Sağlıklı Gebelik Sonlandırma - kadinvsaglik.com

Sağlıklı Gebelik Sonlandırma

Bazı gebeliklerde yaşanan sorunlar ile gebeliğin sonlandırılması gerekebiliyor. Bunun yanında istenmeyen gebelik oluşması durumunda gebelik sonlanması istenebilir. Gebelik sonlandırma işlemine ise kürtaj denilmektedir. Eğer istenmeyen bir gebelik durumu varsa bu gebeliği sonlandırabilmek için yasal bir süre sınırı bulunmaktadır. Kürtaj işleminin yasal olarak yapılabilmesi gebeliğin 10. haftasından sonra sona ermektedir.
sağlıklı gebelik sonlandırma

Anadolu Yakasında Kürtaj Yapan Yerler

Kürtaj işlemi artık daha yaygın olarak yapılan bir işlem haline geldi. Sağlık sorunları nedeni ile gebelik sonlandırma işlemlerinde herhangi bir yasal sınır bulunmaması ile gerekli olduğu durumlarda yapılmak zorunda kalınsa da eski zamanlara oranla kürtaj yaptıran kadın sayısı arttı. Evlilik dışı ilişkilerden sonra istenmeyen gebelik durumları ortaya çıkabiliyor bu durumda birçok kadın kürtaj yaptırmaya geliyor. Kliniğimiz Anadolu yakasında kürtaj yapan yerler arasında en iyi hizmet veren kurumlardandır.

Kürtaj işlemi kolay bir işlem olsa da çok dikkat gerektiren ve özenle yapılması gereken bir işlemdir. Kürtaj işleminden önce gebelik durumunun kesin olup olmadığı ve gebeliğin kaçıcı haftası içerisinde bulunulduğu öğrenilerek kürtaj işlemine karar verilir. Muayenehanemizde Pendik kürtaj yaptırmak istediğinizde güvenebileceğiniz, emin ellerde olduğunuzu hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. Hijyen kuralları, temizlik, kişisel hakların korunması, hasta mahremiyeti gibi özel ve hassas konularda oldukça titiz davranıyoruz. Yasalara tamamen uyarak uzman hekimler ile çalışıyoruz.

Kürtaj Yapılırken Hangi Anestezi Yöntemi Kullanılıyor?

Kürtaj yapılma kararı alınırken anestezi doktoru da kişiyi muayene ederek işlemin uygunluğuna karar verir. Bunun ardından anestezi doktoru tarafından kişiye en uygun anestezi yöntemi uygulanır. Anestezi uygulanmasının nedeni hastanın işlem sırasında herhangi bir acı hissetmemesidir. Ümraniye kürtaj işlemleri sonrasında kişi kliniğimizden rahat bir şekilde ayrılarak günlük hayatına devam edebilir. Kürtaj işlemi psikolojik olarak kişiyi sarsıcı etkilere neden olabileceği gibi işlem sonrasında kliniğimizde psikolojik destek sunuyoruz.

Hiç yorum yok