Dipliner Nedir? Dipliner Nasıl Sürülür? - kadinvsaglik.com

Dipliner Nedir? Dipliner Nasıl Sürülür?

Her bütçeye hitap eden ve kolay uygulamasıyla öne çıkan dipliner, kirpik diplerine sürülen ince göz makyajı tekniğidir. Peki, dipliner nasıl çekilir? Düşünüldüğünün aksine oldukça kolaydır. Gözlere daha derin ve canlı bir görünüm kazandırmayı amaçlayan dipliner tekniği günümüzün en popüler makyaj tekniklerinden biridir. Uygulamaya başlarken kapağı açmadan hemen önce şişeyi çalkalamak gerekir. Böylelikle çizgilerin görünümü daha dengeli ve opak olur. Kapağı açtıktan hemen sonra fırçayı elinize sürerek boyanın fazlasını alabilirsiniz. Uygulamayı kolaylaştırmak için çene ayna karşısında gözün içi görünecek kadar (yaklaşık 30 derece) yukarı kaldırılır.
dipliner nasıl sürülür

Dipliner gözün neresine sürülür?

Ürün önce üst göz kapaklarının iç kısmına sonrasındaysa üst kirpiklerin üstüne isteğe bağlı kalınlıkta uygulanır. Dipliner uygulaması aynı zamanda sade bir göz makyajıyla geçireceğiniz günleri daha şık ve renkli kılar. İsteğe bağlı olarak kalıcı dipliner uygulamaları da söz konusu olabilir. Kalıcı dipliner uygulamasında normal dipliner uygulamasında olduğu gibi gözünüze istediğiniz görünümde bir çizgi çekilir ve onayınız alınır. Anestezi kremi uygulaması sonrasında doğal ve organik boyalar kullanılarak işlem tamamlanır. Dipliner ya da kalıcı dipliner uygulamaları sırasında herhangi bir acı hissetmezsiniz.

Dipliner çekme aşamaları nelerdir?

Dipliner çekme aşamalarını kısaca sıralayacak olursak şişeyi çalkalayın, fırçadan fazlalığı alın, ayna karşısına geçip kafanızı kaldırın ve başlayın diyebiliriz. Eyeliner çekerken çizgileri düz tutmak amacıyla gözünüze ince ve kısa boşluklu noktalar çizip birleştirebilirsiniz.
dipliner çekme

Kolay dipliner çekme teknikleri nelerdir?

Dipliner uygulamasını kolaylaştırmak için çene ayna karşısında gözün içi görünecek kadar (yaklaşık 30 derece) yukarı kaldırılır. Böylelikle uygulamayı yaparken taşırma olasılığınızı en aza indirgemiş olursunuz. Ürünün uygulama şekli göz ve yüz yapısına göre belirlenmelidir. Yatay genişlikte ve açık aralıklı gözlere sahipseniz fırçayı göz pınarlarınızdan başlatabilirsiniz. Açıklık ve genişlik azsa çizgileri daha geriden başlatarak gözlerinize daha derin bir görünüm kazandırabilirsiniz. Gözlerinizin boyutuna göre eğer küçük gözlere sahipseniz ince, iri gözlere sahipseniz kalın dokunuşlarla dipliner uygulamanıza nokta koyabilirsiniz.

Dipliner ve eyeliner arasındaki fark nedir?

Her iki ürün çeşidi de göz bölgesine benzer şekilde uygulandığından makyaja yeni başlayan pek çok kadının aklına bu soru gelir. Dipliner sivri keçe ucu ve likit yapısı sayesinde uygulaması çok daha kolay bir makyaj malzemesidir. Krem ve jel eyeliner zor kuruyan bir makyaj türüdür. İnce ve sivri ucu sayesinde göze eyeliner’a oranla daha ince bir çizgi çekmeyi mümkün kılar. Aynı zamanda isteğe bağlı kalın çizgiler için de kullanılabilir. Dipliner kolay uygulaması sayesinde göz makyajına yeni başlayanlar tarafından çok daha yoğun tercih edilir. Aynı zamanda profesyonel uygulamalarda dipliner kuyruklu aylaynır çekmeye de fırsat tanır.

Dipliner tercih ederken nelere dikkat etmek gerekir?

Makyajın her aşamasında olduğu gibi dipliner seçiminde de kişisel tercihler ön plana çıkar. Dipliner çeşitleri fırça ucuna göre ince ya da kalın uçlu, rengine göre mat ya da parlak, yapısına göre suya dayanıklı ve kalıcı olarak farklılaşır. Ürün seçimini etkileyen bir diğer faktörde kullanım alanıdır. Yaz mevsiminde denize veya havuza girerken suya dayanıklı kalıcı dipliner seçenekleri değerlendirilir. Gece makyajı için daha çok parlak seçenekler gündüz ise mat renkler tercih edilir. Dipliner tek başına bile doğal ve etkileyici görünmeyi sağlayan bir makyaj tekniğidir. New Well, Paris, Shiny Black, Prof. ve Handmade gibi en iyi dipliner modelleriyle gözlerine modern ya da nostaljik bir görünüm vermek isteyenlere geniş bir seçenek yelpazesi sunar. Dipliner – Paris kalıcılığı uzun süren kusursuz ve ultra yoğun siyah çizgilerle gün boyu taze bir göz makyajı konforu yaşatırken, Dipliner – Prof. kalıcı ve parlak bir görünüm tercih edenler için ideal bir seçenektir. Dipliner – Shiny Black ise kusursuz bir parlaklık isteyenler için uygundur. Dipliner – Handmade göz hassasiyeti bulunan kişiler için özel bir formül ile üretilir ve bu formül sayesinde gözlere zarar vermez. Handmade hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.
Dipliner çeşitleri

Akmayan dipliner nasıl uygulanır?

Dipliner likit yapısı gereği suya dayanıklıdır ve akma yapmaz. Ancak yine de dipliner satın alırken kaliteli markaların suya dayanıklı ve göz yapısına uygun modellerini tercih etmenizde fayda var. Akmayan dipliner uygulaması için kuyruk bölümünden başlayabilirsin. Önce dipliner ile göz kapağının uç bölgesine bir kuyruk çekin ve daha sonra kirpik diplerinden ince bir çizgiyle kuyruğu birleştirin. Daha sonra istediğiniz şekilde kalınlaştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok