Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir? - kadinvsaglik.com

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burun estetiği ya da diğer adıyla bilinen rinoplasti, burun şeklini değiştirmek amacıyla yapılan kemik ve kıkırdakta değişiklikler yaparak gerçekleşen cerrahi bir operasyondur. Burun estetiğinin yapılma amaçlarına gelirsek bir kaza sonucu deformeleri onarmak, solunum güçlüklerini düzeltmek ya da tamamen estetik kaygıların önüne geçebilmek için bu operasyon uygulanır.

Rinoplasti düşünen kişilerde estetik operasyona uygun olup olmadığı uzman bir doktor tarafından hastayı muayene edip karar verilmesi gerekmektedir. En ufak bir müdahale dahi büyük sonuçlar doğurabileceği için burun estetiğinize ilişkin ameliyatlar kesinlikle alanında uzman ve güvenilir hekimler tarafından yapılmalıdır.
Burun Estetiği

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatlarında, operasyon planlanırken ameliyatı yapacak doktorun bireyin yüzünün genel özelliklerine de dikkat ederek ciltte ve burunda ne gibi değişiklikler olabileceğini göz önünde bulunduracaktır. Aynı zamanda hekim ve hasta arasındaki fikir alışverişleri de beklentilerin ve olası sonuçların tam olarak anlayabilmek de önemlidir.

Bütün büyük ameliyatlar da olmak üzere rinoplasti de büyük riskler taşır. Burunda nefes almakta zorluk, burunda ve çevresinde kalıcı uyuşma, eşit görünümü olmayan burun, ağrı ve kalıcı şişlikler meydana gelebilir.

Bu riskler hastaya aktarılır ve burun estetiği planlanmasına geçilmeden önce doktor ile hasta arasında operasyonun etkili olup olmayacağına dair bir görüşme gerçekleştirilir. Bu görüşme esnasında bireyin tıbbi geçmişi ortaya çıkartılır geçmiş ameliyatları, kullandığı ilaçlar ya da herhangi bir kronik rahatsızlığının olup olmadığı öğrenilir. Hemofili gibi kanama bozukluğu olan kişilere burun estetiği adayı olmayabilirler.

İyileşme Süreci Nasıl Olur?

Burun ameliyatı sonrasında iyileşme süreci yapılan operasyonun büyüklüğüne göre değişmektedir. Hastalar genellikle 4-6 saat içerisinde ayağa kalkarak dolaşmaya 6. saat sonunda bulantı veya kusma yoksa yemek yemeye başlayabilirler. Hastalar ameliyat sonrasında aynı gün taburcu edilirken, bazı durumlarda 1 gün süreyle müşahede altında tutulabilir.

Ameliyat üzerinden 1 ay geçtikten sonra şişliklerin %80i neredeyse inmeye başlar. Tam şeklinin oturabilmesi için en az 1 sene geçmesi gerekmektedir.

Burun Estetiği Fiyatı Nedir?

Burun estetiği fiyatları hastalar tarafından en çok merak edilen sorulardan biridir. Bu ücretlendirme işleminin gerçekleştiği hastaneye ve doktora göre değişkenlik göstermektedir.

Eğer siz de burnunuzun görünümünden rahatsızsanız, nefes alma ile ilgili bir problem yaşıyorsanız burnunuza yapısal bir bozukluk olduğunu düşünüyorsanız uzman hekimlere başvurarak hem fiyat hem de bu süreçle alakalı daha detaylı bilgiler için https://ankaraestetikcerrahi.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok