Balkabağı İle Kabak Sarması (Dolma) Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Balkabağı İle Kabak Sarması (Dolma) Nasıl Yapılır?

balkabağı sarması nasıl yapılır
Bal kabağı sarması yediğiniz en güzel dolma olabilir. Eşsiz bir lezzette olduğu için misafirlerinize mutlaka yapmak isteyeceksiniz. Yapımı kolay olan dolma görüntü bakımından çok da güzel durmaktadır.
Dolmalar sarılıp piştikten sonra isteğe bağlı üzerine sarımsaklı yoğurt dökülmektedir. Eşsiz bir misafir menüsüdür. Şimdiye kadar yemeyenlerin mutlaka denemesini tavsiye ederiz. Bal kabağı şifa kaynağı olduğu için her mutfakta özellikle çocuklar için pişirilmelidir.
Balkabağı Sarması Tarifi

Bal kabağı Sarması Tarifi

Malzemeleri

  • Yarım küçük boy bal kabağı
  • 1 bardak pirinç
  • 200 gr kadar yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber, kırmızı biber, nane, kimyon, tuz
  • 1 kaşık salça

Sosunun Malzemeleri

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı ve kırmızı pul biber
Balkabağı Sarması Yapımı

Bal kabağı Sarması Yapımı

Bal kabağının sarısı tatlı yapımı için daha uygundur. Turuncu renkte bal kabağı börek yapımı ve sarma için daha çok tercih edilir. Turuncu renkteki kabağının kabuğu daha ince ve iç kısmı da daha suludur. Kabağı yukarıdan aşağıya ay şeklinde ince uzun kestikten sonra kabuğunu soyalım. Kabukları soyulmuş olan kabak dilimlerini dolma sarılacak biçimde ince ince ayıralım. Dilimlerin üzerine tuz serperek yumuşamasını ve kabağımızın tuzu içerisine çekmesini bekleyelim. Tuz serpilen kabaklar yarım saat kadar sonra yumuşar ve sarılacak kıvama gelirler.
Balkabağı Sarmasının Yapılış Şekli

Bal kabağı Sarmasının Yapılış Şekli

Dolma içi normal yaprak sarmasında yaptığımız dolma içi ile aynıdır. İsteğe bağlı malzemeler ekleyebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize göre yorumlayabilirsiniz.
İçi kabakların içerisine az miktarda koyup rulo şeklinde sardıktan sonra tencereye dik olarak koyalım. Tamamını sarıp bitirdiğiniz dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırdığınız kırmızı biberi dökerek servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Çok lezzetli ve değişik görünüyor, soyma kısmı düşündürsede denemek lazım :)

    YanıtlaSil