Çin Takvimine Göre Cinsiyet Gerçekten Tutuyor Mu? - kadinvsaglik.com

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Gerçekten Tutuyor Mu?

Ailesine bol bol neşe ve uykusuz geceler getirecek bu küçük bebek kız mı erkek mi olacak? Bir ultrason taraması ile bebeğin cinsiyetini ortaya çıkarana kadar beklemek istemiyorsanız, oldukça yüksek bir tahmin oranına sahip olduğu söylenen Çin gebelik takvimini kullanmak isteyebilirsiniz. Ama bu gerçekten doğru mu?

Çin cinsiyet takvimi kökeni hakkında ne biliyoruz?

Çin cinsiyet takviminin kökeni hakkında güvenilir bilgi yoktur. Bir teoriye göre, takvimin 13. yüzyılın başlarında Çinli bir bilim insanı tarafından yayınlandığı söyleniyor. Başka bir teoriye göre, hamile kalma takvimi sadece 300 yaşında ve sıkı bir gizlilik altında, imparatorluk ailesinin yavrularını planlaması için kullanılıyordu.
çin takvimi

Çin takvimi kullanarak cinsiyet tahmini nasıl yapılır?

Gebe kalma takvimi temelde bir tablodur. Burada sözde ay yaşını çocuğunuzun hamile kaldığı ay ile karşılaştırırsınız.

Kendi ay yaşınızı öğrenmek için, çocuğunuzun hamile kaldığı zamandaki yaşınızı alın. Şimdi bu yaşa 9 ay ekleyin. 9 ay, rahimdeki kendi zamanınıza karşılık gelir ve Çin takvimine göre yaşamınızın bir parçası olarak sayılır.

Bu kombinasyonla, tablo, beklenen cinsiyete bağlı olarak size kırmızı veya mavi bir alan gösterir.

Örnek: 25 yaşında bir kadın haziran ayında hamile olduğunu öğrendi. Doğum günü Ağustos'ta ve ay yaşını bulmak için doğum gününe 266 gün ekler. Bu nedenle ay yaşınız 26'dır. Bebeğin doğum tarihi Mayıs ayındadır. Mayıs ayında doğacak ve 26 ay yaşında olan annenin bebeğinin hangi cinsiyette olması gerektiğini görmek için tabloya bakıp öğrenebilirsiniz.

Cinsiyeti kesin olarak öğrenmek için elbette ultrason çektirmek en güvenilir yöntemdir. Ancak sabırsız anne adayları Çin takvimi gibi yöntemleri merak edebilir. Hamilelerin kullandığı farklı yöntemleri öğrenmek, onların görüşlerini almak, tecrübelerinden yararlanmak için annelertoplandik.com’u ziyaret etmeniz yeterlidir. Platformumuza üye olan binlerce anneden destek almak, onların fikirlerini öğrenmek için sadece www.annelertoplandik.com’a tıklamanız yeterli olacaktır. Milyonlarca soru-cevap sizi bekliyor…

Hiç yorum yok