Ofis Koltuklarının İdeal Ayarı Nasıl Olmalıdır? - kadinvsaglik.com

Ofis Koltuklarının İdeal Ayarı Nasıl Olmalıdır?

Ofis Koltukları Nasıl Ayarlanmalı?

Her iş yerinde, çalışanların işteki performanslarını olumlu ya da olumsuz etkileyen ofis koltukları bulunmaktadır. Ofisinizde bulunan çalışma ünitesinin çalışan verimliliği için en önemli ofis mobilyaları arasında olduğu unutulmamalıdır. Çalışma masası, masanın konumu, boyutları gibi detaylarla birlikte ofis koltuklarının da çalışanlar için en ideal pozisyonda ve özelliklerde olmasına dikkat edilmelidir. Bu şekilde bilinçli hareket edilmesi halinde çalışanlardan maksimum verim alınacaktır. Dolayısıyla iş yerindeki verimliliği artırmak ve aynı zamanda çalışanlara sağlıklı bir çalışma ortamı sunabilmek için ofis koltuklarının seçiminde ve ayarlamasında da bazı unsurları göz önünde bulundurmakta fayda vardır.

 

İdeal Çalışma Ünitesinin Sunduğu Avantajlar

İş yerinde çalışanların tüm mesai süreleri boyunca söz konusu ofis koltuklarında oturdukları unutulmamalıdır. Bu yüzden Gürsan Mobilya olarak ofis koltuğu seçiminde çalışanların memnuniyetinin de göz önüne alınması, çalışanlardan maksimum verim alabilmek ve onları memnun edebilmenin en önemli adım olduğunu hatırlatırız. İdeal çalışma ünitesi, ofis koltukları ve masalar gibi çalışma ortamı sunan mobilyaların tam ve eksiksiz olmasından oluşmaktadır. Bu ofis mobilyalarının özenli bir şekilde seçilmiş olması çalışanlara daha keyifli ve konforlu bir ofis ortamı sağlayacağı için verimliliğin de artırılmasını sağlamaktadır. Ayrıca çalışanların boyun, bel ve vücutlarının diğer eklem bölgelerinde herhangi bir sağlık sorunu yaşamalarının da önüne geçilmiş olması da ideal çalışma ünitesinin çalışanlara sunduğu avantajlar arasında yer almaktadır.

 

Ofis Koltuklarında Olması Gerekenler

Ofis Koltukları 
Ofis Koltukları Ofis koltuklarının tümüyle ayarlanabilir olması çok önemlidir. Bu yüzden ofis koltuğu seçimi yaparken, çalışanların vücut şekli ve boy uzunluklarının da göz önünde bulundurulmasında fayda vardır. Çalışanların vücut postürünü doğru bir şekilde konumlandırarak mesai saati boyunca rahat çalışabilmesi için en önemli kriterlerin başında ayarlanabilir seviyeleri bulunan ofis koltuklarını tercih etmektir. Vücudun üç noktası, doğru çalışma koltuğu oturma pozisyonunu sağlamadan önemli ipuçları vermektedir. Oturak, zemin ve çalışma alanıyla vücudun temas ettiği bölümler ofis koltuğu yüksekliği ayarlama işlemlerinde baz alınması gereken bölgelerin başında gelmektedir. Ofis koltuğu üzerinde olması gereken özelliklerden bazıları şunlardır:
  • Ulaşılabilir ayar yerleri,
  • Yeterince alçak ve yüksek konumda olabilme,
  • Sırta ve kalça bölgesine aşırı baskı yapmama,
  • Rahatsız etmeyen ayaklara sahip olma,
  • Nefes alan bir kumaş yüzeyi veya gerçek deri gibi rahat kumaşlar,
  • Geriye doğru dinlenmeyi sağlayan esnek yapı

Ofis Koltuklarının İdeal Ayarı Nasıl Olmalıdır?

Çalışanların iş yerindeki performansını doğrudan etkileyen Gürsan ofis koltukları, ideal biçimde ayarlanmalıdır. Bunun için her çalışan, kendi boyuna ve vücut şekline göre ayarlama yapmalıdır. Ofis koltuğunun ayarlaması yapılırken, stabil olarak dengede duran 5 ayaklı ofis koltukları tercih edilmelidir. Hem oturak kısmı hem de sırt dayama kısmının ayarına dikkat edilmelidir. Çalışma ortamında ergonomik bir ofis koltuğu rahatlığına ulaşmak çok önemlidir. Ofis koltuklarında en temel ergonomik ayarlamalarda, çalışanın sırt açısının yere 90 derecelik dik bir açı yapması gerekmektedir. Benzer şekilde çalışanların her iki ayağının da yere tam olarak basabilmesini sağlayacak ölçüde yükseklik ayarları yapılabilen ofis koltukları tercih edilmelidir. Bu sayede çalışanlar diz, bel, boyun gibi önemli eklem bölgelerinde ekstra ağırlık ve ağrı hissetmeden sadece işlerine odaklanarak verimli bir çalışma performansı ortaya koyabilmektedir.

 

Boya Göre Ofis Koltuğu Yüksekliği Ayarı

Kendi boyunuza göre ofis koltuğu yükseklik ayarı yaparken öncelikle ofis koltuğu önünde ayakta durmanız gerekir. Ofis koltuğu oturağı yükseklik seviyesinin tam olarak diz kapağınızın hizasına getirmelisiniz. Bunu sadece oturak kısmının yükseklik seviyesi ayarlanabilir özelliği bulunan bir ofis koltuğuyla yapabilirsiniz. Koltuğunuza oturduktan sonra ayaklarınızın yere rahat basabildiğini kontrol etmelisiniz. Diz arkasının oturağın tam uç kısmına denk geldiğinden emin olmalısınız. Gürsan ofis koltuğu bel desteği ayarlama işlemi de yine vücut ölçüleri baz alınarak yapılan bir işlemdir. Ofis koltuğunda bel desteğinizi kontrol etmek için ileri geri eğilip doğrulmalarda 5’er cm size olanak sağlamasını sağlayacak şekilde ayar yapabilirsiniz. Sırt ayarınızı yaparken de 5 cm kuralına uygun hareket etmeniz gerekmektedir. Son olarak sırtınız yere 90 derece açıda olacak şekilde yükseklik ve sırt ayarlarını yeniden gözden geçirebilirsiniz. Çalışma ortamında en verimli ve ideal ofis koltuğu ayarlama işlemlerinde ofis koltuğundaki kolçaklara da önem vermeniz gerekir. Kolçaklarınızı dirsekten bileğinize yatay şekilde ve omuzdan bileğe 90 derece olacak şekilde ayarlamanız tavsiye edilmektedir. Söz konusu açıyı yakalamak için ofis koltuğunuzu kendi boyunuza göre yükseltebilir veya alçaltabilirsiniz.

 

Ofis Koltuğu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu ayarlamalar sayesinde hem ergonomik hem de rahat bir oturma pozisyonu elde edebilirsiniz. Ofis koltuklarını vücudunuza ve boyunuza göre ayarladıktan sonra mesai saati boyunca herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan çalışmanızı tamamlayabilirsiniz. Dolayısıyla ofis koltuğu seçiminde mutlaka ayarlanabilir olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca koltukların rahat ve kaliteli kumaşlarla kaplanmış olması, koltuk süngerinin ideal sertlikte olması da konfor açısından göz önünde bulundurulması gereken hususlardandır. Ofis koltukları seçerken bu kriterlere dikkat etmek çalışanlardan maksimum verim almayı kolaylaştırmaktadır. Gürsan Mobilya, tasarım ve kaliteyi birleştirerek konusunda uzman olan mimari kadrosuyla ofisiniz için özel projeler sunuyor. Dilediğiniz model ve renk seçenekleri arasından ofisiniz için en doğru ofis koltukları bulabilir ve hayalini kurduğunuz ofise rahatlıkla sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok