Cam Şişe (Damacana) Su Neden Tercih Edilmeli? - kadinvsaglik.com

Cam Şişe (Damacana) Su Neden Tercih Edilmeli?

Plastik şişeler hakkında hemen hemen herkesin aklında benzer şeyler canlanır. Genel olarak zararlı olduğu bilinen plastik şişeler kanser, kalp hastalığı, migren, kısırlık, obezite, astım gibi daha birçok sağlık sorununa sebep olur. Bunun nedeni ise pet şişelerin hammaddesinin petrol artığı olmasıdır. Peki ya plastik şişelerin zararları insan sağlığını doğrudan etkiler mi? Bu sorunun cevabı evet. Çünkü plastik şişelerin yapısında bulunan ve sonradan katılan birçok kimyasal madde insan sağlığını tehdit eder.
Cam Şişe

Kimyasal Maddelerden Korunma Yöntemi Nedir?

Kimyasal maddelerden korunmak için en iyi yöntem pet şişe kullanım alışkanlığını azaltmaktır. Birçoğumuz güneş ışığına maruz kalarak depolanan pet şişe suların ambalajından etkilendiğine, uzun süre güneşte kalan pet şişelerin kimyasal etkileşime girerek kokusunun ve tadının değiştiğine hatta içilemez hale geldiğine şahit olmuşuzdur.

Peki ya ne yapmalı? Çözüm olarak içme suyunda mutlaka cam ambalaj tercih edilmeli. Sebebi ise cam şişeler veya cam damacanalar içindeki sularda herhangi bir tat değişikliği olmaz, koku oluşmaz veya ambalajdan dolayı olumsuz etkileşme gerçekleşmez.

Dikkat etmemiz gereken nokta 50 binin üzerinde yeni kimyasal hayatımıza girdiği ve vücudumuzun bazı kimyasallara karşı kendisini nasıl savunacağını bilmediğidir. Bu yüzden son zamanlarda kanser vakaları artış göstermektedir. Hem dünya hem de bedenimiz bu kimyasallardan nasibini almaktadır. İşte bu yüzden uzmanların tavsiyelerine kulak vermek gerekir. Peki uzmanlar neden cam şişeyi tavsiye ediyor?
su

Cam Şişe Neden Tercih Edilmeli? Damacanada Cam Mı Plastik Mi?

Cam şişenin tercih edilmesinin temel sebebi bu ambalaj türünün, içerisindeki ürünün tadını, kokusunu, aromasını değiştirmemesi ve etkilememesidir. Cam damacananın sağladığı avantajlardan en önemlisi; kaynak suların doğadaki en saf ve doğal haliyle masanıza gelmesini sağlar. Eğer cam damacana kullanıyorsanız plastik ambalajda su içerken hissettiğiniz o plastik tadını almazsınız.

Ayrıca cam damacana şeffaf olduğu için içtiğiniz ürünü net görebilirsiniz. Diğer bir önemli nokta ise camın mikroorganizmaları içermemesi ve kimyasal reaksiyon göstermemesidir. Böylece su; nem ve hava geçirmeyerek ürünü diğer ambalaj türlerinden çok daha iyi korur. Aynı zamanda ısıya karşı dayanıklıdır.

Çevresel anlamda düşünürsek, cam sonsuz kez eritilip biçimlendirilebildiği için geri dönüşümlüdür. Yani cam özü doğaldır, doğadan gelir. Kısacası saf doğal içeriklerden oluşur. En ayırt edici özelliği; cam damacana çevre dostudur ve bu yönüyle çevreyi de sağlığınızı da korumak için en sağlıklı ambalaj şeklidir. Cam damacananın başka bir özelliği ise kanserojen maddeler içermemesidir çünkü anti-ultraviole yaklaşımlarla geliştirilmiştir. Bu özellik, suyun içeriğini radyasyon etkisinden uzak tutar. Tüm bu sebeplerden dolayı doğayı korumak, doğanın kirlenmesini önlemek ve yenilenmeyen doğal kaynaklardan tasarruf etmek için damacanada da cam şişe tercih edilmelidir.

Suyun en saf halini sizlerle buluşturan, üstün lezzet ödüllü Vakıf Taşdelen ile BPA’sız cam damacana su hizmeti alabilirsiniz.

Hiç yorum yok