Bandana Kullanım Şeki̇lleri̇ - kadinvsaglik.com

Bandana Kullanım Şeki̇lleri̇

Kimilerine göre bandana sadece yaz aylarının önemli bir parçasıyken kimilerine göre her mevsimin en güzel, en vazgeçilmez ürünlerinden. Bir yandan renkleriyle, şekilleriyle şık bir aksesuar olurken diğer yandan uzun saçlılar için de bir kurtarıcı. Yetişkinler haricinde çocuklar için de sevimli bir aksesuar olduğu gerçek. Bazen boyunlarında, bazen saçlarında görebileceğimiz bu bandanalar elbette çocuklara da ayrı bir hava katıyor. Hal böyle olunca çok fazla bandana çeşidi de üretiliyor. Peki bu kadar bandana arasında hangisini tercih etmeliyiz? Seçtiğimiz bandanaları nasıl kullanmalıyız? Ne tür bandana modelleri vardır? Gelin, hep birlikte bu soruların cevaplarını arayalım ve sizlere güzel bir bandana kullanımı nasıl yapılırmış fikir vermeye çalışalım.
Bandana

Bandanayı Seçerken Nelere Dikkat Edebiliriz?

Bandana kullanım şekillerine geçmeden önce bir fikir vermesi açısından bandanayı seçerken nelere yoğunlaşmak gerektiğini söylemek istedik. Çünkü o kadar fazla bandana çeşidi var ki içinden hangisinin sizi çekebileceği de karmaşık bir durum. Bu karmaşıklığı ortadan kaldırmak ve size uygun bandanayı bulabilmek için birkaç püf noktamız var, merak etmeyin.

Bandana Boyutları Önemli

Öncelikle bandanayı seçerken dikkat etmeniz gereken şey, kolay kullanabilecek olmanız. Bildiğiniz gibi bandana, şal gibi büyük bir aksesuar değil. Bu sebeple saçınıza şekillendirici olarak bağlarken ya da boynunuza aksesuar olarak takarken boyutu önemlidir. Çünkü eğer size küçük gelecek bir bandana modeli seçerseniz ne saçınızda durabilecek ne de boynunuzda size rahatlık verebilecektir. Bu sebeple bandana seçerken boyutunun en az 60x60 olmasına özen göstermelisiniz. Bu ölçüde bir bandana saçlarınızda kalın ya büyük/küçük durmayacak, istediğiniz toparlayıcı özelliği alacaktır. Yine boynunuzda ya da bileğinizde aykırı durmayacak, tam oturacak ve size şıklık katacaktır. Eğer bandanayı bir çocuk için alacaksanız boyutunun 46x46 olması yeterli olacaktır. Bandana modelinizi seçerken bunlara dikkat ederseniz istediğiniz rahatlığı yakalamış olacaksınız.
Bandana Boyutları

Pamuklu Bandana Her Zaman İlk Tercihiniz Olsun

Bandana saça, boyuna, bileğe takılabilen, şık bir aksesuar. Şık olduğu kadar rahatlık vermesi de sizlerin aradığı özelliklerdir. Bu sebeple bandananızı seçerken pamuklu almaya özen göstermelisiniz. Ki bu pamuk oranı mümkünse %100 olmalıdır. Çünkü diğer materyallerden üretilen bandanalar kaşındırma yapabilir, muhtemelen saçınızdan da kayacaktır. Özellikle yaz mevsiminde kullanırken bu şekil problemleri yaşamak istemezsiniz değil mi? Eğer cevabınız evetse bandana modelinizin materyali pamuk olmalıdır. Pamuk, nefes alabilen bir üründür ve yumuşaktır. Nefes alabildiği için bir terleme durumunda bu teri emer, size ıslaklık hissi vermez. Ve elbette ki kaşındırma da olmaz. Eğer bandanayı saçınıza taktığınızda ürün pamukluysa saçtan kayma olmaz. Bu sebeple bandananızı seçerken materyalin pamuk olmasına özen göstermelisiniz.

Bandana Kullanım Şekilleri

Bandana özellikle yaz aylarınca tercih edilen bir aksesuardır. Üstelik sadece yetişkinlerde değil, çocuklarda da keyifle kullanılır. Şık olmasının yanında işlevsel bir ürün de olan bandanalar renkleriyle, desenleriyle, kullanıcılara farklı bir hava verir. Hele ki çocuklarda oldukça şirin bir görüntü oluşturur. Saçları uzun olanlar için yaz ortasında bir saç şekillendirici olan bandana, tıpkı yüzük, küpe gibi kullanıcısına ayrı bir hareket katar. Yani bandanayı bir toka gibi kullanabileceğiniz gibi bileğinize, boynunuza bir ziynet eşyası gibi de takabilirsiniz. Henüz böyle bir deneyimde bulunmadıysanız hemen harekete geçmelisiniz, bizden söylemesi.

Pamuktan yapılan, farklı tasarımları içeren, renk renk bandanalar, çeşitli kombinlerle de sizlere enerji katar. Dönemin modasına göre herkesin zevkine uygun bandanaları görmek mümkün. Bandanalar ne kadar çok çeşitli olursa haliyle kullanım şekilleri de o kadar çok olacaktır. Peki, bandananın nasıl kullanılması gerekir?
Bandana Kullanım Şekilleri

Boyuna ve Bileğe Bağlanan Bandanalar

Bandanaların kullanım şekilleri arasında genellikle ikinci sıraya yerleşen şekli, boyuna ya da bileğe bağlanmasıdır. Bir küpe ya da bileklik gibi şıklık işlevi gören bu kullanım şekli birçok kıyafetle kombinlenebilir. Mesela, denim ve deri ceketli bir kombin yaptığınızda boynunuza takacağınız bir bandana, size mükemmel bir hava katacaktır. Erkekler bu kombini daha çok tişört üstüne gömlek giyerken yapabilirler. Böyle bir kombin, oldukça havalı duracaktır. Şayet bandananızda etnik desenler varsa bu ayrı bir hava katar. Ki günümüzde vintage ürünlerin de sıklıkla giyildiğini düşünürsek bu bandana modeli sizin vazgeçilmeziniz olabilir.

Bir bijuteri ürünü olarak da kullanabileceğiniz bandanalar, halhal şeklinde dahi kullanabilir. Yaz aylarında terlikle oldukça hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayak bileklerinizin açık olacağını bir Jean ile ya da midi boy bir elbise ile kombinleyebilirsiniz. Bandanayı halhal şeklinde kullanacaksınız, jean’in üzerine tek renk, basic bir tişört giyebilirsiniz. Böylelikle bir yandan sadenin şıklığını yakalarken diğer yandan da görüntünüze hareket, enerjili bir esinti katabilirsiniz.

Saç Şekillendirici Olarak Bandana Kullanımı

Bandana denildiğinde akla ilk gelen işlevi, saç şekillendirici olarak kullanılmasıdır. Çünkü bir yandan şık bir görüntü verirken diğer yandan özellikle yaz mevsiminde saçların bunaltmasından kurtarır. Sizlerin de bildiği gibi yaz mevsiminde saçlar, âdeta bir yük olur. Sürekli bağlanmak istenir. Ama böyle olunca pek de şık durmaz. Bunu şık hale getirmenin yollarından biri, elbette bandana kullanmaktan geçer. Sıcaktan bunaldığınız zamanlarda saçlarınızı tepede toplamak bandana ile artık kötü görüntüyü ortadan kaldırmanıza yardım eder.

Saçlarınızda bandanayı kullanım şekli de oldukça basit. Sevdiğiniz tarzda, sevdiğiniz desende aldığınız bir bandanayı, üçgen şeklinde katlayın ve kalınlığını belirleyin. Artık nasıl kullanmak istediğiniz sizin tercihinize kalmış. İsterseniz saçlarınızı doğrudan bandana ile tutturabilir isterseniz sadece başınızın önüne gelecek şekilde aksesuar olarak da kullanabilirsiniz.

Saç şekillendirici olarak bandanayı çocuklarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle kız çocuklarında tavşan kulak stili yaparak çocuğun hareketine hareket katabilirsiniz. Bu sevimli hal eminiz ki çocuğun da hoşuna gidecektir.

Dolabınızdaki bandanalara yenisini katmak ya da ilk defa bandana almak için tiburon.com’u ziyaret edebilirsiniz. Tasarım bandana modelleri ile sizlerin zevkini yakalayacağından hiç şüphemiz yok.

Hiç yorum yok