Makyaj Malzemeleri Nasıl Kullanılır? - kadinvsaglik.com

Makyaj Malzemeleri Nasıl Kullanılır?

Her gün makyaj çantasına eklenecek ürünler artıyor. Çünkü o kadar değişik ve güzel ürünler çıkıyor ki gerçekten kayıtsız kalmak imkânsız. Her yeni çıkan ürünle birlikte bir yandan makyaj anlayışımız değişiyor, bir yandan da makyaj çantamız genişliyor. Böyle olunca günlük rutinlerde de değişiklikler meydana geliyor. Peki, bu kadar çok makyaj malzemesini nasıl kullanmalıyız, sıralama nasıl olmalıdır? Gelin hep beraber bu konunun üzerinde detaylıca duralım ve harika bir makyaj nasıl olurmuş öğrenelim.
Makyaj Malzemesi

Hangi Makyaj Malzemesini Niçin Kullanıyoruz?

Aslında temel sorumuz bu: Hangi malzemeyi neden kullanıyoruz? Makyaj, kadınların kusursuz görünme istediğini en iyi karşılayan işlemlerden biri. Bazen kusur gizlemek için değil, kendimizi daha mutlu, iyi hissetmek için de makyaj yaptığımız bir gerçek. Özel bir gün olmasına gerek yok, her an her yerde makyajlı olmak isteyebiliriz. Tabii bu makyajı yapmanın da belirli aşamaları var. Her birinin sırayla, özenle uygulanması gerekir ki istenilen güzel sonucu verebilirsin. Buna dikkat edince zaten hangi makyaj malzemesini neden kullandığını da çok iyi anlayabilirsin.

Öncelikle Makyaja Hazırlan

Makyaj, çok basitmiş gibi görünse de aslında birtakım kurallarının da olduğu bir gerçek. Bu kuralları uygulamadığınız takdirde yaptığınız makyajın kısa sürede bozulması gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz. Ya da kusursuz bir görüntü elde edemeyebilirsiniz. Bu sebeple ilk dikkat edeceğiniz kural, nemlendirici ve makyaj bazı sürmek olmalıdır.

Çoğu kadın makyaja fondöten sürmekle başlar. Bu yapılan en büyük yanlışların başını çekiyor. Cilde bir makyaj malzemesi sürmeden önce yapmanız gereken şey, cildi nemlendirmek. Cilt tipinize uygun, ince yapıda, pamuksu bir his bırakacak nemlendirici sürmek şart. Bu nemlendiriciyi sürmenizin nedeni, cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi, makyaj altında almasını sağlamak. Bildiğiniz gibi makyaj, cildin nefessiz, nemsiz kalmasına neden olabilir. Böyle olunca da ciltte yağlanma, akne gibi sorunlar baş gösterebilir. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız cildinizin nemini vermeyi ihmal etmeyin.

Cildi iyice nemlendirdikten sonra sıra makyaj bazı uygulamaya gelir. Bu bazı uygulamadan önce cildin nemi iyice emdiğinden emin olmalısınız. Makyaj bazlarının faydaları saymakla bitmez: Yağlanmayı engeller, gözenek gizler. Her şeyden önemlisi, kusursuz bir ten makyajına sahip olmanın anahtarıdır. Nihayetinde makyajı yapmanızın nedeni yüzünüzü daha ışıltılı, renkli, canlı görmek değil mi? İşte bunu yapmanın ilk adımı, makyaj bazı kullanmaktan geçer.

Bu iki işlemi uyguladıktan sonra artık makyaj yapmaya hazırsınız demektir. Hemen sonraki adımınız göz makyajı!
Makyaj Malzemeleri

Makyaja Başlangıç: Gözler

Göz makyajını en başta yapmanın nedeni, kullanılacak ürünün göz altılarına düşüp makyajı mahvetmesini engellemek. Hele ki ağır, yoğun bir göz makyajı yapılacaksa mutlaka far kullanılır. Bu far, sürülürken göz altlarına dökülebilir. Haliyle yaptığınız ten makyajını bozabilir. Böyle bir durumla karşılamak hem zaman kaybettirici hem de can sıkıcı bir durumdur. Bu sebeple önce göz makyajından başlamanız tavsiyemizdir.

Far, eyeliner, maskara, göz kaleminin göz makyajı ürünlerinden olduğunu biliyoruz. Kaşınıza kullanacağınız malzemeleri de bu aşamada, hatta göz makyajından önce kullanabilirsiniz. Kaşlarınızı önce yukarı doğru tarayarak şekil verebilirsiniz. Ardından kaş renginize uygun kaş kalemi ile kaşlarınızın arasında bulunan boşlukları doldurabilirsiniz. Kaşlarınız ne kadar belirgin ve dolgun olursa bakışlarınız o kadar etkili olacaktır.

Eyeliner’ı, farı sürdükten sonra sürmelisiniz. Eğer dikkat çekmek istiyorsan bizden sana bir tavsiye: Kedi makyajı. Kuyruklu eyeliner, gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterecek, bakışlarınızı daha sıra dışı bir hale getirecektir.

Ten Makyajı

Ten makyajına fondöten ile başlamak gerek. Bir sünger veya makyaj fırçası ile yüzünüze yayabilir, cildinizle bütünleştirip doğal bir görüntü elde edebilirsiniz. Kapatıcı ise bilinenin aksine, fondötenden sonra sürülür. Eğer yüzünde sivilce izi, göz altı morlukları varsa kapatıcı ile bu kusurları harika bir şekilde örtebilirsin.

Makyajınızda yüz hatlarını daha belirgin göstermek ve yüzünüze ışıltı katmak istiyorsanız allık kullanabilirsiniz. Kapatıcıdan sonra uygulayacağınız allıkla daha canlı bir görüntüye kavuşursunuz. 
makyaj malzemeleri nasıl kullanılır

Yüzünüzü Boyutlandırın

Göz ve ten makyajı aşamalarını tamamladınız. Şimdi sırada yüz hatlarınızı boyutlandırmak var. Tabii biraz renklendirmek de fena olmaz. Eğer bu aşamada yüzünüze kontür uygulaması yapmak istiyorsanız önce elmacık kemiklerinin altına, sonra çene ve alın çizgisine yapabilirsiniz. Bunu yaparken yüz hatlarınıza göre hareket etmeyi ihmal etmemelisiniz. Eğer kontür uygulamak istemiyorsanız bronzer ile yüzünüze sıcaklık verebilir, ışıltılı görünebilirsiniz.

Ve Dudaklar

Belki de makyajın kendini gösteren en güzel yerlerinden biri, dudaklar… Eğer dudaklarınızın daha belirgin olmasını istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey, dudak kalemi kullanmak olmalıdır. Böylelikle daha keskin, net bir görüntü elde ederseniz. Üstelik dudak kalemi sayesinde rujunuzun da daha kalıcı olmasına yardım edebilirsiniz.

Rujunuzu da dudağınızın ortasından başlayarak uygulamanız ruju dudakların tamamına yaymada işi kolaylaştırır.

Makyajı Sabitlemeyi Unutma!

Cildini nemlendirdin, makyaj bazını sürdün, gözlerini ve kaşlarını tamamladın, ten makyajını hallettin, dudaklarını parlattın. Şimdi sıra bunların hepsini yüzünde kalıcı hale getirmede. O kadar uğraştan sonra makyajın hemen yok olup gitmesini istemezsin değil mi? Madem öyle, bir makyaj sabitleyici bulundurmayı ihmal etme. Makyaj sabitleme spreyleri ile makyajınız yüzünüzde sabitlenecek, gün boyu rahat şekilde zamanınızı geçirebileceksiniz.

Spreyi sıkarken şişeyi yüzünüzden 15 cm. kadar uzakta tutmaya dikkat edin. Kuruduğundan emin olmadan yüzünüze dokunmayın. Ayrıca, makyaj sabitleme spreyini sıkmadan önce rujunuzun kuruduğundan da emin olun.

Şimdi tamamsınız! Makyaj malzemeleri ve çeşitlerini incelemek için https://www.eveshop.com.tr/makyaj/ kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok