Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Açıldı - kadinvsaglik.com

Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Açıldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi törenle açıldı, Hastane günde 35 bin hastaya hizmet verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açılışı gerçekleşen hastane hakkında bakan Koca açıklamalarda bulundu. Haber365 sitesinin edindiği bilgiye göre 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanıklı inşa edilen Çam ve Sakura Hastanesi 10 bloktan oluşuyor. 

2682 Yatak Kapasitesi Mevcut

3 heliportu bulunan Şehir Hastanesinde 456’sı yoğun bakım olmak üzere 2682 yatak kapasitesi mevcut. Hastane hakkında paylaşılan haber ile hastanenin detayları Haber365 sitesinde yer almakta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aktardığı bilgiye göre hastanede 30 bin metrekare kapalı alanda çocuk, erişkin, kadın doğum ve travma acil servisleri yer alıyor. 
Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Açıldı

90 Ameliyathaneye Sahip

Açılışta konuşan Bakan dünyanın en büyük hastanelerinin başında yer alan hastane yalnız bir sağlık kompleksi değil her biri alanında özelleşmiş 8 hastaneden oluşmakta ve 90 ameliyathaneye sahip. 2016 yılından bu yana ülke genelinde 10 şehir hastanemiz hizmete başladı, 6 hastanemizde inşaat halinde, şehir hastanelerimiz hem sağlık ihtiyaçları karşılamış hem de pandemide en büyük yükü omuzlamış durumdadır.

Türkiye Dünyaya Sağlık Hizmeti Sunmaya Aday

Covid 19 salgının da bu yatırımların ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk, Türkiye artık tüm dünyaya sağlık hizmeti sunmaya adaydır dedi. Hastanenin günde 35 bin hastaya hizmet verecek kapasitede olduğunu dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastaların başka bir sağlık kurumuna sevk edilmesine gerek kalmayacağını belirterek şehir hastanelerinin eğitim ve turizmden sonra Türkiye açısından önemli bir destinasyon sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Japon Firmasının Da Yer Almasından Gurur Duyuyorum

Açılış törenine telekonferans sistemi ile katılan Japonya Başbakanı Şinzo Abe hastanın inşa edilmesinde Japon firmasının da yer almasından gurur duyduğunu söyledi. Kısa bir konuşma yapan başbakan Abe isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çam ve Sakura Hastanesi olarak kendisine iletildiğinde çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi ve İstanbullulara ve Türkiye’ye sonsuza dek hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Hiç yorum yok