Lazer Epi̇lasyon İle İlgi̇li̇ Ci̇haz Farkları ! Karar Öncesi̇ Okunmalı - kadinvsaglik.com

Lazer Epi̇lasyon İle İlgi̇li̇ Ci̇haz Farkları ! Karar Öncesi̇ Okunmalı

Lazer epilasyon uygulamaları sosyal medya hesaplarının artmasıyla ve görselliğin son yıllarda büyük önem kazanmasıyla beraber oldukça yaygınlaşan bir güzellik uygulaması haline geldi. Lazer epilasyon nedir, nasıl yapılır, zararları var mı, artıları nelerdir, lazerden sonra nelere dikkat edilmeli? Tüm soruların cevapları yazımızda…

Neden Lazer Epilasyon?

Lazer epilasyonun diğer alışılagelmiş yöntemlerden farklı olarak verdiği rahatlık, ciltteki pürüzleri ve lekelenmeleri düzelten ileri teknolojisiyle üstünlüğü tartışılamaz. Lazer epilasyon hızlı, etkili, acısız olması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Buz Lazer İstanbul Quartz Klinik’te özel ve hijyenik ortamda epilasyon seanslarını gerçekleştiriyor.

Lazer epilasyon eski diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında acı, hassasiyet, zaman ve konfor bakımından kıyas edilemez bir konumdadır. Kılların büyüme döngüsünde onları yakalayan ve kıl köklerine kadar kişiyi yormadan ve acı çektirmeden tüm vücuda uygulanabilen eşsiz bir uygulama özelliğine sahiptir. Uygulanan bölgede seanslara düzenli olarak devam edildiği sürece kıllar yok edilir.
Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyonda Soprano Ice Platinum ve Titanium Arasındaki Farklar Nelerdir?

Günümüzde birçok lazer çeşidi bulunmakla beraber, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutan iki cihazdan yararlanılır. Bunlar; Soprano Ice Lazer Platinum ve Titanium Lazer cihazlarıdır. Bu iki lazer cihazı da Alexandrite, Diode ve Nd:YAG dalga boyuna sahip cihazlardır. Özellikle diode dalga boyunun uzunluğu koyu ciltlere sahip kişilerin kıl köklerine kadar inmekte ve kökler üzerinde hasar bırakmaktadır. Cilt üzerinde soğutucu ve serinletici başlıklarıyla birbirinden ayrılan bu iki cihazda Titanium başlığı Soprano başlığına oranla biraz daha büyüktür. Her iki epilasyon cihazı da FDA onaylı olup cihazlar arasında buz başlıkları dışında hemen her şey aynıdır.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon işlemine karar verdikten sonra randevu günü oluşturulur. Uzmanınız sizden 2-3 gün öncesinde uygulama yapılacak bölümü jilet yardımıyla traşlamanızı ister. Bunun amacı özellikle kılların ve kıl köklerinin cihazlar tarafından algılanabilmesidir. Lazer cihazları cilt ve kıl rengine göre ve kılların kalınlığına göre ayrı ayrı programlanabilmektedir. Lazer cihazları, kılları kademeli ısıtarak kıl kökleri ve kıllarda hasar bırakmayı hedefler. Aynı zamanda buz başlığı ile cildi soğutarak epilasyonun rahatlığından faydalanılarak konforlu bir epilasyon hizmeti alınmasını sağlar.

Lazer Epilasyon Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon yaptırmadan sadece bir hafta önce ve yaptırdıktan bir hafta sonra güneş ışığına çıkılmamalı, cildi güneşin yakıcı etkilerinden ve zararlı ışınlarından korumak gerekmektedir. Lazer epilasyon uygulanacak bölgenin güneş ışığına maruz kalmaması, güneş banyosu yapılmaması, solaryum gibi uygulamalardan kaçınmak cilt üzerinde lekelenme oluşumunun önüne geçer. Dikkat edilmediği takdirde cilt üzerinde yara ya da yanık izine benzer izlerin oluştuğu görülür.

Lazer epilasyondan önce uygulama alanının temiz olması, epilasyondan sonra herhangi bir iz kalmaması bakımından önemlidir. Makyaj, kozmetik, krem ve bunun gibi birçok ürün lazer ışınlarıyla tepkimeye sebep olur ve cilt üzerinde iz bırakır. Lazer epilasyondan önce ve sonrasında bu ürünlerin kullanılmaması oldukça önemlidir.
Lazer Epilasyon Seans

Kılların Tamamen Yok Olması İçin Kaç Seans Lazer Alınmalı?

Lazer epilasyon yaptıracak kişinin kıl büyüme döngüsüne etki eden bazı faktörler bulunmaktadır; hormonal etkenler, yaş, genetik yapısı ya da tedavi amaçlı kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak karşımıza çıkan kıl büyümesi ve kıl yapısı lazerin seans sayısına da etki etmektedir.

Seansların aralıkları uygulama bölgesine göre değişir. Vücutta her bölgede kıllar aynı anda çıkmaz ve aynı anda büyümez. Kılların bir büyüme hızı bulunur. Tabii ki bu büyüme hızı her bölgede farklıdır. Bel çevresinde kıllar biraz daha yavaş uzarken, bıyık, çene yani yüz bölgesinde daha hızlı uzamaktadır. Vücuttaki istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilebilmesi için 6-8 seans lazer epilasyon alınmalıdır.

Lazer Epilasyon Nişantaşı Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Alanında eğitimli ve uzman estetisyenlerimiz tarafından uygulanan Lazer Epilasyon Nişantaşı Quartz Klinik +90 212 241 46 24 nolu telefon numaramızı arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok