Düşük ve orta seviyede bir bütçe ile akıllı telefon almak mümkün mü? - kadinvsaglik.com

Düşük ve orta seviyede bir bütçe ile akıllı telefon almak mümkün mü?

Düşük ve orta seviyede bir bütçe ile akıllı telefon almak mümkün mü
Günümüzde artık akıllı telefonların ekmek ve su nispetinde çok önemli bir ihtiyaç olduğunu kabul etmeyen kalmamıştır. Ancak her şeyden önce akıllı telefon edinmek isteyenlerin de akıllarına ilk getirdikleri şey uygun bir bütçeye hitap eden bir akıllı telefon edinmek olmuştur. Nitekim bugünlerde artık en iyi telefon markaları tarafından üretilen yüksek özellikli akıllı telefonları satın alabilmek için hatrı sayılır bir bütçe gerekmektedir.

Ancak yine de düşük veya bir nebze de olsa orta seviye tabir edilen bir akıllı telefon almak da mümkün. Bunun için nelere dikkat edilmesi gerektiğine gelin yakından bakalım.

2000 TL civarı bütçe için uygun olabilecek telefonlar

Tabii ki düşük bütçe ile nispeten yüksek performans denildiğinde akıllara gelen ilk marka Çin’in son yıllardaki yükselen yıldızı Oppo oluyor.

Realme 5i

Oppo’nun Realme 5i cihazı, Snapdragon 665 işlemciye sahip hızı oldukça yeterli bir telefon. 4 GB RAM’e sahip ve 12 MP’lik kamerası bulunuyor.

Cihazın ekran boyutu 6.52 inç HD plus. Realme 5i özellikle işlemcisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir cihaz. Fiyatına göre bu işlemciye sahip olması da oldukça başarılı sayılabilir.

Bu fiyat bandındaki bir cihaz için 3’lü kamera sunuyor olması da Realme 5i’yi düşünenler için oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Realme 5i’de ayrıca 64 GB depolama alanı bulunuyor.

Bu cihazın fiyatı 2.100 TL civarında.

TCL 10 plus

TCL de son zamanlarda oldukça başarılı fiyat – performans olarak yüksek seviyede cihazlar üreten bir marka olma özelliği gösteriyor. Bu modelin en çok dikkat çeken özelliği olarak ara yüzü gösterilebilir. Kullanışlı bir ara yüzü ve tasarımı olan TCL 10 Plus kesinlikle seçenlerin bir daha kolay kolay vazgeçemeyecekleri bir model olacak.

Ekranı AMOLED kullanan cihazın az sonra belirteceğimiz fiyat bandında bu şekilde bir ekran paneli kullanıyor olması da oldukça başarılı bir özellik. Ayrıca TCL 10 plus, kullanıcısına 4 kamera sunuyor. Bu da yine cihazın bir diğer artı özelliği. 6 GB Ram ve Snapdragon 665 işlemcisiyle çok başarılı bir cihaz.

Cihazın güncel fiyatı 2.500 TL olarak belirlenmiş.

Redmi Note 9 Pro

Sıradaki cihazımız da yine Çin’in yükselen değerlerinden bir diğeri olan Xiaomi’nin Redmi Note 9 Pro modeli.

Cihazın işlemcisi Snapdragon 720 G ve oldukça güçlü bir işlemci olduğunu belirtmeliyiz. Redmi Note 9 Pro’nun ekran boyutu ise standardın üstünde ve oyuncuların tercih edebilecekleri bir ekran boyutu. Ekranı 6.67 inç. Bu boyutuyla Redmi Note 9 Pro’nun küçük ekran sevenler için çok da iyi bir seçim olmayabileceğini söyleyebiliriz. 30 Watt hızlı şarj özelliği ve 5.020 mAh büyüklüğünde bir batarya kapasitesi bulunuyor.

Cihazın ana kamerası 64 mp. Redmi Note 9’un bir diğer artısı olarak da telefonun yanında parmak izi okuyucusunun olmasının da bir diğer artısı olmasını söyleyebiliriz.

Redmi Note 9’un güncel fiyat bandı 3100 TL civarında diyebiliriz.

Hiç yorum yok