Emziren Anneler İçin Süt Yapan Yiyecekler Hangileridir? - kadinvsaglik.com

Emziren Anneler İçin Süt Yapan Yiyecekler Hangileridir?

Bebeğinizin yeni doğduğunda en fazla endişenizin "sütünüzün yetip yetmediği" ve "bebeğinizin doyup doymadığı" olmaktadır. İyi bir şekilde beslenmemiş yani doymamış bebekler daha fazla huzursuz olur ve bu durum sizinde endişede olmanızı sağlar. Bu nedenle bebeğinizi emzirirken, hangi göğüsünüzden emiyorsa, burada ki sütün tamamı ile bitmesi gerekmektedir. Çünkü göğüsün içerisinde bulunan antikorlar bebeğe bu şekilde geçecektir. Kısacası tüm faydası, tüm göğüsteki sütü bitirmesi ile olacaktır. Sonrasında ise biraz ara vererek, diğer göğüse geçilmelidir. Bebeğiniz tek bir göğüs süt ile doymuyorsa dahi, ikincisine hemen geçmeniz, ikinci göğüsteki faydayı almamasını sağlayabilir. Hem sütün daha sağlıklı olması ve hemde bebeğinizin daha iyi doyması için süt yapan yiyecekler tüketmek, oldukça faydalı olacaktır.
emziren anneler i̇çin süt yapan yiyecekler hangileridir

Bol Sıvı Tüketmelisiniz

Annenin sütünü arttırması için bol sıvı tüketmesi gerekmektedir. Günde 3 litreye kadar sıvı tüketmesi, süt oluşumunu arttırır. Bunun 8-10 bardağı su olurken, diğer sıvılar ise süt, ayran, meyve kompostoları, meyve suları olmalıdır. Meyve suları veya komposto tüketiminde eğer anne adayını rahatsız eden meyveler varsa bunlardan uzak durulmalıdır. Örneğin kayısı ve şeftali, bazı kişilerde ishal olmasına bazılarında ise kabızlık yapmaktadır. Sizde durum böyle olurken, bu durum bebeğinizde daha zorlu olacaktır. Yani bu tür gıdaları tüketmemeniz gereklidir. Süt yapan yiyecekler için sadece sıvı değil, katı ürünlerde bulunmaktadır. Sebzelerin bir kısmında gaz oluşumu daha fazla olduğu için, bu tür yemekler yaparken, gaz giderici çeşitli baharatları kullanabilirsiniz.

Anne Sütü Neden Önemli? Sütümü Nasıl Arttırırım?

Anne sütünün önemine yukarıda detaylı bir şekilde değindik. Anne sütünün bir mucize olduğunu söyleyelim. Özellikle sizin bağışıklık sisteminiz çocuğunuza geçiyor ve bir çok hastalığı yani virüse yakalanmıyor. Bu nedenle uzun süre süt ile beslenmesi gerekmektedir. Anne sütü önemli olduğu için, annelerin de emzirme döneminde dikkatli beslenmesi gerekiyor. Örneğin salam, sucuk gibi şarküteri ürünlerinden uzak durması, gaz yapan bakliyatlar tüketmemesi veya bunları suya koyduğu zaman hafif kimyon atarak, gaz oluşumunu engellemesi gerekiyor. Kesinlikle alkollü, kafein içerikli içecekler ve yiyecekler tüketilmemesi gerekmektedir. Özellikle süt yapan yiyecekler hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız eğer https://www.doktoramcam.com/sut-yapan-yiyecekler/ linkini tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.
bebek anne

Bebek Gelişiminin Önemi

Bebek gelişim sürecinde nasıl ki anne sütü önemli ise, yaptıkları da çok önemlidir. Bu nedenle bebeğinizi dünyaya getirdikten sonra ay ay gelişimini de takip etmelisiniz. Bugün sizlere önermiş olduğumuz www.doktoramcam.com sitesi sayesinde hem gebelik sürecini hafta hafta öğrenebiliyor ve hemde doğum sonrasında bebeğin gelişimini de takip edebiliyorsunuz. Anne sağlığı ve bebek sağlığı hakkında merak ettiklerinizi de öğrenebiliyorsunuz. Tabii ki şuan ki merak ettiğiniz süt yapan yiyecekler ise eğer, kesinlikle uzman doktorlardan alınmış bilgilerden yararlanmalı ve siteden bunlara ulaşmalısınız.

Hiç yorum yok