ABARTILI ESTETİK Müdahale Dönemi Kapanmıştır - kadinvsaglik.com

ABARTILI ESTETİK Müdahale Dönemi Kapanmıştır

Estetik cerrahi giderek artan popularitesi sayesinde tıbbın en çok konuşulan, en merak edilen, herşeyin tedavi edilip düzeltilebildiği düşünülen dalıdır. İnsanlar estetik cerrahların tüm kusurları giderebildiklerini düşünürler. Tüm izleri yok edebildiğimizi hayal ederler. Bu tabiki doğru değildir. Tıbbın en temel kuralı olan “Önce hastaya zarar verme” bizim branşımızda da en önemli, akıldan çıkarılmaması gereken konudur. Kısacası estetik ameliyat olmak isteyen kişiler beklentilerini doktorun verdiği bilgiler doğrultusunda yönlendirmelidirler. Estetik ameliyat sonrası hayatlarının değil, sorunlu olan bölgelerinin düzeleceğini kabul etmelidirler.

İleri derecede burun cildi kalın ve burnu büyük birine incecik, düzgün bir burun vaat edemezsiniz, karın cildi ileri derecede çatlamış birine sadece liposuction ile dümdüz bir karın elde edeceğinizi söyleyemezsiniz veya varis problemi olan bir hastaya ayak bileği inceltme ameliyatı yapamazsınız. Bunlar gibi bir çok detayı ancak doktorunuz ile konuşarak öğrenebilirsiniz. İnternetten veya çevrenizden estetik cerrahi işlemler ile ilgili yüzeysel bilgilere ulaşabilirsiniz. Detaylar ancak muayene sonrasında bir uzman tarafından size verilebilir. Bu yüzden bazen internetten öğrendiğiniz şeyler sizin için geçerli olmayabilir.
abartılı esteti̇k müdahale dönemi kapanmıştır
Benim en çok karşılaştığım ve uzun uzun hastalarıma açıkladığım durum; hastalarımın yapılacak işlemlerden sonra hiçbir iz kalmayacağını düşünüyor olmaları ve geçirecekleri ameliyattan sonra hiçbir sorun yaşamayacaklarını düşünüyor olmalarıdır. Her cerrahi işlem, cilt bütünlüğünü bozan her türlü yaralanma iz ile iyileşir. İzsiz bir cerrahi işlem yoktur. Estetik ameliyatlarda izler gizlenebilir ama bu durum bazen yara iyileşmesi sorunları ile hastanın ve doktorun istediği gibi olmayabilir. Bu bir sorundur ve mutlaka estetik ameliyat öncesi bilinmesi gereken bir sorundur. Herkes de kötü iz gelişmez, nadiren meydana gelir. Bunun olup olamayacağını da önceden doktor olarak kestiremeyebilirsiniz. Özellikle sigara içenlerde, ten rengi koyu olanlarda, yara dudaklarında aşırı gerilim olan bölgelerde iz konusunda sorun yaşanabilmektedir. Yine tüm cerrahi işlemlerden sonra olabileceği gibi estetik cerrahi ameliyatlardan sonrada sorunlar olabilir. Bu sorunlar; kanama, enfeksiyon, dikiş açılması, seroma, vs. gibi sıralanabilir. Anesteziye bağlı sorunlar da meydana gelebilir. Bu sıkıntıların olmaması için biz estetik cerrahlar çok ciddi tedbirler alırız. Ama bazen her şeyi kontrol edemeyebiliriz.

Hiçbir doktor hiçbir hastasını yeniden ameliyat etmek istemez. “Bu hasta da bu kadar olsun” demez. Tüm ameliyatlar çok güzel olduğuna kanaat getirilerek biter. Sonrasında ki dönemde yukarıda saydığım sorunlar meydana gelebilir ve yeniden bir müdahale gerekebilir. O yüzden hastaların estetik ameliyatlardan önce çok iyi bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Estetik ameliyatlar ile aynadaki görüntünüz ve konturlarınız düzelir ama hayatınızda bir değişiklik olmaz.

Doğal ve ameliyat olduğu belli olmayan yüz germe (face lift), burun estetiği (rinoplasti), göğüs büyütme (augmentation mammoplasti), vs.), işlem yapıldığı anlaşılmayan (dudak dolgusu, botoks, vs.) sonuçlar kabul görmeye başlamıştır. Toplumumuz içinde de bir zamanlar tabu olarak değerlendirilen estetik ameliyatlar artık hemen her kesimde kabul görmeye, gerçekten ihtiyaç olarak değerlendirmeye başlanmıştır. Bunda Türk Estetik ve Plastik Cerrahların başarılarının da rolü büyüktür. Toplumumuzun bu değişiminde elde edilen doğal sonuçlar da büyük rol oynamıştır. Burun estetiği olan erkek sayısı zaman içinde giderek artmaktadır. İnsanlar artık estetik ameliyat olmaktan korkmamaktadır.

Çevrenizdeki güzel görünen birçok kişinin mutlaka en azından küçük dokunuşlarla takviye aldığını, hiçbir şey yaptırmamışsa bile iyi bir nemlendirici ve güneş koruyucu kullandığını unutmayınız. Sonuç olarak iyi ve güzel görünmeyi hepimiz hak ediyoruz. Bunun temini içinde biraz kendimize zaman ayırmamız, doğru bilgiler almanız yeterli olacaktır.

Estetik cerrahi işlemler için ortalama 7-15 gün ayırmanız, en az 7-10 gün uçağa binmemeniz, bir ay gibi bir süre denize girmemeniz, özel korseler giymeniz ve spor yapmamanız istenebilir. Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız iyileşme sürecinizi olumlu etkileyecektir. Estetik ameliyat olmak isteyen kişiler kendi belirledikleri süreleri değil, doktorlarının önerdikleri süreleri göz önüne almalı ve ona göre hazırlık yapmalıdırlar.

Estetik ameliyatları ve sonrasında ki takip dönemlerini küçümserseniz size küçümsenmemesi gerektiğini öğretebilir. Bu yüzden lütfen doktorunuzun önerilerine ameliyat öncesi ve sonrasında uyunuz. Sonuç olarak estetik cerrahi müdahaleler zorunlu, hayati müdahaleler değildir. Keyfe keder işlemlerdir. Benim hastalarıma her zaman yaptığım öneri; estetik ameliyatların takip sürelerini benim istediğim sürelerin altına çekmeye çalışmamalarıdır çünkü ne kadar bu süreleri ne kadar kısaltmaya çalışırlarsa o kadar fazla sorunla karşılaşma ihtimalleri artar. Bu süreci birlikte ve sabırla aşmak en doğrusudur.

Hiç yorum yok