Çayyolu Nöbetçi Eczane - kadinvsaglik.com

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Eczaneler, hafta içi ve cumartesi günleri 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren kurumlardır. Bu saatlerin haricinde ve pazar günleri ise nöbetçi eczaneler devreye girmektedir. Eczaneler hafta içi ve cumartesi günü mesai saatleri bittikten sonra sabaha kadar, pazar günü ise tam gün hizmet vererek nöbetçi eczane konumuna gelmektedirler. Ankara/Çankaya civarında bulunuyorsanız, Çayyolu nöbetçi eczane listesi bu eczanelere rahatlıkla ulaşabilmenizi sağlayacak. Nöbetçi eczanelerin amacı 7/24 insanlara hizmet verebilmektir. İnsanların gecenin bir yarısı sağlıksal bir problemden doğacak ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sabaha kadar açık kalırlar. Nöbetçi eczane çalışanları, kendi aralarında 8 saatte bir değişim yapabilirler.
Eczane
Bunların yanında resmî tatil olarak belirlenmiş günlerde de sadece nöbetçi eczaneler hizmet vermektedir. O günkü Çayyolu nöbetçi eczane listelerine halkın kolayca görebileceği bir yere asılan kağıtlar veya dijital ekranlardan ulaşabilirsiniz. Bunun dışında internetten de bu eczanelere ulaşmanız mümkün. Ümitköy nöbetçi eczane listeleri de bu bölgeye yakın olan eczaneleri listeliyor fakat bu eczanelere gitmeden önce telefonla arayarak açık olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmekte. Gerekli yerlere mazeret bildirerek o günkü nöbetlerini devretmiş olabilirler. Bu nöbetçi eczaneler, o bölgede bulunan temsilciler veya Bölge Eczacılar Odası tarafından belirlenir. Belirlenen bu liste ise İl Sağlık Müdürlüğünün kabul etmesi ve onaylaması halinde uygulanmaya başlar.

Nöbetçi eczaneler, halkın bu eczanelerin bulunduğu konumu kolayca bulabilmesi adına nöbetçi yazan ışıklı bir tabelayı görülebilecek bir noktaya koymalıdırlar. Ayrıca listenin yazıldığı dijital ekranlara veya asılan kağıtlara Çayyolu nöbetçi eczane kapsamında bulunan eczanelerin bütün bilgilerinin doğru olarak işlenmesi gerekir. Bunun yanında bu eczanelerde hizmet eden personel, halka özenle yardımcı olarak, hizmeti aksatmadan çalışmaktadır. Eczaneler gece nöbeti sırasında kapılarını açık tutmak zorunda değillerdir fakat hizmetlerini yerine getirme zorunlulukları vardır. Bu nedenle kapılarını kapalı tutacaklarsa, kapıda bir zil bulundurulması şarttır. Çayyolu nöbetçi eczane listeleri zaten İl Sağlık Müdürlüğü’nün resmî sitesinde yer almaktadır. Hem bu bölgedeki hem de başka bölgedeki hiçbir eczane haksız rekabete yol açacak herhangi bir ilanda bulunmamaları gerekir.

Nöbetçi eczane listelerinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmesi dışında, İl Emniyet Müdürlükleri, Garnizon Komutanlıkları gibi birimlere de gönderilmesi gerekmektedir. Alışveriş merkezleri içerisinde yer alan eczaneler varsa, alışveriş merkezi kapandıktan sonra onlar da kapanır yani alışveriş merkezi içerisinde yer alan eczaneler nöbetçi olmaz. Çayyolu Mahallesinde bulunan alışveriş merkezi içerisinde yer alan eczaneler, Çayyolu nöbetçi eczane listesinden muaf tutulur. Ayrıca uluslararası uçuşlara açık olan havalimanlarında eczaneler mesai gün ve saatleri haricinde de 24 saat açık olabilirler. Eğer durum böyleyse, bahsettiğimiz 8 saatlik değişim yine yapılabilir fakat bu sefer aralarında eczane sahibi de bulunmak zorundadır. Nöbetçi eczane ihtiyacınızı bu koşullar altında ve açık olup olmadığının denetimini yaparak kolayca karşılayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.alocayyolu.com/cayyolu-nobetci-eczane/

Hiç yorum yok