Diş Teli Fiyatları - kadinvsaglik.com

Diş Teli Fiyatları

 Diş görünümünüzden rahatsız oluyorsanız diş teli tedavisinden yardım alarak bunu düzeltebilirsiniz.

Diş teli tedavisi nasıl olur, diş teli fiyatları ve diş teli hakkında merak ettiğiniz her soruyu bu yazımızda sizler için inceleyeceğiz. 

Diş Teli Fiyatları

Diş Teli Nedir?

Diş teli tedavisi bozuk diş yapısını onarmak için uygulanan bir tıbbi tedavi yöntemidir. Diş teli ve ya diğer adı ile ortodonti tedavisi bozuk diş yapıları için, ayrık dişleri olanlar için, dişi kırık olanlar ve ya dişi çıkmayan kişilerin yararlanabileceği bir tedavi yöntemidir. 

Güncel Diş Teli Fiyatları

Diş teli tedavi fiyatları kişiden kişiye farklılık gösterir. Güncel diş teli fiyatları 3.000 TL ile 9.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Diş teli tedavisini tek bir çene için de yaptırabilirsiniz. Tek çene için diş teli fiyatları ise 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişiklik göstermektedir. 

Güncel Diş Teli Fiyatları

Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler 

Diş teli fiyatları birçok önemli faktörlere göre değişiklik gösterir. Bu önemli faktörler; hastanın yaşı, hastanın diş teli tedavi süresi, hastanın hangi diş teli çeşidini seçtiği ve diş teli tedavi süresince başka tedavilere ihtiyaç duyup duymadığı gibi önemli faktörler bulunmaktadır. Ayrıca diş telinin kalitesi ve malzemesi de fiyatları etkilemektedir. 

Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş teli tedavi işleminde önce diş temizliği yapılmaktadır. Bu diş temizliği ile çürük dişler temizlenir. Daha sonra diş teli takma işlemine geçilir. Diş teli takmak için öncelikle dudaklara bir aparat takılarak diş teli takma için uygun şartlara getirilir. Daha sonra ise braket takma işlemine geçilir. Braketler özel bir yapıştırıcı ile diş üzerine yapıştırılır. Son işlem olarak ise teller braketlerin içerisinden geçirilerek işlem tamamlanır.

Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Diş Teli Tedavi Süresi

Ortodonti tedavi süresi hastanın diş yapısına ve ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. Fakat genel olarak diş tedavi süresi 6 ay ile 3 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Eğer diş yapınız çok sorunlu ise bu tedavi süresi uzayacaktır. Hastanın yaşı da tedavi süresini etkilemektedir. 

Diş Teli Çeşitleri 

Diş teli tedavisinde uygulanan 4 farklı diş teli çeşidi vardır. Diş teli çeşitleri; metal, seramik, lingual ve telsiz ortodonti olarak değişiklik gösterir. Metal diş teli, ortodonti tedavilerinde oldukça sık tercih edilen bir çeşittir. Lingual ise genel olarak yetişkinlerin diş teli tedavisinde kullanılmaktadır. Seramik ve telsiz ortodonti ise şeffaf olmalarından dolayı estetik açısından sıkça tercih edilmektedir. 

 En doğru fiyatı ve tedaviyi almak için ortodonti uzmanı doktor Ferit Dadaşlı ile iletişime geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok