2021 Kuru Temizleme Aşamaları - kadinvsaglik.com

2021 Kuru Temizleme Aşamaları

Kuru temizleme işlemi, özel kimyasal maddeler ve buharın gücünden faydalanılarak yapılan özel ve güçlü bir temizleme yöntemidir. Kuru temizleme işi hakkında en merak edilenlerden biri de bu işlemin hangi aşamalardan geçtiğidir. Esasında bu aşamalar kuru temizlemenin özünü oluşturur. Kuru temizleme işleminin oldukça kolay olması aşamalarının pratikliğiyle ilişkilidir.
Kuru Temizleme Aşamaları

6 Aşamada Kuru Temizleme

Her firmanın kuru temizleme uygulaması sürecinde kullandığı aşamalar farklılık gösterebilir. Bunun sebebi işletmelerin hizmet politikalarının birbirinden farklı olabilmesidir. Aynı zamanda, aşamaların sıralaması da yine firmadan firmaya değişik olabilir. Ancak bu değişikliklere rağmen temelde aşamaların prensibi aynıdır. Bu temel işlemler; yıkama, durulama, kurutma ve soğutmadır. Bu basamaklardan önce ya da sonra yeni aşama eklenmesi işletmenin isteğine bağlı olarak yapılabilir. Ek olarak kuru temizleme nasıl yapılır sorusunun cevabı da bu aşamalarda gizlidir. Kuru temizleme sürecinin en iyi şekilde sonuçlanması için 6 aşama gerekir.

Tanımlama

Bu aşama müşterinin ürünü getirmesiyle başlar. Tanımlama işleminde ilk olarak müşterinin ürünle ilgili vereceği notlar alınır. Örneğin; üründeki lekenin kaynağı öğrenilir ya da müşterinin kuru temizleme firmasından ne beklediği anlaşılır. Ardından işletme kendi tanımlama mekanizmasında ürünün genel kontrolünü yapar ve kontrol sonucunu kaydeder. Bu kayıt sonucunda ürünün maruz kalacağı işlemler daha doğru belirlenebilir.

Profesyonel kuru temizleme firmaları, işlem yaptırmak istediğiniz; ürünün kumaş türünü ve lekesini detaylı şekilde inceler. Ürün eğer kuru temizleme işlemi için uygun değilse, müşteriye gerekli bilgilendirmenin yapılması oldukça önemlidir. Kuru temizlemeye uygun olmayan bir ürüne işlem yapılması istemeyen sonuçlara yol açabilir.

Gruplandırma

Tanımlanan ürünler kendi aralarında gruplandırılır. Gruplandırma ölçütü olarak; kumaş tipi, renk, yıkama hassasiyeti gibi faktörler dikkate alınır. Böylece ürünlerin deforme olması veya lekeli kalması önlenmiş olur. Eğer, işlem yapılmasını istediğiniz ürünün üzerinde işlemeler ve süsler varsa, temizleme işlemi sırasında kumaşa zarar vermemeleri için üstleri kapatılır.
Kuru Temizleme

Leke Çıkarma

Kuru temizleme aşamaları arasında olmazsa olmaz sayılabilecek leke çıkarma işlemi, etkili bir kuru temizlemenin en büyük yardımcısıdır. Bu noktada, ürünler üzerindeki lekelerden arındırılır ya da kuru temizleme esnasında lekelerin daha kolay çıkabilmeleri için çeşitli uygulamalar yapılır.

Kuru Temizleme

Bu aşamada ürünler özel solüsyonlar kullanılarak makinede temizlenirler. Ardından temiz bir solvent ile durulama işlemi yapılır. Daha sonra ise kurutma ve santrifüj işlemleri sayesinde ürün arınmış ve kuru olarak makineden çıkar.

Ütüleme

Makineden çıkan ürünler ütülenerek kırışıklıklardan kurtulur. Bu sayede, ürünler daha şık görünümlü olarak teslim edilir. Ayrıca bu aşamada ürünler, kaybettikleri formları geri kazanırlar.

Kalite Kontrol ve Paketleme

Kuru temizleme yöntemleri bittikten sonra doğru sonuca ulaşılıp ulaşılmadığı kontrol edilir. Eğer eksik bulunmazsa, ürünler paketlenir ve teslim alınmayı bekler. Eksik çıkarsa ürün ilgili aşamaya yeniden gönderilir.

Hiç yorum yok