Spor Ayakkabınızı Nasıl Seçersiniz, İdeal Yöntem Nedir? - kadinvsaglik.com

Spor Ayakkabınızı Nasıl Seçersiniz, İdeal Yöntem Nedir?

İster tecrübeli bir koşucu, isterseniz dansçı olun ya da sadece aktif bir günlük yaşamınız olsun fark etmez, ihtiyacınız olan ve sahip olmanız gereken spor ayakkabıyı iyi seçmelisiniz. Erkekler için spor ayakkabı söz konusu olduğunda, kelimenin tam anlamıyla yüzlerce seçenek arasından seçim yapmak çok zordur. Erkek spor ayakkabı denildiğinde bu kadar seçeneğin içinde hangi çiftin sizin için doğru olacağını nasıl bilebilirsiniz?

Erkek Spor Ayakkabısında Rahatlık Şart!

Herkes için mükemmel olan tek bir spor ayakkabı olmayabilir ama sizin için ideal olanı bulmak için bazı ipuçları var. Erkek spor ayakkabı denildiğinde akla önce ayağa uyumu gelmeli. Ayağa uymayan ayakkabı, spor deneyiminizi acı verici bir hale getirebilir, daha da ötesi potansiyel yaralanmalara da sebep olabilir. Öncelikle ayağınızı sık sık ölçün. Yetişkinlerde bile ayak ölçüsü değişebilir. Senede iki kez bu ölçümü yapmanızda fayda var. Ayaklar gün boyu şişme eğilimi gösterdiği için uygun erkek spor ayakkabı modellerini öğleden sonra veya akşam saatlerinde denemek ve öyle almak daha doğrudur. Hatta ayakkabıyı kendi çorabınızla deneyin. Ayakkabının içinde ayağın yayılımına uyum sağlayabilmesi için ayağınızın ucu ile ayakkabının ucu arasında kabaca bir parmak kadar bir boşluk olmasına dikkat edin. Yine ayağınızın ayakkabı içinde sıkışmaması, ayakkabının ayağınızın etrafını rahatça sarması da dikkat etmeniz gereken özellikler arasında olmalı. Topuk nispeten sıkı oturmalıdır; yürüdüğünüz zaman topuğun kaymaması gerekir. Ayakkabının üst kısmı sağlam ve güvenli olmalı, kesinlikle çok sıkı olmamalıdır.
erkek spor ayakkabı

Spor Ayakkabınız Dayanıklı ve Nefes Alabilir Olmalı

Pek çok marka, çok farklı özelliklerde erkek spor ayakkabı modelleri üretiyor. Öncelikle yapacağınız sporun türüne göre, dayanıklı, rahat ve nefes alabilir bir ayakkabı seçmenizde fayda var. Örneğin yürüyüş ayakkabısı daha sert; koşu ayakkabıları ise daha esnektir, daha fazla etki için ekstra yastıklamaya sahiptir. Her iki etkinliği de yapıyorsanız her biri için ayrı bir çift almalısınız. Erkek spor ayakkabısı seçerken ayağınızda şekil değişiklikleri varsa ona uygun olanı seçmelisiniz. Çoğu büyük marka artık bu tür sorunların çözümüne yardımcı olabilecek özelliklerde spor ayakkabı modelleri tasarlıyor. Örneğin içe doğru basma eğiliminiz varsa hareket kontrol özelliği olan ve maksimum desteğe sahip erkek spor ayakkabılarını seçmeniz önemli. Tenis oynuyorsanız spor ayakkabınızın ayak yan bölümünde destek olmasına dikkat etmeniz gerekirken basketbol gibi sıçrama sporu yapıyorsanız bilek, topuk ve ayak tabanınızı destekleyecek modelleri tercih etmelisiniz.
erkek spor ayakkabı

Spor Ayakkabı Seçiminde Stilin Önemi

Bazı erkek spor ayakkabısı modelleri, parktaki bir koşuda kullanacağınız bir modelden çok bir uzay aracına benziyor olabilir, ama unutmayın ki böyle görünen ayakkabılar aslında bazı amaçlara hizmet ediyor olabilir. Jel veya hava ile doldurulmuş yastıkçıklar, şok emilim sağlayan yaylar özellikle topuk ağrısı çekenler için çok rahat modeller olabilir. Evet, antrenmanınız için doğru ayakkabı çiftini bulmak zor gibi gelebilir, rahat olmaları da birinci kuraldır elbette ama kullanma isteği yaratacak kadar iyi görünmeleri de önemlidir. Erkek spor ayakkabı denince stil sizin için önde geliyorsa ayakkabınızı seçerken önce dış görünümüne, rengine dikkat etmeniz yeterli olabilir ama markalar artık hem spor yaparken hem de şehirde rahatlıkla giymenizi sağlayacak şık tasarımlara imza atıyor. Ama gerçekten spor yapmak sizin için ilk sıradaysa önceliği stile değil işleve vermeniz şart. Sadece bir sezon popüler oldukları için en yeni trendlere yönelmek ayak sağlığınız için çok da iyi olmayabilir.

Yine erkek spor ayakkabısı alırken trendlerin yanında kaliteye ödeyeceğiniz bütçe de çok önemlidir. Spor ayakkabınızı ne zaman değiştirmeniz gerektiğini bilin, tabanın arka tarafında yıpranma başladığında ya da ayakkabıdan daha az destek hissettiğinizde tekrar alışveriş yapma zamanı gelmiş demektir. Erkek spor ayakkabısı denildiğinde yaptığınız spora ve tarzınıza uygun en yeni spor ayakkabı koleksiyonlarını kalite güvencesiyle Sportive’de bulabilirsiniz. Hemen göz atın, konforunuzu ayağınızdan eksik etmeyin.

Hiç yorum yok