Cilt Bakımında Kremlerin Önemi - kadinvsaglik.com

Cilt Bakımında Kremlerin Önemi

Geçmişten bu yana genç ve güzel görünmenin sırrı merak konusu olmuştur. Çevremizde cilt sağlığı bakımından her zaman ‘şanslı’ olduğu düşünülen, ancak çoğunluklu olarak sırrını bizlere söylemeyen tanıdıklarımız vardır. Günümüzde doğa koşulları başta olmak üzere yediğimiz yiyecekler ve vücudumuzun hormonal dengesini bozan stres faktörleri gibi nedenler cilt sağlığını etkilemektedir. Özellikle genç yaşta cilt üzerinde meydana gelen olumsuz koşulları engellemek için cilt bakımına ağırlık vermek gerekiyor. Yağ dengesi bozuk ciltlerde meydana gelen tahribatları engellemek için yapılması gereken şey ise krem bakımını ihmal etmemektir. Cilt durumuna göre gündüz ve gece bakımı arasında yoğun bir süreçten geçirilen cildin yeniden nefes alması sağlanır. Evde bakım rutinine alışılması adına ilk olarak kendi cilt tipinize uygun en doğru ürünü almak son derece önemli bir bilgi. Nemlendirici kremler ile cildinizin kolajen yapısını yeniden düzenleyebilir ve tahribat oluşumunu engelleyebilirsiniz. 
Cilt Bakımı

Cilt Bakımı Kremsiz Tamamlanamaz

Cilt yüzeyindeki ölü tabakayı temizlemeye yardımcı olan bakım ürünleri ilerde oluşabilecek tahribatı da engeller. Bu engel siyah nokta oluşumundan akne sorununa kadar değişmektedir. İleri vaka yağlı ciltlerde genellikle parlak ve kirli bir görünüm vardır. Akne sorunları ile boğuşan cilt, hastalık karşısında bu sorunu yaygınlaştırabilir. Yüz bölgesinde oluşan beyaz ya da kırmızı uçlu akneler ise cilt sağlığı kadar ruh sağlığını da bozmaktadır. Genç yaşlardan itibaren yüzde kalıcı hasarlara neden olan yağlı cilt tipinin önüne evdeki ufak bakımlar sayesinde geçilebiliyor. Kişi yüzünü su bazlı temizleyiciler ile temizledikten sonra krem bakımını ihmal etmemeli. Cilt bakımının en temel bileşenini oluşturan kremlerin önemi ise bu durumda daha iyi kavranacaktır. Krem, içerisindeki etken madde ile eklenen yağı karıştırarak maddelerin bir araya özenle getirildiği kozmetik ürünlerinden oluşmaktadır. Tedavi şekline göre ilaç olarak verilen kremlerin, bakım kremlerinden daha yoğun olduğu bilinmektedir. Kremler yapısı gereği yüzeysel bir tedavi imkânı sağlar. Destekleyici bakım önerilerinde ilk sırada gelmektedir. Yağlı cilt tiplerinde ileri yaşlardaki sağlıksız cilt görünümünü engellemek için kullanımına mutlaka özen gösterilmeli.
Cilt Bakımı Krem

Krem Kullanımında Ürün Seçimi Önemlidir

20’li yaşlarına adım atan pek çok kişi cilt bakımını nasıl yapacağını bilmiyor. Yüze yalnızca salatalık yapıştırmak gibi birtakım ev uygulamaları bulunmakla birlikte yöntemlerini geliştirmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. İlk cilt bakım sürecini Enstitü bakımı denilen salon bakımlarından almak ve daha sonra günlük bakımlara yönelmek seçenekleriniz arasına girebilir. Fakat, bazı hassas ciltlerin doktor haricindeki uygulama yerlerinden zarar görebileceği unutulmamalı. Bu nedenle günlük rutinini ev bakımına endekslemeyi tercih edenler için bir yol haritası hazırladık. Günlük bakım sırasında kişiler ilk olarak cilt yüzeyini temizlemeli. Temizlik, mutlaka her gün yapılması ve ihmal edilememesi gereken en önemli uygulama şeklidir. Cilt türünüze uygun temizleyici bir ürün ile cilt yüzeyi sabah ve akşam olmak üzere iki kez mutlaka temizlenmeli. Bu sayede cilt yüzeyine biriken ölü tabaka ve kiri yüzeyden arındırabileceksiniz. Burada odaklanmanız gereken en önemli konu temizleyici ürünleri seçerken titiz davranmaktır. Aksi takdirde yanlış bir ürün kullanımı cilt tipinizde dengesiz bir oluşuma neden olur. Yağlı cilt aniden kuruyabileceği gibi kuru bir ciltte aniden yağlanabilir.

Nemlendirici Kremler Dış Etkenlere Karşı Savaşır

Cilt tipleri arasında değişen krem seçenekleri cildin PH değerini dengelemek üzerine kurulmuştur. Genellikle yağlı cilde sahip olanlar su bazlı kremleri tercih ederken, kuru ciltlerin sahipleri yağ bazlı kremlere yönelir. Yüz temizliğini bitirdikten sonra sıkılaştırma işlemi için tercih edilen ürün toniktir. Cildi ferah tutmaya yarayan toniğin ardından nemlendirme işlemi öne çıkarılır. Nemlendirme işlemi ise kremlerin yardımıyla gündüz ve gece ayrı olmak üzere iki kere uygulanmakta. Gündüzleri kullanılan nemlendirici kremlerin asıl amacı, susuz kalan vücudun etkisi altına giren cildi yumuşatmaktır. Kuruyan cilt tipi bir süre sonra gerginleşir ve yağlı ciltlere oranla daha çabuk kırışıklığa neden olur. Gündüz nemlendirici kremlerin bir diğer etkisi olarak dış etkenlerden koruma amacının taşındığını söyleyebiliriz. Yoğun güneş ışığına maruz kalan cilt bir süre sonra kırışıklık ve leke mücadelesi vermek zorunda kalır. Böylece sağlıksız cilt tipine adım atmamak için yapılması gereken en önemli şeylerden birisi bakım esnasında gündüz kremlerine yoğunlaşmak oluyor.
Bakım

Bakımlar Plan Doğrultusunda Yoğunlaştırılmalı

Erken müdahaleden mahrum kalan riskli cilt tipleri ilerde deforme olmuş cilt yüzeyine zemin hazırlar. Ancak, gündüz ve gece kremleriyle dengelenen PH değeri, kremin uygulandığı bölgedeki kolajen değerini arttırır. Normal bir cilt tipine dönmek isteyenler, cilt ihtiyacına göre bakım planını haftalık veya aylık olarak iki şekilde ele almalı. Aylık bakımlarda krem kullanımı diğer nemlendirici ürünlerle yoğun bir şekilde desteklenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi uygulama alanlarının seçimi. Genişletilen uygulama alanları göz çevresi ve boyun bakımına kadar geniş bir yelpazede değerlendirilmelidir. Bu sayede erken yaşta göz çevresinde meydana gelen derin kırışıklıklardan kurtulmak gibi bir seçeneğiniz mevcut. Göz bakımından sonra değer verilmesi gereken alan boyun bölgesidir. Boyun bölgesi gerçek yaşımızı ortaya çıkardığı için bu faktörü göz önünde bulundurmalısınız. Aylık bazda bakımlarını yoğunlaştırma seçeneğini Enstitü bakımına kaydırmak isteyenler ise bakımdan yalnızca bir gün sonra krem kullanımını yaygınlaştırmalı. Fazlaca oynanan cilt yüzeyi, ilk etapta siyah noktalardan arındırılmış gözükse bile cildin kendini çabuk toparlaması adına nemlendirici kremlere ağırlık verilmelidir. Kısacası kremler; cildi dış etmenlere karşı korur, kolajen değerini arttırır ve PH oranını dengeler. Tüm bu değerleri bir araya getirdiğimiz zaman karşımıza sağlıklı bir cilt tipi çıkmış olur.

Hiç yorum yok