Yeni İş Yerinde Arkadaş Edinmenin Püf Noktaları - kadinvsaglik.com

Yeni İş Yerinde Arkadaş Edinmenin Püf Noktaları

İş yerinde arkadaş edinmeniz hem mevcut durumdaki işinize hem de gelecek kariyeriniz ile ilgili gelişmeler açısından oldukça önemlidir. Özellikle yeni başladığınız iş yerinde kısa süre içerisinde yeni arkadaşlıklar edinebiliyor olmanız, başarılı bir çalışan izlenimini oluşturmanızda etkili olacaktır. Bu konuda ister yeni mezun olup yeni iş başvurusu yapıyor olun isterseniz de çalışmakta olduğunuz iş yerinden ayrılarak, yeni bir iş yerinde işe başlamış olun mutlaka pozitif olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Aslında bakıldığında insanlarla iletişim ve uyumlu bir şekilde çalışabilme özelliği, birçok açıdan değerlendirildiğinde işverenler tarafından takdir edilmekte ve sizin işe alınmanız noktasında oldukça etkileyici olabilmektedir. Bu durum hem iş başvurularında değerlendirilmekte hem de işe alınabilmek için önemli bir kriter olarak değerlendirilmektedir. Özellikle bu tür özelliği bulunan kişilerin CV hazırlama esnasında bu özelliklerine vurgu yapmaları oldukça önemli olacaktır.

CV hazırlarken ayrıca dikkatli olmalı ve bu konuya vurgu yaparken ne çok fazla abartmalı ne de üstünkörü geçmelisiniz. Onun CV hazırlama konusunda bu linkte yer alan sitede görüldüğü gibi profesyonel hizmet veren platformlardan yardım almanız en doğru seçenek olacaktır. Şimdi hep beraber, iş yerinde arkadaş edinmenin püf noktalarını inceleyelim.
Yeni İş Yerinde Arkadaş Edinmenin Püf Noktaları
Tanışmaktan çekinmeyin
İş yerinde çalışmaya başladığınız ilk andan itibaren kendinizi tanıtmaktan çekinmemelisiniz. Özellikle ilk iş gününde insanların yanına giderek, işe yeni başladığınızı ifade edip tanışmayı tanışmaya çalışın. Bu sayede insanlarla kurduğunuz diyaloglar, aranızdaki iletişimi sağlayacak ve karşılıklı olarak pozitif bir şekilde birbirinizi etkilemiş olacaksınız. Bununla birlikte kendinize kahve alırken ya da asansör beklerken karşılaştığınız kişilerle ufak sohbetler yapmalı ve onlarla sürekli olarak iletişim halinde kalmalısınız.

İş arkadaşlarınıza isimleri ile hitap edin
Yapılan araştırmalar, insanların ismi ile hitap edildiği zaman daha olumlu bir düşünceye sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bundan dolayı yeni tanıştığınız insanların isimlerini hafızanızda tutmaya çalışın ve onlarla tekrar konuşmanız gerektiğinde isimleriyle hitap ederek iletişim kurun. Bu iletişim kurma şeklinizden etkilenen iş arkadaşlarınız size daha yakın davranacak ve özellikle de sizinle daha kolay bir şekilde arkadaş olacaklardır. Bu sayede kaynaşmayı başarabilir ve iş yerinde ki faaliyetlere daha etkin bir şekilde iştirak edebilirsiniz.

Toplu buluşmalarda yer alın
Şirketin gerçekleştirmiş olduğu tüm toplantılara ve etkinliklere katılmaya gayret etmekle birlikte aynı zamanda şirket içerisinde belli noktalarda oluşan kalabalıklara da ayak uydurmaya çalışan. Özellikle küçük molalarda ya da yeme içme molalarında insanlarla iletişim kurmaya çaba sarf edin. Onun için yemeğe giderken ya da küçük molalarla çıkarken çevrenizde bulunan insanları da davet etmeye gayret edin. Bu davet sırasında sadece bir kişiyi değil çevrenizde bulunan kaç kişi varsa hepsini birlikte davet etmeniz oldukça önemlidir. Unutmayın ki bir kişi ile konuşmak yerine 3-4 kişinin bulunduğu bir ortamda sohbet etmek daha kolay ve daha samimi bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. 

Hobi guruplarına dahil olun
İşyerinde çalıştığınız insanların yaptıkları ve ortak katılım gerektiren hobilere dahil olmaya çalışın. Bu hobiler, çeşitli aktiviteler olmakla birlikte aynı zamanda spor etkinliği olarak da ifade edilebilir. Genellikle haftalık ya da aylık olarak yapılan bu tür hobi çalışmalarına katılım sağlamanız, insanlarla kaynaşmanıza yardımcı olacaktır. Mesela her hafta sonu sahilde yürüyüş yapmak, bilardo turnuvaları düzenlemek ya da ülkemizde en sık yapılan hali ile haftalık halı saha maçlarına katılmak bu tür aktiviteler arasında sayılabilirken, sanat galerileri ya da müze gibi sanatsal gezilere de katılım sağlanabilir. 

İkram etmekten çekinmeyin
İnsanlar üzerinde oluşan etki göz önünde bulundurulduğunda, birisinin kendisine bir şey ikram ettiğini bilen birisi daha pozitif bir şekilde yaklaşım sağlayacaktır. Bunun için çok pahalı olmasına gerek olmaksızın küçük aperatifler satın alarak ya da evde hazırlamış olduğunuz basit yiyecekleri, iş yerine getirerek mesai arkadaşlarınıza ikram edebilirsiniz. Bu ikram hem aranızdaki bağlılığı artıracak hem de kaynaşmanıza yardımcı olacaktır.

Bir yerde sabit kalmayın
Özellikle büyük şirketlerde çalışan kişilere masa tahsis edilmektedir. İşe ilk başladığınız saat diliminden mesai sonuna kadar bu masada takılıp kalmayın. Özellikle molalarda ya da yemek saatlerinde çevrenizde bulunan arkadaşlarınızın yanına giderek onlarla konuşmaya çalışın. Bununla birlikte şirket alanı büyükse farklı odalara ya da farklı katlara giderek oradaki insanlarla iletişim kurmaya çalışın. 

Pozitif olun
Özellikle yeni başladığınız bir iş yerinde sürekli bir şeyleri şikayet edip, eleştirmeniz herkes tarafından garip karşılanırken aynı zamanda sizin olumsuz birisi olduğunuz düşüncesine kapılmalarına neden olacaktır. Özellikle karşılaştığınız olumsuz olayları dahi pozitif düşünerek davranmalısınız. Bununla birlikte eleştirmeniz gereken ya da eleştirmeyi düşündüğünüz herhangi bir şey ile ilgili olarak negatif bir tutum yerine pozitif bir şekilde davranarak olumlu yönde eleştirmenler yapmanız daha iyi olacaktır.

Yardımcı olmaya çalışın
İşyerindeki arkadaşlarınıza yardımcı olmaktan zevk almaya çalışın. Özellikle insanların işlerini hallederek onları mutlu edebilirsiniz. Gerek sizinle ilgili olan gerekse de işiniz olmayan durumlarla ilgili insanlara yardımcı olmanız, onların size karşı olumlu bir bakış açısına sahip olmalarına yardımcı olacaktır. Bu sayede sıcak bir ortamında ortaya çıkmasını sağlamış olursunuz.

Selam verin
Selamlaşmak, insanlar arasında iletişim kurmak anlamına geleceğinden dolayı işyerindeki herkesle selamlaşmanız oldukça önemlidir. Özellikle sabah işe gelirken ve akşam mesai bitiminde tüm iş arkadaşlarınıza selam verip nasıl olduklarını sormanız oldukça iyi bir etki bırakacaktır. Bununla birlikte selamlaşırken mutlaka onlara gülümsemelisiniz. Gülümsemeniz ve sıcak davranmanız aranızda ki pozitif enerjinin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede hem sizin hem de iş arkadaşlarınızın mesai saatlerinin iyi bir şekilde geçmesini sağlamış olacaksınız.

Hiç yorum yok