha yakından bakalım!
  • İnsan sağlığı için 20-27 derece arası sıcaklık ve %40-60 arası nem genellikle en uygun ortamdır. Uygun hava sıcaklığının bulunmadığı ortamlarda bilimsel verilerle de kanıtlandığı gibi beyin fonksiyonları düzgün çalışamaz. Bu da doğrudan vücut fonksiyonlarını etkiler. Yazın sıcaktan bunaldığınız bir ofiste sağlıklı ve verimli bir çalışma gerçekleştirebilir misiniz?
  • Bulunduğu ortamın hava kalitesini artırarak sizi stres ve buna bağlı rahatsızlıklardan korur.
  • Uygun nem oranını koruyarak özellikle terlemeyi ve vücudun fazla su kaybetmesini önler.
  • Aynı zamanda filtreleme sistemi sayesinde mikrop, polen, kötü koku gibi rahatsız edici etkenlerden uzak kalırsınız.
Klimanın Faydaları

Klima Modelleri Nelerdir?

Klima modelleri genel olarak üç gruba ayrılır.
  1. Duvar Tipi Split Klima :En çok tercih edile modeldir. Hem soğutma hem de ısıtma özelliğine sahiptir. Bulunduğu ortama oldukça dekoratif bir görünüm kazandırır.
  2. Salon Tipi: Salonlar ve AVM, konser alanı gibi daha geniş mekanlarda kullanım için tercih edilir. Yüksek hızlı ve güçlü fan sistemleri ile havanın homojen dağılmasını sağlar. Buzdolabı gibi dikey bir görünümdedir.
  3. Mobil: Taşımada kolaylık sağlayan portatif tiptedir. Bu cihazlar sizi elektrik tesisatı ve borularla uğraştırmaz. Çalıştırmanız için bir prizin varlığı yeterlidir. Isıtılması veya soğutulması istenen her mekanda tercih edilebilir.
Klima Modelleri

Inverter Nedir?

Inverter, gelişen teknoloji ile birlikte kazanılmış bir fonksiyondur. Bu sayede klima ortama göre kendiliğinden çalışma gücünü ayarlayabilir. Ortam yeterli ısı seviyesine geldiğinde cihaz kendiliğinden kapanır, ısı seviyesi düştüğünde ise açılır. Böylece enerji daha verimli kullanılır.

Doğru Klima Nasıl Seçilir?

  • Seçim yaparken öncelikle cihazın bulunduğu ortama uygun büyüklükte bir model olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece enerji tasarrufu sağlayarak hem cebinizi hem de doğayı korumuş olursunuz.
  • Cihazınızın sessiz çalışması da sizi olumlu yönde etkileyecektir. Örneğin, siz uyurken sesli bir şekilde çalışan klima sizi rahatsız edebilir.
  • Bütçenizi de göz önünde bulundurarak doğru enerji sınıfında bir klima almaya özen göstermelisiniz. A sınıfı en tasarruflu olanlarıdır. G sınıfına doğru ise enerji tüketimi artar.
  • Yaşadığınız bölgenin sıcaklığına uygun güçte yapacağınız seçim fazla çalışarak yaratabileceği gereksiz harcamaların önüne geçmeye yardımcı olacaktır.
Klima Kullanımı

Klima Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Klimanızı uzun yıllar, sağlıklı bir şekilde kullanabilmek için mutlaka alanında uzman yetkililerce montajını yaptırmalısınız.
  • Üflenen havanın direkt karşısında oturmamaya özen göstermelisiniz.
  • Kaliteli ve konforlu bir ortam için sıcaklığın; soğutma için 20-24 C ve ısıtma için ise 25-27 C aralığında bir sıcaklık değerine ayarlamalısınız.
  • Filtrelerin temiz olduğundan emin olun. Kirli filtreler ısıtma ve soğutma verimliliğini düşürür.
  • Cihazı doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamalısınız.
  • Ortamdaki gereksiz yanan lambaları söndürmeli ve açık olan kapıları kapatmalısınız.
  • Periyodik bakımlarla cihazınızın çalışma verimliliğini yükseltebilir, enerji verimliliğini artırabilirsiniz.
Özlemini duyduğunuz konforlu, temiz "havalı" bir yaşam için siz de Koçtaş web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Klima kampanyaları sürerken fırsatı kaçırmadan sepetinizi doldurun! Doğaya dost cihazlar, uygun klima fiyatları ve Koçtaş güvencesiyle sizin olmayı bekliyor!

Hiç yorum yok