Kolay Pullu File Çanta Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Kolay Pullu File Çanta Nasıl Yapılır?

Pullu File Çanta Nasıl Yapılır
Pullu çantalar son senelerde çok moda. Özellikle şimdilerde file örgü ile yapılan çantalar çok sevilerek yapılmakta ve takılmaktadır. Biz size üstten ikiye ayrılarak örülmüş bir pullu file çantanın yapım şeklini sıra sıra anlatacağız. Her yerde takabileceğiniz pullu file çanta nasıl yapılır?
Pullu File Çanta Yapımı Anlatımlı



Pullu File Çanta Yapımı Anlatımlı

1. sırada sihirli halka yaparak üzerine 12 tane tırabzan çekiyoruz.
2. sırada ise her tırabzana 2 şer tane batarak çoğaltıyoruz.
3. sırada ilk tırabzana çift sonrakine tek batıyoruz. Bu sıra bir çift bir tek olarak örülüyor. Toplam 36 tırabzan olması gerekmektedir. Bu sıra bittikten sonra çantamızın taban kısmı bitmiş oluyor. Taban kısmı çok daha büyük olsun isterseniz siz bir miktar daha büyütebilirsiniz.
4. sırada pul takmaya başlıyoruz. Bu sırada bir tırabzan boşluk bırakıp diğerine beş zincir çekerek pulumuzu tutturuyoruz. Bir boşluk, beş zincirle pul tutturulmak sureti ile sıra tamamlanıyor.
5. sırada bir boşluk 6 zincir ile pul takılıyor.
6. sırada gene bir boşluk 7 zincir çekerek pul takılıyor.
7. sırada bir boşluk 8 zincir çekilerek pul takılıyor.
8. sırada 9 zincir çekip bir boşluk bırakılarak pul takılıyor.
9. sırada gene bir boşluk 10 zincir çekerek pul takılıyor.
Bundan sonra alt sıranın aynısı tekrarlanarak  çanta boyunca örüyoruz. Çanta boyu istediğiniz ölçüye geldiğinde ikiye ayırıyoruz.
Bu sefer yanlardan birer ilmek azaltarak yukarı 2 ilmek kalana kadar örüyoruz. Her sırada pul takma işlemini yaparak azaltıyoruz.
Bir taraf bittiğinde diğer tarafı da aynı şekilde örüp istediğiniz bir sap modelini yaparak çantanızı tamamlamış oluyorsunuz. Biz sizin için iki farklı sap modelini resimlerde gösterdik. Siz isterseniz istediğiniz modelde bir sap yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok