Op. Dr. M. Yalım Uçtum İle Hızlı ve Sağlıklı Kilo Vermek Hayal Değil - kadinvsaglik.com

Op. Dr. M. Yalım Uçtum İle Hızlı ve Sağlıklı Kilo Vermek Hayal Değil

Obezite cerrahisi, kilo vermek isteyenler için sindirim sistemlerinde değişiklik yapmayı içerir. Diyet ve spor yapımı kilo vermek için işe yaramaz ya da yetersiz kalırsa ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilecek fazla kilolar obezite cerrahisinin yardımıyla giderilir. Obezite cerrahisinde bazı uygulamalar besin alımını sınırlarken bazı uygulamalar midenin besin emme yeteneğini azaltarak çalışır. Bazı durumlarda ikisini sağlayan operasyonlar uygulanır. Obezite ameliyatları genel olarak laparoskopik cerrahi ile yapılır. Bu, karında açılan kesik yardımı ile mideyi görüntüleyen kamera ile yapılan işlemler anlamına gelir. Laparoskopik cerrahi sayesinde ameliyatlar küçük kesikler ile tamamlanır. Daha kısa kesikler daha az dikiş gerektirir ve iyileşme sürecini hızlandırır.
Op. Dr. M. Yalım Uçtum

Obezite Cerrahisinin Faydaları

Fazla kilolardan kurtulmanın yanı sıra obezite cerrahisinin pek çok faydası bulunur. Bu faydalardan başlıcaları aşağıda sıralandığı gibidir.

- Tip 2 diyabetin tedavisi

Kontrol edilmesi en zor olan diyabet türlerinden biri Tip 2 diyabettir. Obezite cerrahisi tip 2 diyabetli obez hastalar için oldukça etkilidir. Neredeyse hastaların hepsi ameliyattan sonra en az üç yıl boyunca insülin ve yardımcı diyabet ilaçlarını kullanmayı bırakır.

- Kalp hastalıkları riskinde düşüş

Kilo kaybı ameliyatı bir kişinin koroner kalp hastalığı, felç ve periferik kalp hastalığı riskini azaltır. Kolesterol seviyeleri ameliyattan sonra normale dönebilir, bu riskleri azaltabilir ve genel refahı artırabilir.

- Obstrüktif uyku apnesini ortadan kaldırma

Obstrüktif uyku apnesi, uyku sırasında üst solunumun durması ve yeniden başlamasına sebep olur. Apne, boğaz kaslarınızın bazen gevşemesi e uyku sırasında hava yolunu bloke etmesi ile meydana gelir. Uyku apnesinin farklı türleri vardır ve obezite ameliyatı sonrasında ciddi apne hastaları makine kullanımına artık ihtiyaç duymaz.

- Depresyonda azalma ve özgüven artışı

Obez hastalarının birçoğu kötü beden imajı, dışlanma ya da sosyal etiketler sebebi ile uzun ya da kısa depresyon süreci yaşar. Fazla kilolardan muzdarip gençlerin çoğu keyif alabilecekleri aktivitelere katılmaz ya da katılmayı tercih etmez. Bu durum sosyal izolasyona sebebiyet verir. Fazla kilolardan kurtulmak duygusal olarak kişinin sağlığını iyi yönde etkiler, depresyonu yok eder ve özgüven artışı sağlar.

Obezite Cerrahisinin Riskleri

Her cerrahi uygulamada olduğu gibi obezite ameliyatı da bazı riskleri içerir. Bu risklerden bazılar şunlardır:
  • Aşırı kanama
  • Enfeksiyon
  • Anesteziye olumsuz reaksiyonlar
  • Kan pıhtıları
  • Akciğer veya solunum problemleri
  • Gastrointestinal sisteminde sızıntı
Obezite cerrahisinin riskleri ve komplikasyonları, ameliyatın türüne, hastaya ve ameliyatın gidişatına bağlı olarak değişir. Deneyimli bir doktor ile riskler minimuma indirilir. Alanında tanınmış ve deneyimli Op. Dr. Yalım Uçtum ile iletişime geçerek kolaylıkla randevu alabilir, başarılı bir obezite ameliyatı süreci yaşayabilirsiniz.

Hiç yorum yok