Fabulash’in Kurucusu Yaren Elif Bilgin Protez Tırnak Hakkında Uyarıyor! - kadinvsaglik.com

Fabulash’in Kurucusu Yaren Elif Bilgin Protez Tırnak Hakkında Uyarıyor!

FABULASH’in kurucuları Güzellik Uzmanı Yaren Elif Bilgin ile Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Güzellik Uzmanı Asena Doruk, protez tırnak uygulamalarının uzman ellerde yapılmadığında ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği konusunda kadınları uyarıyor.

Nişantaşı protez tırnak yaptırmak isteyenler için FABULASH’i bünyesinde barındıran bir semt. Bu nedenle burada ve civarda yaşayanlar oldukça şanslı çünkü güvenli sayılmayan mekanlarda yaptırılan protez tırnak uygulamaları kişilerin sağlıklarını tehdit ediyor ve FABULASH bu konuda rüşdünü ispatlamış durumda. 2017 yılından bu yana güzellik ve bakım hizmetleri veren FABULASH’in genç kurucuları, Yaren Elif Bilgin ile Asena Doruk, protez tırnak hakkında bilinmeyenleri ve kadınların dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Asena Doruk, öncelikle takma tırnak ile protez tırnağın birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Tırnağında şekil bozukluğu olanlar veya tırnaklarının her an bakımlı görünmesini isteyenler için tercih edilebilecek protez tırnak uygulaması için Doruk, “Protez tırnak, sağlıksız tırnak görüntüsünün sağlıklı tırnak görüntüsüyle değiştirildiği, kişilerin öz güvenlerini tazeleyen bir uygulamadır. Görüntüsü sebebiyle kişileri rahatsız eden tırnaklar, protez tırnak uygulamasıyla bakımlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmaktadır.”

Yaren Elif Bilgin ise protez tırnak uygulamasının nasıl yapıldığını anlattı: “Protez tırnak uygulamasında kişinin el ve tırnak yapısına uygun belirlenen şekil ve uzunluğa göre protez tırnak malzemeleriyle tırnaklar şekillendirilir. İstenilirse kalıcı oje uygulanır, ve en son işlem olarak koruyucu ve parlaklık verici bir parlatıcı sürülerek işlem tamamlanır.”
Yaren Elif Bilgin

Herkes Protez Tırnak Yaptırabilir mi?

Bilgin, daha sağlıklı ve bakımlı tırnaklara sahip olmak isteyen herkesin protez tırnak uygulaması yaptırabileceğini belirtti ancak uyarıda da bulundu: “Kişinin tırnağında mantar vb. ciddi sağlık sorunları varsa uygulama öncesinde bu rahatsızlıkların tedavi ettirilmiş olması gerekiyor. Tırnakta mantar olmasını önemsemeyen kuruluşlarda yapılan protez tırnağın ilgili rahatsızlığın ilerlemesine sebep olacağı unutulmamalıdır.”

Protez Tırnak Uygulamasının Herhangi Bir Zararı Var mıdır?

Doruk, uygulamanın zararları konusunda şunları ifade etti: “Protez tırnaklar, rutin bakımları yapıldığı sürece uzun süre kullanılabilir. Buna karşın bu sürenin aralıksız devam ettirilmesi, kişinin doğal tırnaklarında incelmeye neden olabilir.”

Bilgin de son olarak uyardı: “Uzun süreli protez tırnak kullanımının yaratabileceği sorunların yanı sıra uygulamanın nerede yapıldığı da önemli bir konudur. Andığımız gibi protez tırnak uygulaması kimyasal maddelerin kullanıldığı bir uygulamadır. Bu kimyasalların içerikleri bilinmeden kullanılması kişileri çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bırakabilir. Öte yandan steril olmayan bir ortamda ve hijyen kurallarına dikkat etmeyenlerce yapılan protez tırnaklar, enfeksiyon ya da mantar gibi hastalıklara davetiye çıkarabilir.”

Hiç yorum yok