Modern Mobilya Nasıl Seçilir? - kadinvsaglik.com

Modern Mobilya Nasıl Seçilir?

Modern mobilya modellerinin seçimi konusunda çoğu kullanıcı kararsız kalabilmektedir. Peki evlerinize mobilya seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir? Mobilya bir evin en temel ihtiyaçları arasındandır. İhtiyaç niteliği gören ve evi ev yapan en temel unsur mobilyalardır. Mobilyalar da maliyetleri ve yapıları gereği kullanıcıların aldıktan sonra kolay kolay değiştirmediği ve uzun yıllar boyunca kullandıkları eşyaları arasına girmektedir. Peki bu kadar önemli ve karar vermesi daha zorlu bir süreç olan mobilyaları seçerken daha doğru nasıl karar alınır? Üstelik bu kararı çok düşünmeden, kendinizi yormadan ve binlerde mobilya modeli arasında kalıp, strese sokmadan yapmak oldukça kolay. Sizlere sunacağımız özel filtreleme taktiklerini uygulayarak, kendinize uygun modern mobilyanızı kolaylıkla seçebilirsiniz.

Öncelikle size vereceğimiz bu fikirleri, hali hazırda, hayatınızın her alanında kullanıyor olabilirsiniz. Aslında bu fikirler, bir derleme niteliğinde olup, sizlere rehberlik etmektedir. Modern mobilya seçiminizi gerçekleştirirken, keşfettiğimiz, online mobilya satışı gerçekleştiren trendmobilya.com’u tercih edebilirsiniz.
modern mobilya nasıl seçilir

Mobilya Ölçüleri

Yaşam alanlarınıza dahil edeceğiniz mobilyalarınızın, kullanılacağı alan ile uyumlu olması gerekmektedir. Bu uyum tasarım ve ölçüleri ile belirlenmelidir. Öncelikli olarak ölçüler daha sonra tasarımın da geldiğini unutmamalısınız. Salonunuza bir koltuk takımı ve yemek odası takımı ya da yatak odanıza, bir yatak odası takımı alırken, odanızın ölçülerini ve beğendiğiniz mobilyaların ölçülerini baz almalısınız. Beğendiğiniz mobilyaların ölçüleri, seçtiğiniz mobilyanızın yaşam alanlarınızda kaplayacağı yeri size söyleyecektir. Unutmayın, ölçüler yalan söylemez. Tabii doğru alındıysa.

Mobilya ölçülerine ek olarak salon ölçüleri de aynı şekilde alınmalıdır. Salonunuza yerleştireceğiniz mobilya ve aksesuar ürünlerinize yer bırakmalısınız. Örneğin koltuk takımınızı salonunuza yerleştirdikten sonra, zigon sehpa, halı, yan sehpa, abajur ya da lambader gibi etmenlerin de ekleneceğini unutmayarak, doğru planlamayı yapmalısınız.

Tasarım ve İşlevsellik

Mobilya seçiminizi gerçekleştirirken ölçüleri ile uyumlu mobilyalar arasından, evinize uygun tasarımı da seçmeniz gerekmektedir. Hayallerinizdeki mobilyayı yaşam alanlarınıza adapte etmek için, renk, tasarım, konfor, işlevsellik gibi önemli etmenleri de göz önüne almalısınız.

Örneğin ayak uzatmalı köşe koltuk takımları, hoparlörlü köşe takımları, açılabilir yemek masaları, kendinden ışıklı gardıroplar gibi işlevselliği arttıran nitelikleri tercih etmek isteyebilirsiniz. Bu ve bunun gibi çeşitlendirilebilen mobilya nitelikleri bulunmaktadır. İşte tasarımı ve işlevselliği konusunda dikkat edeceğiniz önemli hususları sizin ihtiyaçlarınız belirleyecektir.

Yukarıdaki sıraladığımız tasarım, işlevsellik, konfor, ölçü ve salonunuza uygun mobilya seçim etmenlerini bir potada eriterek, hayallerinizdeki mobilyayı oldukça kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Ancak belirlediğiniz kriterlerde kararlı olmak, hayallerinizdeki ev dekorasyonunuzu oluşturmanızı sağlayacaktır. Trend mobilya hayallerinizdeki ev konseptini sizlere sunmak için hazır. Yüzlerce şık ve etkileyici tasarıma sahip mobilya modellerini keşfetmek için, şimdi trendmobilya.com’un kategorilerini keşfedebilirsiniz.

1 yorum: