İkinci El Arabanızı Doğru Seçmeniz İçin İzlemeniz Gereken 7 Adım - kadinvsaglik.com

İkinci El Arabanızı Doğru Seçmeniz İçin İzlemeniz Gereken 7 Adım

Herkes üst düzey performansa ve konfora sahip bir araca sahip olmak ister. Hayallerindeki araç ile uzun bir seyahate çıkarak otomobil kullanmanın tadını çıkartma zamanın gelmesini bekler. Kullanmak istediğiniz aracı seçtikten sonra geriye sadece bütçenizi ayarlamak kalıyor. Eğer kullanmayı istediğiniz araca bütçeniz yetmiyorsa tercihinizi ikinci el arabalardan yana kullanabilirsiniz. Hem zevkinize hem de bütçenize uygun ikinci el arabalar arasından seçim yaparken izlemeniz gereken bazı adımlar mevcut. İşte bunlardan bazıları;

Nasıl Bir Arabaya İhtiyaç Duyduğunuza Karar Vermelisiniz

Herkesin kullanmak istediği ya da ihtiyaç duyduğu arabanın özellikleri farklıdır. Kimisi kompakt tasarımlara sahip daha küçük boylardaki araçları satın almak isterken kimisi geniş kasalı ve iç hacmi geniş otomobilleri istiyor. Bu noktada sizin de hayallerinizi süsleyen aracın detaylarına hakim olmalısınız. Otomobil, ticari araç, arazi aracı ya da motosiklet gibi birbirinden farklı kulvarlarda pek çok araç üretiliyor. Bu araçların dış tasarımlarından yakıt türüne kadar inceleyerek sizin ihtiyaçlarınıza uyum sağlayıp sağlamadığını teyit etmeniz gerekiyor. Almak istediğiniz otomobilin ya da diğer araç türlerinin üst düzey performans gösterip göstermediğini de araştırmalısınız. Şehir içinde kullanacağınız aracı otomobil modelleri arasından seçerken zorlu yollarda kullanmak istiyorsanız arazi ya da SUV tipi araçları tercih edebilirsiniz.
İkinci El Araba

Araçtan Yüksek Verim Almak İçin Mutlaka Motor Kontrolü Yapılmalı

İster uzun mesafe olsun ister kısa mesafe, kullandığınız aracın size sunacağı verim büyük önem taşıyor. Bunun için alacağınız model kadar motor performansının nasıl olduğunu ve gücünün ne kadar olduğunu da mutlaka araştırmanız gerekiyor. Araç motorunun beygir gücü ne kadar yüksek olursa sizin alacağınız performansta o kadar yüksek olur. Hayallerinizdeki otomobilin boru ve kayışlarında kesinlikle çatlakların olmaması gerekiyor. Aynı zamanda daha önce tamire girip girmediğini de bilmeniz gerekiyor. Motorun parçalarının paslanmaması da ikinci el araç satın alırken dikkat etmeniz gereken detaylar arasında bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra aracın motorunu dinleyerek kontrolleri yapabilirsiniz. Motor çalıştığında kesinlikle bir sarsıntı olmamalı ya da titreşim gibi problemler oluşmamalı. Bu detaylara dikkat ederek motorun veriminin yüksek ve sağlıklı olduğunu anlayabilirsiniz.

Dış Tasarımının Zevkinize Uygun Olmasına Dikkat Etmelisiniz

Satın almak istediğiniz aracın parçalarına ve motoruna mutlaka dikkat etmelisiniz. Ama satın alma sırasında dikkat etmeniz gereken diğer detayların arasında dış görünüşü de bulunuyor. Her marka, ürettiği araçlarda belli başlı formlar kullanıyor. Kaportasından bagaj kısmına LED farlardan jantlara kadar her detay özenle hazırlanıyor. Geniş yelpazedeki otomobil seçenekleri arasından dilediğinizi alırken bu detayları incelemelisiniz. Bazı markalar LED farları bile dizayn ederken süsleme yapmaya dikkat ediyor. Kimi kristal görünümlü ön ızgara ile ön plana çıkarken kimisi de aslan bakışını simgeleyen farlar ile ön plana çıkıyor. Siyah, beyaz, gri, kırmızı, mavi veya turuncu gibi binbir çeşit renk seçenekleri arasından kişisel zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz. Hayalinizdeki arabayı satın alırken otomobilin sizi yansıtacağını unutmamanız gerekiyor.

Mükemmel Konforu Yakalamak İçin İç Hacmi Geniş Olanları Seçmelisiniz

Araçlarda sürücü ve yolcuların oturduğu koltuk sayıları değişim gösteriyor. Bazı araçlarda 4 koltuk mevcutken kimilerinde 5 koltuk bulunuyor. Koltuklar arası diz ve baş mesafeleri bu sayıya göre farklı olabiliyor. Eğer standart bir aile arabası tercih edip sevdiklerinizle birlikte seyahat etmek istiyorsanız mesafenin geniş olduğu araçları satın almalısınız. Bunun için detaylı bir araştırma yaparak araç ölçülerini öğrenebilirsiniz. Kompakt tasarıma sahip olan araçlar size trafikte ve park alanlarında avantaj sağlıyor. Fakat kalabalık bir şekilde aracı kullanacaksanız mutlaka geniş ölçülere sahip olan araçları tercih etmeniz gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra koltukların sizi tam olarak sarmasına, koltuk dayama detaylarına ve ön kısımdaki detayların ergonomik bir şekilde dizayn edilmesine de dikkat etmelisiniz. Seyahate çıkarken kullanacağınız bagaja tüm eşyalarınızı sığdırmak istiyorsanız bagaj kapasitesi yüksek olanları satın almalısınız.

Yakıtının LPG Mi Benzin Mi Yoksa Dizel Mi Olması Gerektiğine Karar Vermelisiniz

Otomobiller, hareket etmek için belli bir yakıta ihtiyaç duyuyorlar. Bu yakıtlar LPG, dizel ve benzinli olarak değişim gösteriyor. Her birinin özelliği bir diğerinden farklı oluyor. Bu yakıt türleri arasından seçim yaparken aracın kaç km mesafede ne kadar yakıt tükettiğini ya da yakıt deposunun kaç lt olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bazı araçlar için dizel yakıt daha tasarruflu olurken kimisi ise benzin ile yüksek performans gösteriyor. Bu seçimi yaparken kesinlikle bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. Her birinin satışa sunulduğu fiyat sürekli olarak farklılaştığı için sabit bir ücretinin olmadığına dikkat etmelisiniz. LPG daha bütçe dostu bir uygulama olmasına rağmen her otomobil için uyumlu değil. Bu nedenle hem sizin bütçenize hem de satın almak istediğiniz araca uygun yakıtı seçmelisiniz.

Sürüş Konforunuzu Yükselten Otomatik ya da Manuel Vites Arasından Seçim Yapmalısınız

Otomobiller, birçok farklı özelliği nedeni ile farklı kategorilere ayrılır. Bu özelliklerden biri de aracın otomatik vites mi yoksa manuel vites mi olduğu. Aracın teknik donanımının da farklı olmasına yol açan bu detay sürüş pratiğinde de değişimlere neden oluyor. Manuel vites arabalarda kontrol tamamen sürücünün elinde. Yol boyunca hızınıza uygun olan vitesi ayarlayarak doğru ayarda gitmeniz gerekiyor. Otomatik viteste ise vites değiştirme problemi tamamen ortadan kalkıyor. Hız konusunda da farklılıklara neden olan vites seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok