Sofraların Tamamlayıcı Lezzeti: Barbekü Sos - kadinvsaglik.com

Sofraların Tamamlayıcı Lezzeti: Barbekü Sos

Gittiğiniz mekanlarda hep BBQ sos görüyor ve "bu ne acaba?" diyorsanız bu yazı tam size göre! O sos, lezzetli yemeklerinize eşlik edecek hafif baharatlı barbekü sostur. BBQ sos olarak da görebileceğiniz sosun ana malzemeleri domates salçası, ketçap ve sirke. Farklı çeşitleriyle yemeklere eşlik eden bu sos, hardallı hatta şeftali aromalı olarak da karşımıza çıkabilir. Yoğun olarak sosu etlerle, dürümle, mısırla ve her patates tarifi ile kullanabilirsiniz. Damak zevkinde dengeyi bulmuş olan barbekü sos, ne çok acı ne de tatlıdır. Mayhoş, mükemmel bir tat bırakır.

Barbekü Sos ile Neler Yapılabilir?

Mangallarda etlerin, sebzelerin, sucukların, sosislerin, tavukların eşlikçisi sos; kırmızı ve beyaz et doğru şekilde pişirildiğinde harika bir tada dönüşür. Döner bunun en güzel örneğidir. Lavaşa sardığınız dürüm dönerin içine yeşilliklerle harmanlanan BBQ sos da lezzeti taçlandıracaktır.

Köz, haşlama, patlamış... Mısır da patates gibi kullanım alanı çok geniş besinlerden. Barbekü sosu mısırlarla da harmanlayarak harika bir tat yakalayabilirsiniz. Örneğin haşlanmış mısırlarınızı BBQ sos ve ketçap ile karıştırarak tüketebilir; patlamış mısırlarınıza barbekü sos ekleyerek damak tadınızı şenlendirebilirsiniz.

Peki ya makarnada bu sosu hiç denediniz mi? Mutlaka denemeli hatta biraz kaşar peynirini de üzerine eklemelisiniz. Pizzalarda da sıklıkla tercih edilen BBQ sos özellikle soğan halkası, şinitzel, nugget gibi besinlerle de harika bir uyum sağlar.

Biliyorsunuz patates her yemekte ve her şekilde kullanılabilen bir sebze. İçerdiği vitaminler ile vejeteryanlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Patates kızartmasını kuşkusuz, turşu, biber ve bezelye gibi garnitürler katarak zenginleştirebilirsiniz. Ancak garnitürlere ek olarak ekleyeceğiniz barbekü sos ile de vazgeçilmez bir tat yaratabilirsiniz.

Tavuklu Salata Severlerin Çok Seveceği Protein Deposu Bir Tarif

Bol proteinli, bol yeşillikli leziz bir tavuklu salata tarifine ne dersiniz? Kullanmak istediğiniz tüm yeşillikleri belirleyin. Marul, dereotu, maydanoz, nane... Doğrayıp geniş bir salata kasesine koyun. Dilerseniz haşlanmış mısır ekleyin. İçine biberleri minik minik doğrayarak ekleyin. Nar ekşisi, limon, sirke gibi salata sosunuz için istediğiniz malzemeyi ekleyin. Sıra geldi tavuğa. Tavuk göğsünü jülyen olarak doğrayıp sıvı yağ eklediğiniz tavada pişirmeye başlayın. Tavuklar tavada pişmeye başlayınca içine, doğradığınız biberi, soğanı ve sarımsağı ekleyin. Mantar kullanmak isterseniz irice doğradığınız mantarları sıvı yağda pişirerek salatanıza ekleyebilirsiniz. Damak zevkinize uygun baharatları ve barbekü sosu ekleyin. Üzerine su koyup yaklaşık 10 dakika daha pişirdikten sonra salatanın üstüne ekleyin.

Vejetaryenlere Özel: BBQ Sosun Lezzetine Lezzet Katacağı Patatesli Tarif

Patateslerinizi yıkadıktan sonra zevkinize göre dilimleyin. Bir kapta zeytinyağı ve sevdiğiniz baharatlardan oluşan karışımınızı hazırlayın. Ardından dilimlenmiş patateslerinizi bu kaba ekleyerek hazırladığınız karışımla bütünleşmesini sağlayın. Domates püresi ile soğan-sarımsak karışımından hoşlanıyorsanız; ince ince doğradığınız soğan ve sarımsakları bir tavanın içine tereyağı ile birlikte ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra hazırladığınız domates püresini ekleyerek koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra içine barbekü sos ekleyin. Patateslerinizi kızarttıktan sonra üstüne hazırladığınız bu güzel karışımı ekleyin.
barbekü sos

BBQ Sos Kullanımında Püf Noktalar

Etinizi barbekü soslu yapmak istiyorsanız BBQ sosunu et piştikten sonra uygulamalısınız. Bu sayede sosunuzun yapışkan ve karamelize olmasını engellemiş olursunuz. Kullanmadığınız sosları buzdolabında saklamanız uzun süreli kullanım için önemlidir. Her kullanımda da sosunuzu ısıtmaya özen gösterin. En önemlisi sosunuzun doğal ve organik olmasına özen gösterin. Katkı maddesi içeren zararlı ürünlerden uzak durun. Bu noktada organik içerikleri ve iyi tarım uygulamaları ile soslarını hazırlayan Jr. Sous Chef'e güvenebilir; organik barbekü sosunu gönül rahatlığıyla tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Organik barbekü sosunun içeriği tıpkı evde hazırlamışsınız gibi! Domates, soğan, zeytinyağı, sarımsak, pekmez, deniz tuzu, sirke ve baharatlardan oluşan doğal barbekü sosu hem tadıyla hem de organik yapısıyla vazgeçilmeziniz olmaya aday!

Hiç yorum yok