Kıbrıs Tüp Bebek Fiyatları - kadinvsaglik.com

Kıbrıs Tüp Bebek Fiyatları

Jin. Op. Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen, Kıbrıs’taki tüp bebek fiyatlarına dair bilgiler verdi;
Tüp bebek tedavisi, giderek artan kısırlık problemleriyle paralel olarak daha yaygın uygulanan bir prosedür haline gelmiştir. Bireylerin, ebeveyn olma hayalini gerçekleştirmek amacıyla yapılan bu yöntemin başarılı sonuçlanma oranı birçok etkene göre değişebilir ve bu etkenlerden biri de tüp bebek merkezleridir. Kıbrıs’ta bulunan tüp bebek merkezleri, doğurganlık tedavileri alanında etkinliğini kanıtlamıştır ve düzenli olarak binlerce hastayı ağırlamaktadır. Tercih oranının artmasıyla birlikte Kıbrıs tüp bebek fiyatları ve bu merkezlerde gerçekleştirilen cinsiyet seçimi gibi prosedürler birçok insan için merak konusu olmuştur.
kıbrıs tüp bebek fiyatları

Tüp bebek nedir?

Tüp bebek tedavisi olarak adlandırılan in vitro fertilizasyon, yumurtalıklar tarafından üretilen yumurtaların toplanarak partnerinin spermleri ile döllendiği ve ortaya çıkan embriyoların rahime aktarıldığı karmaşık bir dizi prosedürdür. Bir veya birkaç nedenden dolayı kısırlık ile mücadele eden bireylere bebek sahibi olma imkanı sunmaktadır. 

Tüp bebek kimlere uygulanır?

İnfertilite, gebe kalmama ile kendini gösteren sağlık problemlerinin bütünüdür. Kadın veya erkek nedeniyle oluşabilmektedir. Genetik problemler, sperm veya yumurta anormallikleri, çevresel etkenler gibi çok çeşitli faktörler ile gelişen infertilitenin en önemli nedeni yaştır.

Bir çiftin gebe kalma şansı 3 aylık dönemde ortalama %57, 6 aylık dönemde %72, bir yıl sonunda ise %85’tir. Genç yaştaki çiftlerin korunmasız cinsel ilişkiye rağmen bebek sahibi olamaması halinde bir uzman yardımı almak için 1 sene beklenmesi önerilir. Ancak, 35 yaş ve üzeri çiftlerde bu süre 6 aya dek düşebilir.

Tüp bebek tedavisi ile her türlü infertilite problemi çözümlenemese dahi, birçok önemli etken başarılı sonuçlara ulaştırılabilir. Prosedürün uygulanması için en uygun durumlar şöyledir:
  • Tıkanmış fallop tüpleri veya fallop tüplerinin cerrahi olarak çıkarılması,
  • İlerleyen yaş nedeniyle doğurganlığın azalması,
  • Rahimde oluşan fibroidler,
  • Endometriozis,
  • Polikistik over sendromu veya diğer yumurtalık problemleri,
  • Açıklanamayan infertilite,
  • Şiddetli sperm anormallikleri,
  • Genetik hastalıklar.
Tüp bebek tedavisi ile bireylerin kendi biyolojik özelliklerine sahip olan bir bebeğe sahip olmanın koşulu kadının sağlıklı bir rahime sahip olması ve bireylerin sperm / yumurta üretebilmesidir. Bu şartların bulunmaması halinde donasyon işlemleri gerekebilir.
Jin. Op. Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

  • Yumurtaların geliştirilmesi: Doğurganlık ilaçları, birden fazla sağlıklı yumurta elde etmek için kadınlar tarafından kullanılır. Daha fazla yumurtanın toplanası döllenme ve hamilelik oranını yükseltir. Döngü boyunca düzenli tetkiklerle yumurtalık foliküllerin boyutu ve sayısı ölçülür. Böylece, yumurta toplama aşaması için uygun zaman belirlenir.
  • Yumurtaların alınması: Yumurta toplama genel anestezi ile yapılan cerrahi bir işlemdir. Ultrason rehberliğindeki bir iğne ile tüm foliküller alınır.
  • Spermin alınması: Yumurta toplama gününde erkek partnerden sperm örneği temin edilir.
  • Döllendirme: Toplanan yumurtalar laboratuvara alınır, döllenmeye hazırlamak için kültür ortamına yerleştirilir. Sperm ve yumurtalar döllenmenin meydana geldiği bir kaba konur. Döllendirme işlemi için mikroenjeksiyon da tercih edilebilir ve çok hassas mikroskobik kontrol altında yumurtaya tek bir sperm enjekte edilir.
  • Embriyo transferi: Embriyo transferi basit bir cerrahi prosedürdür ve genellikle yumurta toplandıktan beş gün sonra gerçekleşir. Embriyolar, rahim ağzından geçirilen çok ince bir kateter yardımıyla rahime iletilir. Bu işlemden yaklaşık 2 hafta sonra gebelik testi uygulanarak sonuç öğrenilebilir.

Cinsiyet seçimi nasıl yapılır?

Çoğu ebeveynin yalnızca sağlıklı bir bebeğe sahip olma arzusu bulunsa da, bazı bireyler tercih etmiş olduğu cinsiyete ait bebeklerinin olmasını istemektedir. Üreme teknolojilerindeki gelişmeler, ebeveynlere tercih ettikleri cinsiyete dair sağlıklı embriyoların üretilmesi durumunda çocuklarının cinsiyetini seçme hakkı verebilir. Ancak cinsiyet seçimi her koşulda gerçekleştirilebilen rutin bir prosedür değildir. Yalnızca genetik problemler dahilinde embriyonun cinsiyetinin belirlenebilmesi yasaldır.

Bazı kalıtsal genetik hastalıklar cinsiyete bağlıdır. Cinsiyet kromozomunun resesif veya baskın bir şekilde yer aldığı yüzlerce genetik hastalık vardır ve çocuğun cinsiyetini belirleyen kromozom üzerinde taşınırlar. Erkekler, resesif gen bozukluğu olan bir X kromozomunu miras alırlarsa risk altındadırlar. Bunun nedeni, Y kromozomlarının aynı genleri içermemesi ve onları hastalıktan koruyamamasıdır. 

Ebeveynler, erkekleri etkileyen Duchenne kas distrofisi veya hemofili gibi X kromozomuna bağlı resesif koşulların bulaşmasını önlemek için dişi embriyo seçmek isteyebilir. Bunun yanı sıra, X kromozomunun tamamı veya bir kısmı eksik olduğunda, Fragile X sendromu ile ilgili bir endişe varsa erkek embriyonun transferi daha uygundur. 

Tüp bebek hastalarının çoğu, daha yüksek gebelik oranına sahip olmak için preimplantasyon genetik tanı (PGT) testi yaptırmak istemektedir. PGT, embriyonun tüm genetik özelliklerini irdelediği için aynı zaman cinsiyeti de belirleyebilir.

Kıbrıs tüp bebek fiyatları ve cinsiyet seçimi fiyatları neye göre belirlenir?

Tüp bebek tedavisi öncesinde göz önünde bulundurulması gereken en önemli konulardan biri de, tedavinin ücretidir. Tüp bebek fiyatlarının hesaplanması birçok faktöre göre düzenlenmektedir. Maliyetler bölgeye, kliniğe göre değişmekle birlikte; uygulanacak prosedürlerin invazif veya karmaşık olması fiyatlandırmayı yükseltmektedir. Kullanılacak olan doğurganlık ilaçları, yapılacak tetkikler, ultrason görüntülemeleri ve ek yöntemlerin gerekliliği maliyetin belirlenmesinde etkilidir.

Kıbrıs tüp bebek fiyatları üstün kalite standartları ve uzman personel seçimi göz önünde bulundurulduğunda, diğer ülkelerdeki tüp bebek fiyatlarına oranla daha uygundur. Ayrıca donasyon işlemleri, PGT, IMSI, embriyo dondurma, mikroenjeksiyon ve cinsiyet seçimi gibi tekniklerin başarıyla uygulanabilir olması; kısırlık ile mücadele veren birçok çift için tercih nedenidir.

Kaynak: https://ivoxtupbebekmerkezi.com/kibris-tup-bebek-fiyatlari/

Hiç yorum yok