Hızlı Kilo Almak Hangi Hastalığın Belirtisidir? - kadinvsaglik.com

Hızlı Kilo Almak Hangi Hastalığın Belirtisidir?

Hızlı Kilo Almak Hangi Hastalığın Belirtisidir
Hızlı kilo artışı bir çok kişinin şikayeti haline gelmiştir. Eğer kızartma, hamur işi, cazip tatlıları dikkatsizce tüketiyorsanız kilo almanız son derece normal sayılır. Fakat ben sağlıklı besleniyorum, bunun yanında yediklerime de çok dikkat ediyorum ama hala kilo almaya devam ediyorum diyorsanız bu işte bir terslik olabilir. Aşırı kilolar hareketsiz yaşam tarzı ve yüksek kalorili beslenme alışkanlığından kaynaklanıyor gibi görünse de bir çok hastalığın da belirtisi olabilir. Hızlı kilo almak hangi hastalığın belirtisidir? Aşırı kilo artışı hangi hastalıklardan kaynaklanır?
Aşırı Kilo Artışı Hangi Hastalıklardan Kaynaklanır

Aşırı Kilo Artışı Hangi Hastalıklardan Kaynaklanır?

Hızlı kilo artışına neden olan hastalıklardan bazıları:


İnsülin Direnci
Hızlı kilo almaya neden olan en önemli etkenlerden biri insülin direncidir. Genetik yatkınlığı olan kişilerde ve çevresel faktörlerle oluşur. Hiperinsülinemi ve hipoglisemileri tetikleyerek hızlı kilo almaya neden olur.

Hipofiz Bezi Hastalıkları
Kortizol ve büyüme hormonu fazlalığı, hipogonadizm adı verilen hastalıklar hızlı kilo alma nedenlerindendir.

Tiroid Bezi Hastalıkları
Tiroid bezinin az yada çok çalışması troid bezi kaynaklı hastalıklara ve aşırı kilo alma nedenlerindendir.

Hipotalamus Bozuklukları
Leptin hormonu eksikliği ve leptin direnci hipotalamik merkezlerin, tümör ve travma gibi durumlarla etkilenmesi nedeni ile kilo artışına sebep olur.

Polikistik Over Sendromu
Polikistik overde çok sayıda kist ve insilün direnci bir aradadır. İnsilün kilo almaya neden olur.

Endokrin Pankreas Hastalıkları
Reaktif hipoglisemi, Tip 2 diyabet, pankreas bozuklukları ve endokrin kaynaklı hastalıklar sebepsiz kilo almaya nedendir.

Sürrenal Bezi Hastalıkları
Cushing sendromu, aldosteronoma, adrenogenital sendrom hızlı kilo almaya neden olabilir.

Genetik Obezite Sendromu
Down's sendromu, Prader Willi, Leprechanism, Rabson-Mendenhall sendromu, lipoatrofik diyabet, Laurance- Moon- Biedle sendromu gibi hastalıklar genetik kromozon anamileri ile birlikte aşırı ve hızlı kilo almaya neden olur.

Kadınlarda Menopoz 
Kadınlarda menopoz başlangıcında metabolizma yavaşlamaya başlar. Her zamanki gibi beslenme alışkanlığına devam edilse de yavaş bir şekilde kilo alımı başlar. Bazı kişilerde menopozla birlikte hızlı kilo alımı olabilir.

Uyku Apnesi
Uyku apnesi, santral sinir sistemi ve sempatik sinir sistemini etkilemektedir. Uyku apnesi ile uyarılan sinir sistemi bir çok hastalığa neden olduğu gibi şişmanlamaya da neden olur.

İlaçlar
Hastalıklar kadar hastalıklarda kullanılan ilaçlar da kilo almaya nedendir. Kortizon içerikli ilaçlar, psikiyatride kullanılan bazı ilaçlar ve hormonlar tedavide kullanılan bazı ilaç türleri hızlı kilo almaya neden olan ilaçlardandır.
Hızlı Kilo Alıyorsanız Mutlaka Doktora Gitmelisiniz

Hızlı Kilo Alıyorsanız Mutlaka Doktora Gitmelisiniz!

Hızlı kilo almak bir çok hastalığın belirtisi olabilir. Hamur işleri, şekerli yiyecekler, kızartma ve yağlı ürünler yemiyorsanız. Eğer sağlıklı besleniyor ve kilo almamaya gayret ediyorsanız ani bir şekilde kilo almaya başlamanız normal değildir. Dikkat etmeme rağmen kilo alıyorum diyen kişiler mutlaka bir doktora giderek kontrollerini yaptırmalıdır. Hızlı ve ani kilo artışı bir çok hastalığın belirtisi olabilir.

Hiç yorum yok