Elektronik Sigara İle Sigara Bırakılır mı? - kadinvsaglik.com

Elektronik Sigara İle Sigara Bırakılır mı?

Elektronik Sigara İle Sigara Bırakılır mı
Günümüzde sigaranın sağlığa ne kadar zararlı olduğunu bilmeyen yoktur sanırız. Ne kadar sağlığa zararlı olduğu bilinse de çok sayıda insan kullanmakta ve bağımlı oldukları sigarayı bırakmakta zorluk çekmekte yada bırakmak istememektedir. Bırakmak isteyenler ise pek çok yol denemektedir. Elektronik sigara da sigarayı bırakma yollarından bir tanesidir.
Elektronik sigara bu gün eczanelerde satılan nikotin bandı yada nikotin sakızı gibi sigarayı bırakmakta kullanılan diğer ürünler gibi bir üründür. Tek farkı içeriğindeki mekanizma sayesinde duman efekti veren bir buhar çıkarmasıdır.
Elektronik sigaranın çalışma şekli oldukça basittir. İçinde bitkisel ve propilen gliserin, sıvı nikotin ve aroma olan e-likiti buharlaştıran bir mekanizmaya sahiptir. Duman değil buhar çıkaran makine e-likiti buharlaştırarak kişinin nikotin ihtiyacını karşılar. Buhar ürettiği için de kullanan kişilerde sigara içiyormuş etkisi uyandırır. 
Elektronik Sigara  ile Sigarayı Bırakmak Mümkün mü

Elektronik Sigara  ile Sigarayı Bırakmak Mümkün mü?

Sigarayı bırakmak amaçlı kullanılan elektronik sigara kullanan 10 kişiden 7'sinin sigarayı bıraktığı çeşitli araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Amerika ve İngiltere'de doktorlar sigarayı bırakmak amaçlı hastalarına elektronik sigarayı önermektedir. İçerisindeki nikotin miktarı ayarlanabilmektedir. Bu da sigarayı bırakma konusunda yardımcı olan asıl noktadır. Tercihen 6 mg nikotin içeren e-likit ile başlayıp 3 mg ve sonrasında 0 mg nikotine düşerek sigarayı bırakmak mümkündür.
Elektronik sigara, sigara kadar zararlı olmasa da kullanıcının nikotin ihtiyacını gideren bir üründür. Sigara yakıldığında yanan tütün ile birlikte içen kişi 4000 civarı zararlı bir çok kimyasal almaktadır. Bu nedenle sigara sağlığa zararlıdır. Elektronik sigarada ise vücudun nikotin ihtiyacı karşılanmaktadır. Diğer zararlı kimyasalların çoğu vücuda girmemektedir. Bunun anlamı elektronik sigara zararsızdır demek değildir. Elektronik sigara da vücuda nikotin verdiği için zararlıdır. Fakat sigara kadar zararlı değildir ve bırakma konusunda kullanıldığında yardımcı bir üründür. Nikotin bantları ve nikotin sakızı da vücudun nikotin ihtiyacını gideren ürünlerdir.
Sigara içen kişiler başlarda değişik sebeplerle sigaraya başlamış olsalar da zamanla bağımlı hale gelirler. Vücut nikotini ister ve kişiyi içmesi konusunda tetikler. Sigarayı bırakmak sanıldığı gibi kolay bir şey değildir. Açsınızdır ve vücut açlığını bir şekilde gidermek ister. Beni doyur diyen bir vücuda karşı gelmek oldukça zor bir iştir. Bu nedenle doktorlar aynen obezite tedavisinde olduğu gibi az miktarlarda günlük yemek yemeyi önerirler. Sigarayı da bırakma konusunda sigaradan çok daha zararsız olan elektronik sigaranın önerilmesindeki asıl amaç budur. Nikotin miktarının zamanla azaltılarak içilmesi çok yardımcı olmaktadır. Zamanla miktarı düşürülen nikotin son olarak 0 mg indirilir ve sigara bırakılır. Bu iş sabır ve disiplin içidir ve kişinin iradesinin güçlü olması gerekir. Elektronik sigara da bu konuda yardımcıdır.

Hiç yorum yok