Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Estetik cerrahi alanında oldukça tercih edilen karın germe estetiği son dönemlerde ciddi bir artış göstermiştir. Özellikle hamilelik sürecinden sonra yaptırılan karın germe ameliyatı karın bölgesinin tekrar estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Bunun yanında çeşitli kilolu kişilerin de kilo vermeye başladıktan sonra sarkan deriyi aldırmak istediğinde başvurduğu estetik türü olmaktadır.

Karın germe estetiği kişilerin sarkmış olan karın deri bölgesini toparlar ve karındaki fazla yağları alarak güzel bir görünüm sağlar. Genellikle sadece spor ve diyetle kavuşulamayan karın görünümüne sahip olmak için tercih edilmektedir. İkiden fazla doğum yapmış, uzun seneler fazla kilolarla yaşamını sürdürmüş kişiler tarafından tek seferde sorunun çözülmesine yardımcı olan bir estetiktir. Ancak karın germe ameliyatı yine de ameliyat sonrasında bazı riskler taşımaktadır. Ameliyat bitiminden itibaren oluşan süreçte hekim tarafından verilen talimatlar yerine getirilmediği halinde çeşitli iltihap ve kanamalarla karşılaşmak söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden ameliyattan sonra hekimi doğru şekilde dinlemeli ve gerekli adımları takip etmeliyiz.
Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır

Karın Germe Ameliyatı Yapım Aşamaları

Karın germe estetiği karar verildikten sonra öncelikle ilgili hekime danışarak nasıl bir ameliyat yapılacağı belirlenir. Bu süreç içerisinde çeşitli muayeneler ve radyolojik görüntüler incelenir ve ameliyat aşaması yavaş yavaş başlamaya doğru yola koyulur.

Ameliyat esnasında genellikle kadınların bildiği sezaryan doğum izinden göbek deliğine kadar bir ameliyat çizgisi belirlenir. Bu çizgiye göre ameliyat işlemleri gerçekleştirilir. Karındaki sarkmış deri, çatlayan bölgeler ve istenmeye görüntüler ameliyat sırasında düzeltilir. Göbek deliği ise karna göre yeniden belirlenen bölgeye yerleştirilir. Ameliyat bitiminde ise kişinin karnı istenen gerginlikte ve görüntüde sonuçlanır. Karın germe ameliyatı sonrasında ise hiçbir şekilde istenmeyen ameliyat izleri ya da dikiş izleri oluşmaz. Ancak belirtilmelidir ki ameliyattan sonra tekrar herhangi bir fazla kilo alımı ya da hamilelik gibi durumlar yaşanırsa tekrardan karın sarkması, fazla yağlanma ve deri çatlamalarıyla karşılaşılabilir. Karın germe estetiği sonrasında bu gibi durumlara dikkat etmek ameliyatın verimini korumak amacıyla son derece önem arz etmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?

Ameliyatın süresi yaptırmak isteyenler tarafından oldukça merak edilmektedir. Ancak bu süre kişiden kişiye göre değişkenlik gösterdiği için net bir süre söylemi yapılamamaktadır. Kişinin sağlık durumu, karın bölgesi ve yağlanma gibi etkenler ameliyat süresini uzatıp kısaltabilmektedir. Yaklaşık olarak bir değer söylenecek olursa da 3 ile 3.5 saat aralığındadır denebilir. Yine de söylendiği üzere değişken bir durum olduğu için 4 saate kadar çıkabileceği de belirtilmelidir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Karın germe estetiği sonrasında son derece dikkat edilmesi gereken bir süreç başlanmış oluyor. Ameliyattan sonra 3-4 saat içerisinde yürüyebilir ve bir yakınınız yardımıyla eve gidebilirsiniz. Çok kısa mesafelerle sınırlı olan bu yürüme sonrasında ise en az 1 hafta evde istirahat etmek gerekiyor. Bu süreçte ise herhangi bir hapşurma ve öksürme dikişleri zorlayabileceğinden çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Ameliyattan 2-3 gün sonrasında da rahatlıkla banyo yapma söz konusu olabilmektedir. Karın germe ameliyatı yaptırdıktan 7-10 hafta sonra da normal olarak iş yaşantısına ve sosyal hayata dönmek mümkündür.

Hiç yorum yok