Bebek Tarhanası Nedir, Ne Zaman Verilir ve Nasıl Pişirilir? - kadinvsaglik.com

Bebek Tarhanası Nedir, Ne Zaman Verilir ve Nasıl Pişirilir?

Bebek tarhanası, gelişim döneminde olan bebeklere takviye edici gıda olarak verilen ve anneler tarafından kolaylıkla hazırlanabilen bir çorba türüdür. Bebeğinize gönül rahatlığı ile verebileceğiniz bebek tarhanası ile onun gelişimini destekleyebilir, ideal kilosunu korumasına yardımcı olabilirsiniz. Özellikle kış aylarında yetişkinler olarak severek tükettiğimiz tarhanayı bebeğinize sunmak için bazı özel aşamalardan geçirmeniz ve yazımızda belirtmiş olduğumuz tarife birebir uyumlu şekilde bebeğinize sunmanız önem taşımaktadır.

Bebek Tarhanası Nedir?

Bebek tarhanası, adından da anlaşılacağı üzere bebeklerin besin takviyesi olarak tüketebileceği hem besleyici hem de sağlıklı içeriği ile faydalı bir çorba türüdür. Bebek tarhanasının bebekler için rahatlıkla tüketilebilmesi için normal tarhanaya göre bazı işlemlerden geçmesi gerekmektedir. Özellikle kış mevsiminde bebeğinize ek besin olarak tarhana verebilirsiniz. Besinsel değeri oldukça yüksek olan bebek tarhanası, normal tarhana çorbasına göre su yerine sütle yapılmalıdır.
Bebek Tarhanası Nedir, Ne Zaman Verilir ve Nasıl Pişirilir?

Bebek Tarhanası Ne Zaman Verilir?

Bebek tarhanası zamanı da uzmanlara göre ilk 6 ay sonra olacak şekilde verilmelidir. Bebeklerde ek besine en erken 4, en geç de 6 ay arasında başlanmasını tavsiye eden uzmanlar, anne sütünün sayısız faydası olduğu için bebeklerin 1 – 1,5 yıl anne sütü ile beslenmeye devam etmesini de önermektedir. Anne sütüne ek olarak verilen bebek tarhanası, bebeğin bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiği için faydalı bir ek besindir.

Bebek Tarhanası Tarifi

Bebek tarhanası yapılışı için kullanılacak malzemeler arasında şunlar yer almaktadır:
  • 2 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 250 gram ev yapımı yoğurt
  • Aldığı kadar un
Sebze karışımı yoğurt, un ve baharatlarla karıştırıp hamur kıvamına getirilir. Hamur 5 saat kadar mayalanmaya bırakıldıktan sonra arkalı önlü çevrilerek 1 gün boyunca güneşin altında bekletilir. Kuruyan hamur toz haline getirildikten sonra bebek tarhanası birkaç gün havalandırılmalıdır. Hazırlanan bu çorba hakkında detaylı bilgileri ve bebek tarhanasını bu linkten inceleyebilir ve satın alabilirsiniz;

Kaynak: https://www.ascianne.com/bebek-tarhanasi

Hiç yorum yok