En Şık Sehpa Modelleri ve Kullanım Alanları - kadinvsaglik.com

En Şık Sehpa Modelleri ve Kullanım Alanları

Sehpalar onlarca farklı modele ayrılır ve seçim yaparken odanızın genel havasını dikkate almak seçeneklerin azalmasında size yardımcı olur. Salonun en önemli dekor elemanlarından olan sehpalar ahşap, metal ya da cam gibi çeşitli malzemelerden üretilir. Bu sebeple her birinin kendine göre özellikleri vardır. Dolayısıyla onları özelliklerine göre kullanmak gerekir.

sehpa

Kullanım Alanlarına Göre Sehpa Çeşitleri

Sehpalar öncelikle orta, zigon, fiskos ve yan sehpa gibi kullanım alanlarına göre ayrılır. En sık kullanılanlardan biri orta sehpalardır. Genelde oturma odasında kullanılırlar. Bu ürünler, dekorasyonun en önemli parçalarındandır. Odanın genel havası ile uyum göstermeleri son derece önemlidir. Özellikle TV ünitesi ile iyi uyum göstermesi, odanın bütünlüğü açısından önemlidir. Aksesuarlarla süsleyerek daha hoş ve etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca üzeri farklı amaçlarla kullanılır ve bazı modellerde çekmece bulunduğu için saklama görevi de görür.

Çok kullanılan bir başka sehpa türü ise zigon sehpalardır. Orta sehpalara göre daha az yer kaplayan zigon sehpalar portatif yapılarıyla ön plana çıkar. Genel olarak küçükten büyüğe doğru sıralanan ve birbirinin içine geçen sehpa seti şeklinde satılırlar. Odadaki boşluk alanları doldurmak için son derece ideal ürünlerdir. İki kanepe arasına ya da duvar ile kanepe arasına yerleştirebilirsiniz. Üzerine saksı veya aksesuar çeşitlerinden koyarak son derece hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde de küçük ikramlar yaparken size yardımcı olurlar.

Fiskos sehpalar son zamanlarda eskisi kadar popüler olmasa da pencere kenarlarını süsleyen en güzel ürünlerdendir. Bu sehpaları berjerle kombin edebilirsiniz. Yuvarlar olan bu sehpalar çok fazla yer kaplamaz.

C sehpa modelleri, özellikle son zamanlarda pek çok eve girmeyi başarmıştır. C harfine benzeyen yapıları sayesinde alt kısımları koltuk ve kanepelerin altına girer. Üst kısımları ise kullanıcının önüne doğru uzanır. Bu sehpalar üzerinde bilgisayarla çalışmak için son derece idealdir.

Bir başka sehpa türü olan yan sehpalar ise daha çok dekoratif amaçlıdır. Daha çok evin hol kısmında ya da oturma odasında duvarların birleştiği alanlarda kullanılır. Yan sehpa, çiçek ya da başka dekoratif aksesuarlar ile şık bir görünüm sunar.

sehpa modelleri

En Şık Sehpa Modelleri

Sehpa modellerini birbirinden ayıran en önemli detaylar tasarımları ve üretildikleri malzemedir. Evinizin dekorasyonunda modern çizgiler kullandıysanız, köşeli sehpa modellerini tercih etmelisiniz. Diğer eşyalarda kullanılan malzemelere göre cam ya da metal sehpaları kullanabilirsiniz. Parlak kaplamalara sahip ahşap sehpalar da salonunuza yakışır.

Evinizde kontrast yöntemiyle şıklığı yakaladıysanız, metal çerçeveleri sehpalar tam sizin içindir. Etrafı siyah metal ile çevrilmiş ahşap görünümlü sehpalar evinizde oluşturduğunuz kontrast akımı destekler. Daha güçlü kontrast dekorasyonu için zıt renkleri bir arada sunan sehpalara göz atabilirsiniz.

en şık sehpa modelleri

Yaşadığınız alanda otantik bir oluşturmak istiyorsanız, tamamen ahşap sehpa modellerini düşünebilirsiniz. Görünümleri itibariyle bir kütük parçasını andıran bu ürünler bir takım işlemlerden geçmiştir. Bu sayede evde kullanım için uygun hale gelmişlerdir. İster orta sehpa ister de zigon sehpa olarak çok fazla otantik sehpa seçeneği mevcuttur. Özellikle doğa tutkunlarının evlerinde tercih edebilecekleri ürünlerdir.

Mermer sehpalar ise daha lüks görünüm sunarlar. Metal çerçeveler ve ayaklar ile kombin edilen mermer sehpalar, ağır ve klasik mobilyaların bulunduğu oturma odaları için uygundur. Bu sehpalar daha çok siyah renkte üretilir. Otantik ahşap sehpalarla birlikte mermer sehpalar da son dönemde oldukça popüler hale gelmiştir. Zamanın trendlerini yakından takip eden Engince Mobilya, pek çok mermer ve otantik sehpa modellerini beğeninize sunar. Evinizi güzelleştirmek için aradığınız mobilya ve aksesuarlara web sitesinden zahmetsizce ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok