Balkon Sandalyelerine Minder Nasıl Dikilir? - kadinvsaglik.com

Balkon Sandalyelerine Minder Nasıl Dikilir?

Balkon Sandalyelerine Minder Nasıl Dikilir

Balkon Sandalyelerine Minder Nasıl Dikilir?

Balkon sandalyelerine minder yapımı sanıldığı kadar zor değildir. Eğer dikiş makineniz varsa çok rahatlıkla balkon sandalyesi minderi dikebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sandalye minderinizin kalıbını çıkararak kumaşı kenarlarından dikmek. Sizler için dikim işlemini tek tek ayrıntıları ile anlatıyoruz. Balkon sandalyelerine minder nasıl dikilir?
Balkon minderleri için kumaşçılardan çok ucuz fiyatlara satılan kumaşlardan alabilirsiniz. Hatta artık kumaşlardan bile yapabilirsiniz.
Eğer balkon sandalyelerinizin eski minderleri varsa onları atmayın. Eski minderleri kalıp olarak kullanarak yeni minderlerinizi kesebilirsiniz. Hatta eski minderlerinizi, yeni minderlerinizin içerisine koyarak elyaf parasından da kurtulursunuz.
Balkon Sandalyelerine Minder Dikimi

Balkon Sandalyelerine Minder Dikimi 

Biz balkon sandalyelerini 4 adet yaptık. Aynı kumaştan balkon masasına bir de örtü keserek takım olsun istedik. Dilerseniz sizde sandalye ve masa örtüsünü takım yapabilirsiniz. 
Sandalyelerin minderlerinin dikim işlemi için kumaşı ikiye katlayın, düz kısmı içe gelsin. Eski minderinizi kumaşın üzerine koyup kalıp çıkarın. Çevresinden bir santimlik dikiş payı bırakarak kesin.

minder yapımı anlatımı

Eski minderiniz yoksa 45 en 70 santim boy olmak üzere iki parça şeklinde kumaşı işaretleyin.  Çevresinden ise 1 santimlik pay vererek keselim.  Yüz kısmını içeri getirerek iki tarafının arka kısımlarından birleştirelim.
balkon sandalyesi minderi yapımı
Üç tarafını makineye çekelim. İç kısmını elyafla doldurmamız gerekmektedir. Bu nedenle en alt kısmın dikişini yapmayalım. Minderin iç kısmındaki yüz kısmı ters çevirerek çıkaralım. Minderimizin tam ortasını işaretleyelim ve ortaya gelecek kadar olan kısmını elyafla dolduralım.
minder dikimi
Elyaflama işlemi bitince tam ortayı dikerek üst kısmı alt kısımdan ayıralım. Alt kısmı da elyafla dolduralım ve alt kısmın dikişini yaparak minderimizi kapayalım.
balkon sandalyesi minderi yapımı
Alt kısmın dikişini mümkün olduğu kadar uç kısımdan yaparsanız dışta çirkin durmaz.
minder bağcıkların dikimi
Minderin arka kısmına sandalyeye minderleri bağlaya bilmek için bağcık yapılmalıdır. Üst kısmın tam ortasına ve iki yanlara olmak üzere bağcıklar dikilir.

1 yorum: