Ketojenik Diyet Programıyla Sağlıklı Şekilde Kilolarına Veda Et! - kadinvsaglik.com

Ketojenik Diyet Programıyla Sağlıklı Şekilde Kilolarına Veda Et!

Kısa sürede etkili şekilde zayıflamayı amaçlıyorsan ketojenik diyet tam sana göre! Peki fazla kilolardan muzdarip olanların sıklıkla başvurduğu bu ketojenik diyet nedir? Uygulama sürecinde hangi hususlara dikkat etmek gerekiyor. Merak ettiğin tüm soruları ve detayları senin için bu yazımızda bir araya getirdik. Kilolarından sağlıklı şekilde kurtulmak istiyorsan diyetisyene veya beslenme uzmanına başvurarak ketojenik beslenme programını uygulamaya başlayabilir ve hedeflediğin fit vücuda ulaşma konusunda adımlar atabilirsin.


Ketojenik Diyet Neden Yapılır?

İlk olarak çocuklarda kontrol edilmesi zor olan refrakter epilepsisinin tedavisinde kullanılan ketojenik diyeti, günümüzde fazla kilolarından yakınan kişilerin tercih ettiği yöntemler arasında yer almış durumda. Hekim kontrolünde uygulanması gereken keto diyeti, karbonhidrat alımını azaltıp yağ alımını arttırmayı amaçlar. Karbonhidratın her geçen gün azalımı, vücudu ketoz adı verilen metabolik bir duruma getirerek vücudun yağ yakım isteğini maksimum seviyeye çıkartır.

Diyet programının uzun süre devam ettirilmesi sağlık açısından tehlikeli sonuçlar doğurabileceği için başlama ve bitirme zamanları mutlaka uzman kontrolünde olması gerekir.

ketojenik diyet

Metabolizmanın İhtiyacına Uygun Ketojenik Diyet Listeleri

Tıbbi sorunları en aza indirmeyi amaçlayan ketojenik diyetin farklı türleri vardır. Hedefli ve döngüsel içerikli programlar genellikle sporcular ve vücut geliştirmeyen çalışanlar tarafından tercih edilir. Bilimsel araştırmalara konu olan standart diyet türünde orta miktarda protein, düşük karbonhidrat ve çok yağlı bir yemek öğünleri uygulanır. Yağ oranı %75, protein oranı %20, karbonhidrat oranı ise %5 civarındadır. Yüksek proteinli ketojenik diyet listesi ise %60 oranında yağ, %35 oranında protein ve %5 oranında karbonhidrat içerir.


Ketojenik Diyette Ne Yenmez?

Ketojenik diyet programını uygulamaya başladığınızda öncelikle karbonhidrat ağırlıklı besinleri hayatından çıkarmalısın. İşte kısıtlaman gereken yiyeceklerden birkaçı;

Şekerli İçecekler: Şekerli çaylar, sporcu içecekleri, gazlı içecekler ve meyve suyu

Meyve: Muz, üzüm, ananas ve turunçgiller

Tatlılar ve Şekerlemeler: Hindistan cevizi şekeri, dondurma, akçaağaç ve agave şurubu,

Alkollü İçecekler: Şekerli karışık içkiler, bira ve rakı

Ekmek ve Unlu Mamulleri: Kraker, rulolar, kurabiyeler, kepekli ve beyaz ekmek

Yüksek Karbonhidratlı Soslar: Şekerli salata sosları ve barbekü sosu

Tahıllar ve Tahıl Ürünleri: Kahvaltı gevrekleri, pirinç, buğday ve yulaf

Baklagiller ve Fasulye: Mercimek, siyah fasulye ve barbunya fasulyesi

Nişastalı Sebzeler: Mısır, bezelye, patates, bal kabağı

Ayrıca sosisli sandviç ve fast food gibi işlenmiş gıdalardan, mısır yağı, koruyucu madde ve yapay renklendirici gibi diyet yiyeceklerinden de mutlaka uzak durmalısın.

ketojenik diyet programı

Ketojenik Diyette Neler Yenir?

50 gramın altında karbonhidrat rutini sunan ketojenik diyet listelerine doktorun önerisinde ekleyebileceğin sağlıklı besinlerle kilo verme sürecini kolaylaştırabilirsin. Haftalık beslenme programında yer verebileceğin besin gruplarından birkaçı şöyle sıralanabilir;

Tam Yağlı Peynirler: Keçi peyniri, mozzarella, brie, krem peynir ve çedar

Et: Bizon, organ etleri, sığır ve geyik eti

Kanatlı Beyaz Et: Hindi ve tavuk

Çeşniler: Baharat, taze otlar, karabiber, tuz, sirke ve limon suyu

Balıklar: Ringa balığı, uskumru ve somon

Besleyici Yağlar: Susam, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı

Kuruyemiş ve Tohumlar: Ceviz, kabak çekirdeği, yer fıstığı, badem, kaju, macadamia fındığı

Nişastalı Olmayan Sebzeler: Mantar, domates, brokoli, biber ve maydanoz gibi yeşillikler

Tüm bu besleyici gıdalara ek olarak organik yumurta, su, yeşil çay ve maden suyu gibi keto dostu besin ve içecek türlerini de diyet programından eksik etmemelisin. Sade su içmeyi çok sevmiyorsan limon ve nane gibi tatlandırıcılarla lezzet kombinasyonları yaratarak diyet günlerini daha keyifli hale dönüştürebilirsin.

İstikrarlı ve kontrollü bir şekilde sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak ve forma girmek için gerekli olan tüm ihtiyaçlarında Juico ailesi bir tık uzağında! Detoks içeceklerinden çorbalara, yiyecek alternatiflerinden beslenme paketlerine kadar pek çok ürün seçeneğini bir arada sunan Juico sayesinde keto diyetini zenginleştirerek sağlıklı gıdalara kolayca sahip olabilirsiniz. Ürünleri incelemek için https://juico.com.tr/ketojenik-diyet-nedir sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok