Fit ve Sağlıklı Bir Vücut İçin Lazer Liposuction - kadinvsaglik.com

Fit ve Sağlıklı Bir Vücut İçin Lazer Liposuction

Modern tıbbın gelişmesi ile değişen yaşam tarzları ve insanların yaşamdan beklentileri vücut bakımlarına önem vermelerini sağlamıştır. Diyet ve spor sağlıklı fit bir vücut yapısının olmazsa olmaz kavramlarındandır. Fakat ne yaparsanız yapın bölgesel kalınlıklardan kurtulamıyor ve yağ oranınızı azaltamıyorsanız Lazer Liposuction yöntemi tam size göre bir yöntem olabilir. Lazer Liposuction yöntemi, diyete ve spora rağmen yok olmayan yağ dokularının parçalanması ve emilmesi sağlanarak vücudunuzun yeniden şekillendirilmesidir.

Lazer Liposuction Nedir?

Lazer Liposuction operasyon bölgesindeki yağların lazer ışınları sayesinde parçalanmasını, kanama ve morluk sorunlarını ince damarları ortamdan uzaklaştırarak engellenmesi ve sonrasında da yağların alınmasıdır. Bu durum alt deriyi etkileyen lazer enerjisinin kollajen ve elastik lifleri etkileyerek doku kalitesini arttırdığı belirlenmiştir. Orantısız yağ dokularının yakılması işlemidir. Karın, üst kollar, kalça, uyluk, bel, ayak bilekleri, sırt gibi bölgelere uygulanır. Bu işlem 1977 yılından bu yana cerrahi işlem olarak uygulanır. Yağ dokuları bölgeleri parçalanır, emilir ve vücudun sıkılaşması sağlanır. Teknolojinin gelişmesi ve insanların isteklerinin artmasıyla birlikte estetik ve kozmetik alanıyla birleşmiştir.
Lazer Liposuction
Günümüzde doktorların klasik yöntem yerine hastalar için minimal cerrahi gerektiren daha konforlu tekniklerden birisi olan Lazer Liposuction yöntemini tercih ediyor. Bu yöntem, işlemi normal Liposuction işleminden farklı olarak ısı enerjisi mantığıyla çalışan bir yöntemdir. Normal Liposuction işleminde olduğu gibi yağ oranı fazla olan bölge kalem yardımıyla işaretlenir ve 5-10 milim kesiklerden girilerek bölgeye ısı enerjisi verilerek yağın daha hızlı parçalanması ve daha sonrası emilecek olan yağ miktarının artırılmasına yardımcı olan bir yöntemdir. Lazer Liposuction uygulanan hastalarda örneğin 3 litrelik bir yağ alındıysa eğer sonrasında yine 3 litre kadar yağ vücut tarafından emilebilmektedir. Bu yöntemde daha da fazla artırılır. Yağ oranının azaltılmasıyla birlikte deride oluşan geniş boşlukların kalması ve kontür bozukluklarının oluşması riski en aza indirir. Öncesinde verilen sıvı ile birlikte dokular arasında ödem olsa da bu yine lazer yöntemini kuvvetlendiren ve yağın alınmasına yardımcı olan bir yöntemdir. Hastaya verilen sıvı içerisinde yer alan lokal anestezik maddeler hastanın daha sonraki dönemlerde daha az ağrı hissetmesine neden olur. Lazer Liposuction'ın bir diğer avantajı ise bölgeye uygulanan ısı enerjisinin cilt altına geçirilerek deride sarkıklık ve kırışıklık gibi sorunları giderebilir. Yapılan çalışmalar yağ hücrelerinin lazer enerjisi ile fonksiyon göremeyip dağıldığını gözlemlemiştir.

Lazer Liposuction Neden Yapılır?

  • Lazer Liposuction, cerrahi müdahalesinde amaç yağların alınması değildir. Yağ hücrelerinin azaltılması ve ciltteki kolajen üretiminin sağlanmasıdır. Cildin daha gergin ve genç görünmesi sağlanır.
  • Vücudun bölgesel yağ fazlalıkları giderilir ve bölgede ince bir görünüm sağlanır.
  • Boyun ve yüz cildinde gevşeklik ve çene altında yağlanma olan, kol içinde yağlanma ve ciltte gevşeklik olan, bacak içinde yağlanma ve ciltte gevşeklik olan cilde sıkı sağlıklı bir görünüm verilir.
  • Fazla terleme ve deride oluşacak sürtünme ve yaraların önüne geçilmesi amacıyla Lazer Liposuction işlemi uygulanır.
Sağlıklı Bir Vücut İçin Lazer Liposuction

Lazer Liposuction Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Klasik Liposuction işleminden sonra bölgeye bandaj sarılır. Bu bandajlar vücutta yaklaşık 4-5 gün kalır. Sonrasında uzun süre korse kullanılması gerekir. Bu işlem ağrılı ve sancılı bir yöntemdir. Fakat Lazer Liposuction, işlemi bittikten sonra kişi uzun süre korse kullanmak zorunda değildir. Normal yöntemde vücut 3 ay sürede normal hale gelir. Ama Lazer Liposuctionda bu süre daha kısa olur. Kullanılan sıvı vücudunuzda şişkinlik ve ağrıların oluşmasını önler. Şekillendirilmesi zor olan kol içleri, çene altı, boyun, üst karın bölgesi, sırt, ayak bilekleri gibi bölgeler de dahil olmak üzere tüm vücuda rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Lazer Liposuction Fiyatları Neye Göre Değişir?

Lazer Liposuction işlemi fiyatı için hangi kurumdan hizmet alınacağı, vücudun hangi bölgesine işlem yapılacağı, operasyon yapılacak alanın genişliği, kullanılacak teknolojik altyapı ve tercih edilecek yöntem gibi hususların netleştirilmiş olması gerekir. İşlemin fiyatı da bu unsurlara göre değişmektedir. Ancak bu noktada fiyat belirleyici olmamalı, doğru bir teknikle çalışan uzman kişilere başvurulmalı. Siz de istenmeyen yağlarınızdan en doğru yöntemle kurtulmak istiyorsanız Alpaslan Topçu’dan randevunuzu alabilirsiniz.

Hiç yorum yok