Çin Takvimi Nedir Çin Takvimi İle Neler Öğrenilebilir? - kadinvsaglik.com

Çin Takvimi Nedir Çin Takvimi İle Neler Öğrenilebilir?

Çin Takvimi Nedir?

Biliyoruz ki geçmişten bugüne kadar birçok takvim kullanılmıştır. Her yer kendine ait bazı takvimler eşliğinde hareket etmiş ve inanmışlardır. Çinlilerin kullandığı takvim ise Çin takvimi olmuştur. Çin takviminde de çoğu takvimde olduğu gibi semboller ön planda tutulmuştur. Genellikle 12 hayvan adı verilen bu takvimde hayvan figürleri kullanılmıştır. Çinliler her yılı takvimde bir hayvanla sembolize etmişler ve bu takvimi kullanmaya başlamışlardır. Batı takvimlerinden farklı olarak tabiat kavramlarını temel almıştır.
Çin takvimi

Çin Takviminin Özellikleri Nelerdir?

Çinlilerin kullandığı bu takvim bazı özellikler ve farklılıklar içermektedir.
Özellikleri şunlardır:
  • 12 değişik burç çeşidi vardır.
  • 12 çeşit sembolle ifade ediliyor.
  • Hayvan sembollerine ağırlık verilmiştir.
  • Astroloji alanıyla ilgilidir.
  • Çin astrolojisi doğayı temel alır.
  • Eskiden bu yana bebeklerin cinsiyetini belirleme ve cinsiyet öğrenme işlemlerinde kullanılmaktadır.
Çin takvimlerinden birçok konuda faydalanmak mümkündür. Kişiler genellikle özellikleri eşliğinde Çin takvimi hesapları yapmaktadırlar.

Çin Takvimi İle Neler Öğrenilebilir?

Çin takviminin en önemli kullanım nedenlerinden bir tanesi çocukların cinsiyetini belirlemede kullanıldığına inanılmasıdır. Bu zamanlar da ki kadınlar çin takvimlerine göre hamile kalarak çocuklarının cinsiyetini belirleyebiliyor. Çin takvimlerinde burcumuzun ne olduğunu bulmak mümkündür. Burçlara karşılık gelen hayvan ve bunların özelliklerini öğrenmek açısından da çin takvimi hesaplamaları yapılabilmektedir.

Çin Takviminde Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Öğreniliyor?

İnternet'te de sıklıkla yer alan bir tablo vardır. Bu tabloda mavi ve pembe renkler mevcuttur. Kenar kısımlarında annenin hamile kaldığı yaşı bulun. Tablolardaki sütunlarda ise hamile kalınan ayı bulun ve kesiştikleri hücreyi bularak işaretleyin. Eğer uygun bilgileri doğru şekilde uygularsanız bebeğin cinsiyetini bulmuş olacaksınız. Kesişim alanı pembe ise kız bebek, kesişim alanı mavi ise erkek bebek demektir. Bu tablo sayesinde Çin takvimlerinde cinsiyet faktörü bu şekilde uygulanmış ve belirlenmiş olur.

Çin Takviminde Yer Alan Hayvanlar Hangileridir?

Çin takvimlerinde hayvan figürlerinin sıklıkla kullanıldığını biliyoruz. Peki bu hayvanlar hangi hayvanlardır? Çin takviminde tam 12 tane hayvanın ismi geçmektedir. Bu hayvanlar fare, manda, kaplan, tavşan, keçi, maymun, horoz, domuz, köpek, ejderha yılan, at sembolleriyle temsil edilmiş hayvanlardır.

Bu hayvanlardan burçlar konusunda sıkça yararlanılmaktadır. Belirli bir sıralaması vardır. Bu sıralama her 12 yılda bir bozulmayacak şekilde tekrarlanmaktadır. Bu hayvan çeşitlerine göre horoz yılında veya tavşan yılında bizleri neler beklediği gibi bilgilere de ulaşılabilmektedir. Çin takvimlerinde burçların hangi hayvana denk geldiğini bulmak için doğum tarihi bilmek yeterli olmaktadır.

Hiç yorum yok